Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Październik 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#281 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 10 października 2010 - 13:33

Dziś znów ganiałem za dzięciołem czarnym, ale nic z tego nie wyszło :cryingy: Widziałem 2 przez 2min i zrobiłem 2 ,,kadry". Przynajmniej ranek zrobiłem.
181.
Dołączona grafika
182.
Dołączona grafika
Zrobiłem sobie autoportret :mrgreen:
183.
Dołączona grafika
Taka sójka.
184.
Dołączona grafika
I mój czarny. Wczoraj było lepiej, ale u tak źle :-/
185.
Dołączona grafika

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#282 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 10 października 2010 - 14:15

Logiełka, zamiast pstrykac fotki weselne trzeba bylo ze mna do KPN'u sie udac, mialbys spotkanie z losiem :-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#283 Tadeo

Tadeo

Napisano 10 października 2010 - 15:10

Maluch spotkany dziś na spacerze...
186.
Dołączona grafika
187.
Dołączona grafika

#284 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 10 października 2010 - 15:46

Logiełka, nowym- masz poczucie humoru :mrgreen:. Dzisiejsze są nowym. Może ma ktoś ochotę ze mną pochodzić i ustawiać mi aparat :mrgreen: ?
Ale wszystko po kolei.
Wyjechałam dziś z domu o 3:15- do przejechania 80 km., ale że tam jechałam po raz pierwszy i na dodatek korzystałam z mapek wydrukowanych z internetu- to przejechałam pewnie ponad 100- dopiero później jak już miałam dość błądzenia przypomniałam sobie o normalnej mapie którą mam w samochodzie. Zajechałam na miejsce to na szczęście było jeszcze ciemno i grzecznie szlakiem poszłam w las.
Na początku miałam iść czerwonym , następnie po ok. kilometrze skręcić w szlak zielony- i skręciłam, po drodze miałam mnóstwo opieńków, niestety zaczął się podmokły teren, musiałam sprawdzić czy może jednak da się przejść i oczywiście do butów górą wlała mi się woda( przy -5 mało to przyjemne ). Czyli postanowiłam wrócić na szlak czerwony. I to był słuszny wybór- zaraz spotkałam dwie łanie, na zdjęciu :mrgreen: ( tylko proszę się nie śmiać z mojej zwierzyny i nie udawać że jej nie widać :mrgreen: )
188.
Dołączona grafika
Na początku nie wiedziała co to ale zaczekały na mnie blisko drogi i zdążyłam je zobaczyć.

Wspomniane grzybki:
189.
Dołączona grafika

Chyba najlepsze zdjęcie zrobione tego dnia :-D
190.
Dołączona grafika

A to już w drodze powrotnej, ta malutka kropka na drodze to chyba lis- choć oczami marzeń może ryś :mrgreen:
191.
Dołączona grafika

Zdjęcia byle jakie ale co widziałam to moje, widziałam też tyłek jakiego zwierza- za szybko schował się w lesie, jakiś ciemny chyba łoś :mrgreen:
Czytając to co napisałam to stwierdzam że chyba zaszkodziło mi świeże powietrze.

Gratuluję dla wszystkich zdjęć i spotkań, pozdrawiam.

#285 pawelllQwE

pawelllQwE

Napisano 10 października 2010 - 16:05

Judyta, sporo opieniek (jak kto woli opieniuszków) ;) Mój tata przyniósł dziś rano tyle, że po wyłożeniu zajęły 2m2 (dwa metry kwadratowe) stołu, wysokość średnia ok. 20 cm. Więc naprawdę było ich mnóstwo - od rana trwa obróbka do słoiczków ;)

Zdaje się, że Ty wcześniej zapodawałaś te makro zdjęcia. Te po światło git, ale tam jedno ze światłem już mniej fajne (to z niebieskim tłem) - ponieważ mało widać lodu. Ale pozostałem naprawdę udane ;)
Canon SX10 + Raynox DCR-250

#286 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 10 października 2010 - 16:06

adrianos503, jak ci ładnie zapozowały.
dawidow, pierwszy i mam nadzieję że nie ostatni - powodzonka.
Harvester, to słońce przebijające się przez las ciekawe.
Tadeo, nie miałem jeszcze przyjemności spotkać tego maluszka więc tym bardziej gratuluję.
maciejowy, może następnym razem, w sobotę byłem w Poznaniu na uroczystości na które się niechętnie chodzi - cóż takie jest życie.
Judyta, łanie rewelka :mrgreen:

#287 August

August

Napisano 10 października 2010 - 16:14

MUSTANG_71 załóż wątek dla Gór Sowich, szkoda tych zdjęć stracić.
Maciejowy zdradzisz miejsce :?: :-P
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#288 Terek

Terek
  • Użytkownik
  • 912 postów

Napisano 10 października 2010 - 16:39

Witam

Zdjęcie z szuflady lipcowej ( Hibiscus L) W roślinach kwiatowych nie ma hibiscus. No chyba że źle szukałem za co z góry przepraszam

Dołączona grafika

Pozdrawiam

#289 niemar

niemar

Napisano 10 października 2010 - 18:03

Październik....tylko pozazdrościć idealnej pogody do zdjęć. Niestety nie mam czasu z niej skorzystać, ale cieszą piękne kadry forumowiczów. Strasznie tęsknię za takimi spotkaniami jakie tutaj prezentujecie, ale może kiedyś uda mi się to nadrobić. Wszystkim gratuluję owocnych spotkań i najzwyczajniej też zazdroszczę.
Drojac widzę sezon czatowni rozpoczęty - krótka, treściwa seria na najwyższym poziomie.
Mustang - z każdym zestawem prezentowanych fotografii odnoszę wrażenie, że mocno pniesz się w górę poziomem swoich zdjęć.

Canon 5DIV, 6DII, 7DII, 50D, 40D, EF 17-40L, EF 400/5.6L, EF 70-200/4L, EF 24-70L, 85/1.8, YH324C.

#290 Wiktor (Robert Witkowski)

Wiktor
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 10 października 2010 - 18:08

Dziś spotkałem w lesie taką wiewiórę:

193.
Dołączona grafika

194.
Dołączona grafika

Oj za szybko mi się post wysłał :-P zdjęcia mogą być nieco przeostrzone, bo od jakiegoś czasu strasznie spada mi jakość po zapisaniu Rawa do Jpg i muszę mocno wyostrzać foty przy obróbce. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, wcześniej wszystko było OK :-(

A na polach na których zazwyczaj spotykam sarny dziś widziałem tylko tego leniucha ;-)

195.
Dołączona grafika

196.
Dołączona grafika

#291 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 10 października 2010 - 18:41

Sorki ze dopiero odpisuję.
Dratwa- makro- zawsze kompakt + Raynox 250- (koledzy z forum doradzili :-D )
Maciejowy- świetne zdjęcia łosia, życzę dla Ciebie jak najwięcej tych spotkań i jak najlepszych zdjęć.
pawelllQwE- opieniek to było tam mnóstwo, choć ja w tym roku ani jednej nie zerwałam. Te zdjęcia makro robiłam tego samego dnia co wstawiłam lub dzień wcześniej. A tak szczerze to zdjęcia np. robakom łatwiej jest robić bo wiadomo gdzie ma być ostrość, przy takich roślinach to trochę się motam i chyba dlatego mam problem z ocenieniem czy zdjęcie jest prawidłowe. A skoro już trochę nauczyłam się makro to chcę żeby zdjęcia były dopracowane i dlatego jak czegoś nie jestem pewna to proszę o ocenę- w innym przypadku fajnie jak ktoś zauważy zdjęcie- wszystko.
Dzięki za komentarze :mrgreen:

Za dużo osób do wymieniania- czyli ogólnie napiszę: wstawiacie naprawdę świetne zdjęcia, bardzo dużo powinno znaleźć się w tematycznych, gratuluję, pozdrawiam. :-D

#292 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 10 października 2010 - 18:52

Wiktor, 193 wg mnie za bardzo wyostrzone. Lisek fajny leniuch, choć nie wiem czy to nie kot przerobiony na lisa :-D

Pozdrawiam

#293 maciojj

maciojj

Napisano 10 października 2010 - 19:01

Wiktor, fajny lisek :-)
197.
Dołączona grafika
198.
Dołączona grafika

#294 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 10 października 2010 - 19:13

Nie zaglądałem jakiś czas na forum,a tu tyle do oglądania :shock: .maciejowy gratki za spotkanie i zdjęcia.

#295 Włodek.

Włodek.
  • Małomówny
  • 18 postów

Napisano 10 października 2010 - 19:28

to moje pierwsze fotki na forum ale od czegoś trzeba zacząć

rodzinka w komplecie
199.
Dołączona grafika
200.
Dołączona grafika
i portreciki
201.
Dołączona grafika
202.
Dołączona grafika
203.
Dołączona grafika
204.
Dołączona grafika

#296 nebari (Piotr)

nebari

Napisano 10 października 2010 - 19:41

nooo nooo nooo powiem tyle dajecie czadu od czwartku nie zaglądałem a tu mi wyskakuje że mam 1000 postów nieprzeczytanych no i te zdjęcia ehhhh szkoda gadać jak mnie przeziębienie da spokój to i ja w teren się wybiorę

https://www.facebook...s.Piotr.Majder/

|BODY - CANON EOS 450D | CANON EOS 70D | Minolta A-2 |
|SZKŁO - SIGMA 70-300 APO DG Macro | SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO |
|INNE - system Cokin -P, pierścienie pośrednie |

#297 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 10 października 2010 - 19:50

Terek, Lewy górny róg-coś tam jest,małe ale jest
prawy górny-nie podoba mi się.Ogólnie temat fajny
tylko brak odpowiedniego wykończenia.
maciojj, 198. bardzo mi się podoba tylko sójka jak dla mnie za ciemna.
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

http://piotrkalinowski.manifo.com/

Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!

#298 1507

1507

Napisano 10 października 2010 - 19:55

205.
800/8 bylejakie, ale to jedyna fota jaką dziś zrobiłem z zasiadki na zlotowisko zurawi :cry:
Dołączona grafika

#299 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 10 października 2010 - 19:57

bylejakie

Jak ja bym chciał takie bykejakie robić.

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#300 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 10 października 2010 - 20:02

1507, bez przesady.Jestem pod wrażeniem jaką jakość uzyskuje się po podpięciu TCx2.

Dawno już nie biegałem za drobnicą i dzisiaj postanowiłem nadrobić zaległości

206.
Dołączona grafika
207.
Dołączona grafika
208.
Dołączona grafika
209.
Dołączona grafika