Niedźwiedź
Napisano 07 kwietnia 2010 - 18:37
Ciekawe były odcinki kiedy pokazywali w jaki sposób misiek chce uprzedzić przed swoim atakiem. Ostrzeżenie daje zwykle tylko jedno.
Ja tam się na psychologii brunatnych nie znam ale czy w sytuacji zagrożenia atakują bez ostrzeżenia? Czy dają jakieś oznaki ?
Napisano 07 kwietnia 2010 - 18:55
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:10
I dziękuję za okazany "szacunek". Chyba kilka osób zżera zazdrość że widziałem dziko żyjącego niedźwiedzia.
ps.
Gdyby się porywał z motyką na słońce, byłbym niepoważny i myślał jak większość młodzieży w moim wieku to nie założył bym tego tematu. Myślę że jeśli ktoś niepodchodzi do tej sprawy poważnie to właśnie tacy profesorkowie internetu. I na przyszłość proszę was postawcie się w miejscu kogoś innego. Bo wy też przynajmniej wysondowalibyście taki temat, gdybyscie mieli możliwość takiego kontaktu z przyrodą.
#24 (Paweł Wróblewski)
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:14
Chyba kilka osób zżera zazdrość że widziałem dziko żyjącego niedźwiedzia.
mysle ze to nie o to chodzi, robmy wszystko z glowa.
Tez bym chcial sfocic miska, ale nie kosztem utraty zdrowia czy zycia...
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:18
Tez bym chcial sfocic miska, ale nie kosztem utraty zdrowia czy zycia...
to dlatego zakładam ten temat
skoro to tak poważny temat czyjegoś życia to poco sobie żartujecie ? hmm brak logiki ?
/edycja
Zakończmy ten nędzny wątek.
#26 (Paweł Wróblewski)
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:26
trudno glupote wychwalac:P wiec sie wymiewaja:P
chcesz zrobic mega foty, zrob np. kopulujace sarny, o wiele ciekawsze niz misiek, a nie ryzykujesz nic
Wiele do obfocenia pozostalo w bardziej znanych gatunkach zeby sie pchac z malym doswiadczeniem na miski.
nedzny watek?
Forum jest do rozmowy.
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:30
#28 (Paweł Wróblewski)
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:33
#29 (Marek Skruch)
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:36
Chętnie zobaczyłbym niedźwiedzia na wolności, chętnie także bym temu wspaniałemu zwierzęciu wykonał fotografię. I zazdroszczę Ci tego, że mogłeś być tak blisko tego mocarza. Tylko mam jedną uwagę - nie rzucaj się od razu na głębokie wody, spróbuj najpierw poćwiczyć na bardziej pospolitych gatunkach i przede wszystkim nie stanowiących takiego zagrożenia w sytuacji nadmiernej ich bliskości. Jeśli nie masz doświadczenia w wykonywaniu tego rodzaju fotografii, to tym bardziej powinieneś poćwiczyć na innych gatunkach. Cóż z tego, że będziesz miał świetną sytuację (czego Ci szczerze życzę), jeśli możesz jej nie wykorzystać przez brak doświadczenia i stres. Jeśli uda Ci się go sfotografować to świetnie, ale na miłość Boską nie za wszelką cenę, zwłaszcza nie za cenę ryzykowania zdrowiem i życiem!
A Sigmą 70-300 możesz wykonać kapitalną fotografię. I nie wierz, że to sam sprzęt, nawet najlepszy, ją za Ciebie zrobi.
Pozdrawiam
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#30 (Paweł Wróblewski)
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:38
ale na miłość Boską nie za wszelką cenę, zwłaszcza nie za cenę ryzykowania zdrowiem i życiem!
A Sigmą 70-300 możesz wykonać kapitalną fotografię. I nie wierz, że to sam sprzęt, nawet najlepszy, ją za Ciebie zrobi.
madrze prawisz.
Napisano 07 kwietnia 2010 - 20:13
Napisano 08 kwietnia 2010 - 17:53
Radosław ja bym Ci radził fotografować te miśki w obecności przewodnika lub strażnika parku.
Napisano 08 kwietnia 2010 - 18:46
#34 (Marek Skruch)
Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:35
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:33
Tekst z lewej strony koło drugiej fotografii.
#36 (Łukasz Drobot)
Napisano 14 grudnia 2021 - 17:52
.l]
Użytkownik lukasz.drobot edytował ten post 14 grudnia 2021 - 17:53
Napisano 27 kwietnia 2023 - 08:06
#39 (Jacek Woliński)
Napisano 11 maja 2023 - 16:44
SPAM