Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Luty 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#321 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 15 lutego 2010 - 23:50

Wojtek_sl, :mbounce:
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#322 niemek

niemek

Napisano 16 lutego 2010 - 07:10

Zastanawiające jest, że szlara puszczyka nie zebrała jednak sygnału, musisz nim trochę poruszać i myślę, że będzie ok :mrgreen: .

Krzysztof Niemczewski C7D, C 100-300 4.5-5.6 USM, C 400 5.6L,

#323 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 16 lutego 2010 - 07:21

Wojtek_sl, genialne wczoraj widziałem jak uszata latała pomiędzy blokami ale na anteny siadać nie chciała jakaś światowa ta pani :) gratuluję sytuacji

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#324 spinarak

spinarak
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 11:29

Przez weekend znowu dosypało śniegu, w mojej "stołówce" zaroiło się od sójek. Jednorazowo naliczyłem ich siedem.

358.
Dołączona grafika
359.
Dołączona grafika
360.
Dołączona grafika
361.
Dołączona grafika
Sony A200 + S 120-400 APO DG HSM

www.sroczyk.nk6.pl

#325 chemik (Krzysztof Krahel)

chemik

Napisano 16 lutego 2010 - 12:58

346. jak najbardziej do tematycznych.
A tak na marginesie - chyba coś się z numeracją pomieszało...
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#326 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 13:17

mój był ostatni 350, a potem 321?

#327 Wojtek_sl

Wojtek_sl

Napisano 16 lutego 2010 - 13:25

A ja nie wiem czym się zasugerowałem :mrgreen: Numer, który wpisałem nie pasuje do niczego. Trzeba chyba odpocząć trochę.

#328 spinarak

spinarak
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 13:29

Dwa razy jest wpisany 324, od moich powinno być OK
Sony A200 + S 120-400 APO DG HSM

www.sroczyk.nk6.pl

#329 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 16 lutego 2010 - 17:20

Witam!
Dziaj po chyba 6ciu dniach nieobecnosci w terenie wybralem sie na spacer.
Wzielem tylko tele i siatke maskujaca.
Dochodzac na miejsce widze pod krzakami lezaca sarne, odrazu zorientowalem sie ze cos jest nie tak...lezala tam sama, i bylem na tyle blisko ze powina slyszec moje kroki.
Ale ona dalej spala.
Wtem po lewj stronie, jakies 250m od sarny zbaczylem lezacego w sniegu wielkiego psa, a przy nim rozczlonkowana sarne...
Wielki pies, nie widzialem go nigdy przedtem, raczej nie jest kogos z mojej wioski.

Podeszedlem do sarny dosc blisko, mialem zamiar ja wyploszyc dalej na zachod od tego psa.
Sarna powoli odchodzila, nie miala chyba sil na bieganie.
Odeszla z 200m dalej i tam widzialem jak je cos na polu(to dobry znak)

Podchodzac do tego bydlaka na polu widzialem jak z lasu na pole wychodza dwie sarny, oczywiscie wyploszylem je na skraj lasu zeby nie wyszly na pole pod zeby psa...

Pies gdy widzial ze zblizam sie sie do niego, kladl sie nisko i czail, jak taki lew w trawie.
Nie podchodzilem zablisko, kawal psa, glodny nie byl bo lezaly kolo niego kawalki sarny, ale nie podchodzilem blisko.
Moje okrzyki nie robily na nim wrazenia.

Zadzwonilem do mysliwego zeby cos z tym zrobil, nie mial czasu akurat, ma byc wieczorem u mnie.
Nie ukrywal swojego zdenerwowania:P
Polazielm po okolicy wzdluz lasu z ktorego wychodza sarny, pogwizdalem, pochalasowalem, mam nadzieje ze zagonilem sarny glebiej do lasu i ze moze nie wsyszstkie wyjda dzis na to pole.

362. ta slaba sarna, pewnie zaganiana przez psa...
Dołączona grafika

363.bydle
Dołączona grafika

364.bydle 2
Dołączona grafika
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#330 UBI (Robert)

UBI

Napisano 16 lutego 2010 - 17:51

kurdeniewiemco - dobrze że powiadomiłeś służbę leśną bo pies wygląda na jakiegoś porzuconego samemu sobie , jak dobrze popatrzeć na powiększeniu nie widac obroży. Tak może go złapią i oddadzą do schroniska.
pozdrawiam
CANON

#331 ostapowicz (Wojtek)

ostapowicz

Napisano 16 lutego 2010 - 18:36

No numeracja się pozajączkowała, były zdjęcia bez numerów.
Wyprostowałem ten galimatias ale nie wiem czy dobrze zrobiłem, bo komentarze teraz nijak się mają do wstawionych zdjęć-trudno trzeba jakoś przeżyć.
Wojtek

#332 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 16 lutego 2010 - 18:37

kurdeniewiemco, dobrze że Cię nie pogryzł, bo kawał psiny z niego. Za bratem, super zachowanie - szacun :bow:

Fajne foty wstawiacie, a ja nie mam czasu na focenie, ale od jutr .... oby słonko było ;-)

#333 WildRoses

WildRoses

Napisano 16 lutego 2010 - 18:53

kurdeniewiemco, przykra sprawa, ale brawa za szybką reakcję, no i dobrze, że poinformowałeś kogo trzeba
z drugiej strony mz bydle to nie ten pies tylko jego właściciel. "Psiak" nie wygląda na wioskowego burka, poza tym nie ma obroży więc albo go właściciel nie pilnował albo brzydko mówiąc pozbył się kłopotu. Sarny szkoda, ale pies, nawet największy to tylko zwierzę, bez powodu raczej nie zabija chyba, że go człowiek tak wyszkolił. Po tym co opisałeś - zjedzona sarna, pies nie ucieka tylko zdaje się pilnowac resztek - wygląda jednak na to, że był po prostu głodny. Mam nadzieję, że cała sytuacja wyjaśni się z korzyścią i dla saren i dla tego psa. Daj znać jak się zakończy.
Nikon i klamoty

#334 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 16 lutego 2010 - 19:00

Niektórzy ludzie, w szczególności na wsiach, uważają, że pies sam musi zdobyć pożywienie i wypuszczają na noc swoich podopiecznych z podwórka. Takim ludziom bardzo trudno przemówić do rozsądku, a potem płaczą i piszą w internecie, że jacy to myśliwi niedobrzy, bo zastrzelili im pieska, a on taki grzeczny był i nigdzie nie chodził, a już niemożliwie, że cos zagryzł w lesie.

#335 bemol

bemol
  • Użytkownik
  • 446 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 19:01

A czy to pewne, że to ten pies jest sprawcą?? Nie wygląda na zabójcę. Może tylko znalazł padlinę i z niej skorzystał?? Co nie zmienia faktu, że bezpańskie, zdziczałe psy mogą być groźne - czy odstrzelić czy wyłapać... to takie samo pytanie czy pierwsza była kura czy jajko - nie ma dobrej odpowiedzi... A postawa kurdeniewiemco godna poszanowania i naśladowania. Ale to tylko moje zdanie.

#336 Saint (Jakub Szymkowiak)

Saint

Napisano 16 lutego 2010 - 19:19

Mastif angielski.
Strzelanie do psów jest tematem kontrowersyjnym, myśliwi z równą częstotliwością strzelają do psów bezpańskich, co do psów, które spacerują z właścicielami.

kurdeniewiemco - dobrze, że "ostrzegłeś" sarny, natomiast nie radziłbym próbować "płoszyć" psa. Mogłoby się to źle skończyć.

jakubszymkowiak.wordpress.com

Nikon D200 + Nikon D7200 + Nikkor 18-105 mm + Tamron 24-70 mm + Tamron 150-600 mm

#337 kasprzyk

kasprzyk
  • Użytkownik
  • 1 059 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 19:50

Wojtek_sl :lol: :lol: :lol: pająki już mi zasłaniały konwertery ale taki okaz !! pozazdrościć
fotki robię: Olympus E3 i ZD 70-300
strona: www.fotochodziez.pl

#338 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 16 lutego 2010 - 20:06

Wojtek_sl

"Nie ma telewizji!!!"
Krzyczy głośno żona
A za chwilę będzie
Cyrk Monty Phytona
Nie ma telewizji
Jak pragne być zdrów
Na antenie nam zrobili
Lęgowisko sów :-D

#339 bażant

bażant
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 20:15

Saint, wg. mnie mastif neapolitański, kawał psa.
Szkoda sarny, u mnie w lato kręciły się 2 wilczury ale kiedyś pewien myśliwy załatwił sprawę. Psy były grożne nie tylko dla zwierząt. Jak mnie zobaczyły biegły do mnie, ale na szczęście w pobliżu była zwyżka.
A co do myśliwych i strzelania psów to dobry artykuł był kiedys w ,,Brać Łowiecka".
Autor myśliwy strzelił kiedys do wałęsającego sie po polach psa. W jego terenia grasowała watacha zdziczałych psów, sprawa wiele razy była omawiana na walnych zgromadzeniach koła. Dobra, mysliwy strzelił do psa, wziął juz łopatę a nagle rowerem nadjechał właściciel mówi, że kieruje sprawę do sądu. Właściciel był prawnikiem. Myśliwy przegrał by gdyby nie zamówił adwokata. Jednak wygrał sprawę, ale ochota na polowanie skożczyła się. Pewnego razu po tej sprawie myśliwy poszedł na dzika. Wysiadł z samochodu, usłyszał jęki, poszedł w to miejsce skąd gdzie było słychać te dziwne odgłosy i zobaczył dziecko siedzące na brzózce z nogę całą zakrwawioną. U boku brzózki były trzy psy, myśliwy najpierw strzelił w powietrze jednak psy były w amoku. Wycelował do jednego i baaach, do drugiego też. Trzeci pies uciekł. Gdy ściągnął chłopaka z brzózki zadzwonił po pogotowie. Potem gdy przyszedł kiedys do szpitala odwiedzic chłopca okazało sie, że to syn właściciela psa którego wcześniej zastrzelił. Artykuł nazywał się ,,Wszystko zależy od punktu widzenia".

#340 karol102

karol102
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 20:21

Logiełka, jesteś mistrzem :rofl: