Luty 2010
Napisano 17 lutego 2010 - 00:10
No chwila, chwila. Szybki tio jest pitbull albo owczarek belgijski. Taki mastif nigdy nie zabiłby sarny, bo w zyciu by jej nie dogonił. Nawet takiej osłabionej. Poza tym to nie jest pies z instynktem łowieckim, to raczej kanapowy nieruchawy olbrzym. Jeśli zjadł ta sarne to raczej znalazł ja martwa albo prawie martwą i musiał by bardzo głodny. To bardzo drogi i rzadki pies, raczej ktoś go porzucił albo uciekł komus. Teraz suki się gonia. Na 90 % jest rasowy. Mozna by go zidentyfikowac , pewnie ma chip, albo chociaż tatuaż i albo oddac właścicielowi albo go ukarac. Ja juz tez parę razy psa szukałem wiec wiem jak to jest.
Poza tym jakbys z głodu i zimna ledwo zipał to tez byś sarne zjadł. Nie ma sie co tak podniecac. Myśliwi i tak zastrzela najpierw psa a potem sarnę.
Land Rover Discovery

http://koo.free.ngo.pl/
Napisano 17 lutego 2010 - 01:06
dlatego twierdzę,że najlepiej dociec czyj pies jeśli to proste ... za porzucanie i wywożenie psów powinno się tracić wolność,albo lepiej samemu być poddanym takiej wywózce, raczej ktoś go porzucił albo uciekł komus.

Najważniejsze,że pola są pod kontrolą

Napisano 17 lutego 2010 - 16:33
dlatego twierdzę,że najlepiej dociec czyj pies jeśli to proste ... za porzucanie i wywożenie psów powinno się tracić wolność,albo lepiej samemu być poddanym takiej wywózce, raczej ktoś go porzucił albo uciekł komus.
... ... jego mać !
Nic na to nie poradzisz, ludzka rasa jest jaka jest. W Ameryce to jest chociaż policja dla zwierzat. I tam naprawdę mozna isc za to do paki. Wszystkie psy które miałem to były psy zgarniete z ulicy. Teraz mam ładnego husky. Pies tu nie jest nic winny...
Land Rover Discovery

http://koo.free.ngo.pl/
Napisano 17 lutego 2010 - 18:25
Myśliwi i tak zastrzela najpierw psa a potem sarnę.
Jestem myśliwym. Psiarzem z zamiłowania. Od dziecka mam psy, bez psa polowania sobie nie wyobrażam, z psami pracuję od wielu lat układając pod polowanie i jako towarzyszy codziennego życia. Do sarny nigdy nie strzeliłem, ale nie potępiam tych, którzy strzelają. Jest to zgodne z prawem, narzucane przez nadleśnictwa i normalne, że człowiek może spożywać mięso dziko żyjącej zwierzyny.
Proszę więc nie uogólniać - są w tym środowisku tacy, którzy nie czują się powołanymi do bycia "hyclami" (między innymi ja) i do psa nie strzeliliby nawt widząc jak na ich oczach zarzyna zwierzynę łowną.
Odnośnie saren to sezon zakończł się w styczniu.
Nie chcę wywoływać niepotrzebenej dyskusji, ale po co oceniać negatywnie całe srodowisko?
Przepraszam za ten komentarz i życze udanych kadrów oraz dyskusji na temat FOTOGRAFII PRZYRODNICZEJ
Napisano 17 lutego 2010 - 23:15
poczułem się jak bochater powieści o dalekiej północy .
Wszechobecna śnieżna biel i i ta niesamowita cisza .... czasami człowiek potrzebuje takiego wyciszenia i zadumy
wówczas chłonie się to piękno kazdym zmysłem .... w takiej chwili nie wolno nic mówic bo czar pryśnie.
Stawiasz pierwsze kroki i ogladasz się za siebie jedyne tropy na sniegu są właśnie Twoje .
Ptaki nie odzywają się wogóle ...zwierzyna nie rusza z legowisk....są takie dni ....... człowiek czuje sie jak intruz ......
no ale od poczatku

369.

nie wiem czemu jak widzę mglę to mi sie Roby przypomina

370.

Na poczatku wcale nie bylo romantycznie ...wilki karibu i inne łosie to były dopiero potem

na poczatku to chciałem tam wjechac ......ale tym razem puszcza się obronila po 15 metrach dałem sobie spokój i wsteczny...
no a potem to juz wiecie daleka północ itd...itp....
...... acha gumarop nie żałuj ze nie mogłeś tam byc bo po kilku godzinach zrobiłem się głodny jak wilk a wiesz jak stary traper nóż i zapałki mam zawsze
...a wokół nic do jedzenia

Dobrej Nocy Wszystkim zyczę
Napisano 17 lutego 2010 - 23:55

www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.
Napisano 18 lutego 2010 - 10:18
To jest pewne że będą się z nas szczerzycszczerzcie się Uralki i Jelonki

najprędzej to krajobrazów "nałapiemy" w kadr

371.

jeszcze tylko taki kadr i juz nie zasmiecam wątku.

Napisano 18 lutego 2010 - 11:29
Krzysztof Niemczewski C7D, C 100-300 4.5-5.6 USM, C 400 5.6L,
Napisano 18 lutego 2010 - 13:50
Nie podchodź do tych seren zbyt blisko - chodzi oto, aby nie musiały uciekać. Są na skraju wytrzymałości - śnieg, mróz, nakładanie parostków, ciąża. Biegi są ostatnią rzeczą jakiej im potrzeba na przedwiośniu!
Zdjęcia są klimatyczne:) Lasu wcale nie musi być dużo - prawdopodobie te rudle to tzw. sarna polna.
Na fotce 367 są cztery kozły i jedna koza - mam nadzieję, że taki stan populacji (stosunek samców do samic) to tylko przypadek!
Napisano 18 lutego 2010 - 18:00
strona: www.fotochodziez.pl
(Paweł Wróblewski)
Napisano 18 lutego 2010 - 18:37
hiehie368 Jeszcze tylko 800mm i beda moje

Magnum43, - skad u Ciebie tyle sniegu?
u mniej juz 1/4 nie ma, miejscami juz kretowiska odsloniete, na drzzewach to juz dawno nic nie ma:P
Napisano 18 lutego 2010 - 20:49

374

Napisano 18 lutego 2010 - 20:58

Debata
375.

376.

Nie wiem dlaczego ale zawsze włochaty przegrywał z zwyczajnym ... może dlatego ,że Polak>Skandynaw

377.

378.

A ten usiadł w miejscu w którym nie miał prawa siąść stąd takie tło.
379.

www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.
Napisano 18 lutego 2010 - 21:01

(Łukasz Ziewacz)
Napisano 18 lutego 2010 - 21:19

Facebook.com/ZiewaczLukaszFotografiaPrzyrodnicza
www.ziewaczlukasz.pl
Guest_runasottka_*
Napisano 19 lutego 2010 - 13:44

Napisano 19 lutego 2010 - 14:03