Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Wrzesień 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
660 odpowiedzi w tym temacie

#581 namsok

namsok

Napisano 26 września 2010 - 19:09

492. Cześć

fajne :mrgreen:

#582 jacek p.

jacek p.
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 26 września 2010 - 19:13

489 - bardzo dobre Panie Piotrze, dwa pozostałe też ciekawe, ale odrobinę za duży kontrast :-D
Pozdrawiam Jacek P.

#583 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 26 września 2010 - 19:33

A mogło być fajne zdjęcie, ech te emocje :evil: . Teraz jeszcze bardziej podziwiam wszystkich, którzy robią piękne zdjęcia jeleni z bliska. Ale zobaczyć go z takiej odległości i poczuć zapach - bezcenne !

493.
Dołączona grafika

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#584 Wiktor (Robert Witkowski)

Wiktor
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 26 września 2010 - 19:41

Jeśli piszecie, że 488 szumi to co powiecie na taką "fotkę" ? :mrgreen:

494.
Dołączona grafika

Zrobiona została niecałą godzinę temu: ostrzyłem ręcznie , czasy od 2,5 do 4 sekund, iso 1600 z D80 ;-) Jakieś 10 minut później spotkałem po raz pierwszy w życiu borsuka: stał około 8-10 metrów przede mną, uniósł się na tylnych łapach i wpatrywał się we mnie kilka sekund po czym czmychnął w pobliskie zarośla. Prawdę powiedziawszy myślałem, że borsuki są nieco mniejsze - ten wydał mi się całkiem sporym zwierzem :shock: Oj jak miło by było w takich sytuacjach mieć aparat z używalnym iso 200 000 :mrgreen: :mrgreen:

UDILEK, Blisko był, gratuluję spotkania.

#585 August

August

Napisano 26 września 2010 - 19:41

widać że weekend nie poszedł na marne...
Qelka świetna historia, dobrze że sa wciąż ludzie co i dla słowa szacunek mają...
Ja w czasie weekendu miałem okazję obejrzeć sobie dzięcioła czarnego, liska i jastrzębia, niestety aparat w bagażniku leżał i zdjęć brak. dzisiaj zaś w Granicy widzieliśmy łosie, niestety tylko o zmroku i zdjęć nie robiłem. Jak się rozwidniło to polazły w krzaczory i tyle je widzieliśmy. Ale wschodzik był piękny i na pewno jakieś fotki w odpowiednich miejscach się zjawią...
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#586 minek91

minek91

Napisano 26 września 2010 - 19:57

488 robione po zachodzie slonca niestety ;p

To jakos wcześnie zachodzi jak o 15.27.
iso duze 3200 to szumi

W sensie po zachodzie słońca ze nie po ciemku tylko ze słońce było za chmurami chwile potem zaczeło kropic a w lesie ciemno ... iso 3200 ustawiłem recznie od razu inaczej nic by nie było

Canon EOS 500d + Sigma 150-500 f/5.0-6.3 + Canon 300mm f/4

Moja strona"

#587 Iroslav

Iroslav
  • Użytkownik
  • 761 postów

Napisano 26 września 2010 - 19:59

UDILEK i tak fota super , kuj zelazo :beer:

495.
Jestem krolem tego lasu :!:

Dołączona grafika

Czesc Irek

D5+ N500/4G VR

#588 KamilB (Kamil B)

KamilB
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 26 września 2010 - 20:05

Dzisiejsze z nad Narwi:

496.
Dołączona grafika

497.
Dołączona grafika

498.
Dołączona grafika

I jeszcze mój sąsiad ;-). Robione na początku września, ale daję dopiero teraz, bo dopiero dziś zgrałem zdjęcia z Lumix'a (jest lepszy do makro ;-) ).

499. "Siema stary" ;-)
Dołączona grafika

#589 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 26 września 2010 - 20:06

Iroslav, Piękny byk :-D

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#590 Szczepan

Szczepan

Napisano 26 września 2010 - 20:10

Mój pierwszy byk ktorego sfociłem i widziałem w całej okazałosci. Wiem ze jakosć lipa ale robione o 6 rano

500

Dołączona grafika

https://www.facebook.com/Klejbuk
EOS R + EOS 6D2 + C 400 2.8 IS + TC 1.4III +TC 2.0III + C70-200/2.8 + C24-105/4 + C RF35/1.8 STM + C50/1.8 STM + C 85/1.8 + Manfrotto 055XPROB+Benro GH-3

#591 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 26 września 2010 - 20:16

KamilB, 499 zabija :-D

#592 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 26 września 2010 - 20:31

udilek - wow, byles blisko :D, fota mimo ze przez te galezie wyglada fajnie:)
podchodziles go czy sam podszedl?

Iroslav, - dobrze wyszlo.

Szczepan, - to ten z filmu?

KamilB, - dobra miejscowka.
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#593 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 26 września 2010 - 20:36

oj pieknymi fotkami ta jesien obrodzila, pieknymi.... az zazdroszcze, ze macie czas chodzic i focic... ja mam urwanie glowy i kompletny brak na focenie... by aprat nie obrazil sie na mnie kompletnie, wybralem sie w sobote do Kampinosu na losie...

plan byl prosty: pobudka o 4.30, szybkie ubieranko, herbatka w termos, samochod i kierunek Truskaw... i prawie sie udalo... bo wstalem jakims cudem o 5.00. coz, zmeczenie robi swoje. po dotarciu na parking w srodku Kampinosu okazalo sie, ze na srodku stoi zakopany w piachu TIR :!: :!: :!: kilka zdan po rosyjsku i okazalo sie, ze kierowcy jego polski szef kazal robic skrot przez Kampinos :?: :!: :!: :!: poniewaz okazalo sie, ze pomoc dla TIR'a juz jest w drodze, wiec zyczylem panu powodzenia i ruszylem na 'moje' laki.

po dotarciu na laki okazalo sie, ze to, co bylo rok temu lekko podmokle jest pelne wody i nawet wysokie kalosze w niektorych miejscach nie wystarczaja, cale szczescie, ze byly kempy traw, dalem rade. od razu okazalo sie, ze najlepsze bylyby i tak wodery - rosa sprawila, ze i spodnie, i kalosze w srodku byly ostatecznie mokre... po 100 metrach borodzenia wyploszylem przyczajone sarny. nawet nie zdawalem sobie sprawy, ze skaczace przez wysokie, podmokle i zarosiale trawy sarny robia tak duzo halasu. po kilkunastu sekundach zniknely, ale widok byl przepiekny. fot zero, bo przy iso 2000 czasy 1/15 nie dawaly nawet zludzen na sukces. zaczalem brnac przez trawy i sitowia w kierunku wystepowania losi... i nagle az zamarlem z przerazenia: z ok. 30 metrow rozlegl sie potezny ryk: cos pomiedzy szczekaniem a rykiem krowy. ale w tej ciszy piorunsko glosne. zdretwialem, bo oczami wyobrazni widzialem wypadajacego, rozszalalego jelenia szarzujacego w moim kierunku!!! glos nie cichl, a ja powoli zaczalem sie przesuwac w kierunku drzew. gdy przez kilka kolejnych chwil nic na mnie nie wyskoczylo i nie zaatakowalo, a glos nie zblizal sie, troche ochlonalem. nie zlokalizowalem wydawcy dzwieku, a po ok. 5 minutach wszystko ucichlo... ruszylem w strone mniej mokra szukac dalej losi... swiatlo juz zrobilo sie calkiem przyjemne. Iso 400 i czasy 1/300 bardzo obiecujace... i wtedy uslyszalem losie... ale nie takie jak chcialem. po lesie roznioslo sie gromkie: "Romek, mam k...wa borowika, a ty???"... z oddali drugi los odpowiedzial: "chodz tu k...wa, mam zajebista miejscowke, i jeden borowik to...uj, tu jest ich k...wa ze 30-ci"... opadly mi rece, monopod z aparatem tez opadl... skierowalem sie w strone parkingu cykajac kilka drobiazgow z pajeczynami i... i trafilem na losze z mlodym :-). mignely mi tylko przez sekune bo wspomniane dwa losie od grzybow znow nawiazaly lacznosc bezprzewodowa...
i wtedy skojarzylem: szelest traw, migniecia zwierzakow, ryk... to co sie tak straszliwie darlo wczesniej to byla losza ostrzegajaca mlodego, bo ja przypadkiem znalazlem sie miedzy nia a nim. usmiechniety, ze jednak losie sie znalazly wrocilem do samochodu by spokojnie oczekiwac na koniec sezonu grzybowego. a w pamieci pozostaly mi przerazajacy ryk klempy rozdzierajacy poranna cisze w KPN-ie (i prawie moje portki ;-)).
i trzy dokumenciki z sobotniej wyprawy...

501.
Dołączona grafika

502.
Dołączona grafika

503.
Dołączona grafika
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#594 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 26 września 2010 - 20:39

maciejowy, - 503. b.fajne. dalbym w tematyczny.
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#595 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 26 września 2010 - 20:54

maciejowy, musiałeś aż tyle napisać- tosty na kolację przypaliłam i muszę robić drugie :mrgreen: Piękne są zdjęcia o poranku obydwa mi się podobają, myszka świetnie wyszła :clap:
Szczepan, piękny byczek :thumbsup:
KamilB, 499. fajnie złapane :mrgreen:
Iroslav, 495.- wspaniały

#596 Szczepan

Szczepan

Napisano 26 września 2010 - 21:01

Szczepan, - to ten z filmu?

Tak to ten

Szczepan, piękny byczek :thumbsup:

Dzieki

https://www.facebook.com/Klejbuk
EOS R + EOS 6D2 + C 400 2.8 IS + TC 1.4III +TC 2.0III + C70-200/2.8 + C24-105/4 + C RF35/1.8 STM + C50/1.8 STM + C 85/1.8 + Manfrotto 055XPROB+Benro GH-3

#597 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 26 września 2010 - 21:02

kurdeniewiemco, dzieki

Judyta, tyle czasu bez aparatu, to i sie rozpisalem :oops: sorki za tosty :-P
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#598 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 26 września 2010 - 21:09

maciejowy, z zaciekawieniem czytałam zwłaszcza mnie interesowało czy ten byk w końcu wypadnie na Ciebie :mrgreen: a to że coś przypalę to już norma jak siedzę na forum :mrgreen:

#599 August

August

Napisano 26 września 2010 - 21:36

maciejowy, fajna przygoda, następnym razem wybierz się w stronę Granicy, tam łosie jak w banku, ale po przyszłotygodniowych (zapowiadanych) deszczach to chyba kajak trzeba by zabrać...
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#600 kucharzewski (Piotr Kucharzewski)

kucharzewski

Napisano 26 września 2010 - 21:52

Iroslav, ale pięknie się pokazał, brawo
KamilB, gratki za spotkanie, ja wczoraj też widziałem parę bielika, 100 m od mojej czatowni, więc mam cichą nadzieję że może jeszcze je spotkam w dogodnej do zdjęć sytuacji.
Szczepan, Ładny byk. u mnie się już chyba kończy rykowisko bo wczoraj żadnego ruchu w lesie, nawet nie pisneły, a schodziłem po zachodzie.
maciejowy normalnie czekam zimy, wtedy nikomu się nie będzie chciało po lasach deptać. Fajna ta mysz.

Do bezkrwawych w sam raz:)
504
Dołączona grafika

już je widziałem w tamtym roku, teraz mam czatownię 100 m od ich ulubionych drzew więc może szczęście się uśmiechnie.
505

Dołączona grafika

506
Dołączona grafika