Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Październik 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#161 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 06 października 2010 - 06:52

przeniesione z tematycznego
Obrazek
wstawiłem do tematycznego ale się nie przyjęło więc przeniosłem tu, żeby nie zaśmiecać wątku.

Hmmm.......
Powiem szczerze że nie wiem czy aby na pewno dobrze zrozumiałeś komentarze do tego zdjęcia. Wg mnie nie jest takie złe ujęcie. Może lepiej byłoby gdyby miał więcej wolnej przestrzeni po swojej prawej stronie (odwrotnie niż teraz) ale poza tym fotka jest fajna.
Wydaje mi się że ;-) ;-) takie ikonki przy komentarzach mówiły same za siebie.
Dla mnie ta fotka jest fajna :-)

Jeżeli się mylę to proszę o informację na PW lub ewentualnie o posta z odpowiedzią miszaka, szycho, maciojj

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#162 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 października 2010 - 07:05

Może lepiej byłoby gdyby miał więcej wolnej przestrzeni po swojej prawej stronie (odwrotnie niż teraz) ale poza tym fotka jest fajna

Dokładnie tak jak powiedział MUSTANG_71, bardzo fajne zdjęcie i nie rozumiem dlaczego przeniosłeś. To, że nie było - och, ach i dupa przez "rz" ;-) , wcale nie oznacza, że zdjęcie jest złe :-)

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#163 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 06 października 2010 - 07:07

Ark, jednym słowem kolega Dratwa nie zachował "spokoju grabarza" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#164 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 06 października 2010 - 07:10

mnie zdjęcie zająca się też podoba mimo, że patrzy nie w tą stronę co powinien, kilka sekund dalej obrót łba i było by kadrowanie idealne :-P Nie bierz sobie aż tak wszystkiego do siebie. Wspaniały klimat poranka , mokra rosa i oświetlona łepetyna. Łiii tam, kto by zawsze kadrował zgodnie z tym co wypisuja mądre głowy w ksiązkach.

Adrian, moim zdaniem spie ..... kompletnie tym cięciem. Oryginał był zdecydowanie lepszy niż to co pokazałeś trochę wyżej.

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#165 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 października 2010 - 07:22

Ark, jednym słowem kolega Dratwa nie zachował "spokoju grabarza" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

albo - psychicznego komfortu psychiatry ;-)

...spokój grabarza...

#166 turbol

turbol

Napisano 06 października 2010 - 08:36

93. jeszcze troszeczkę za ciemno było ;-)
Dołączona grafika
94. w cieniu
Dołączona grafika

#167 Iroslav

Iroslav
  • Użytkownik
  • 761 postów

Napisano 06 października 2010 - 09:10

Dzisiaj sloneczko mi nie dopisalo , a i byki jakies takie niemrawe , adrenalina im spada wraz z mniejsza iloscia slonca ?

Ogólnie im zimniej tym bardziej testosteron buzuje ;-)

Dzieki za info , ostatnie kilka dni to temp. powyzej 20 st. , nawet dzisiaj chociaz deszcz pada jest 19 st. , to i moze dlatego takie otumanione i malo aktywne . Chociaz i tak jest jeszcze za wczesnie na prawdziwe bekowisko , mam nadzieje , ze od polowy pazdziernika zacznie sie u mnie na powaznie .

Ten jest akurat troche z testosteronem , bo w ruchu :mrgreen:

95.
Dołączona grafika

Ten pstryk jest z wczoraj z rana , pochmurno , lekko kropilo i ciemnica ogolnie .

96.
Dołączona grafika

Czesc Irek

D5+ N500/4G VR

#168 Girdian

Girdian

Napisano 06 października 2010 - 09:49

Iroslav, te zdjęcia powinny być w tematycznym.

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#169 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 października 2010 - 09:52

Iroslav, te zdjęcia powinny być w tematycznym.

Popieram, bardzo dobre kadry.

...spokój grabarza...

#170 Adrian

Adrian
  • Małomówny
  • 32 postów

Napisano 06 października 2010 - 10:27

Adrian, moim zdaniem spie ..... kompletnie tym cięciem. Oryginał był zdecydowanie lepszy niż to co pokazałeś trochę wyżej.

tez nie lubie jak jest tak ciasno ale poszedłem za rada... i poobcinałem chyba zostawie cos takiego a tematyczne sobie odpuszcze bo chyba nic wiecej z tego nie wycisne
97
Dołączona grafika

#171 Ataman

Ataman
  • Użytkownik
  • 592 postów

Napisano 06 października 2010 - 10:47

Adrian moim zdaniem w "leżącym" prostokącie jest lepsze od tego "ciasnego".. ale... zauważ, że on "idzie" w lewą stronę, i przy tym układzie zaraz zaryje rogami w lewy bok zdjęcia. Co prawda, przy takim kadrowaniu jak teraz widać, że ma d.... , ale chyba tu jednak wybiłbym samą głowę, bo to ona robi klimat zdjęcia.. a głowa zaraz walnie w lewy bok.. oj walnie.. :-D

#172 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 października 2010 - 10:49

Adrian, zostaw centralnie. Piękny byk i nic tego nie zmieni.

...spokój grabarza...

#173 Adrian

Adrian
  • Małomówny
  • 32 postów

Napisano 06 października 2010 - 11:30

98
Dołączona grafika

tu pełen kadr, bez obcinania...

#174 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 06 października 2010 - 11:30

Iroslav, jak zwykle piękne kadry byków :-D

Adrian, zostaw centralnie. Piękny byk i nic tego nie zmieni.

Popieram

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#175 Dratwa (Paweł Szydło)

Dratwa

Napisano 06 października 2010 - 12:39

turbol piękne kolory na 94
Qelka, MUSTANG_71, Ark zająca z tematycznego przeniosłem nie ze względu na brak zachwytów bo takowych to nawet nie oczekiwałem ale uznałem, że skoro to wątek na udane kadry a ten taki nie jest to się nie nadaje. na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że najpierw siedział tak bez słońca i było źle jak go oświetliło to dał mi szansę na seryjkę 5 kadrów i na wszystkich niestety patrzy jak patrzy. mogłem zrobić tak jak radzi MUSTANG_71 i i na pewno byłoby lepiej ale wtedy było by widać betonowy słupek graniczny, którego nie wziąłem pod uwagę bo liczyłem na coś większego i nie tak blisko.
spotkałem go później jeszcze raz w tej samej okolicy ale słońce już było wysoko i ostro dawało pokażę tutaj:

99.
Dołączona grafika

mam jeszcze z szuflady takiego młokosa(u mnie kozły mają takie niefortunne obyczaje, że do zachodu słońca pasą się w takim otoczeniu i wychodzą na otwarte dopiero przed zmrokiem)

100.

Dołączona grafika

#176 1507

1507

Napisano 06 października 2010 - 13:11

101. Zimek w ciemnościach, dla usprwiedliwienia dodam parametry iso3200, f/3.2, 1/160
Dołączona grafika

Niestety pojawiał się wczeeeesnie rano, a jak już cos świeciło to ptaszka już nie było :->

#177 carrie (Karolina)

carrie

Napisano 06 października 2010 - 14:21

Dratwa 99. moim zadaniem bardzo dobre, światełko i te krople rosy dodają uroku;
100. trochę przeszkadza mi biała plama w górnym prawym rogu. ale tez fajne

Pentax K200D, Kit 18-55mm + manualna szklarnia

#178 Iroslav

Iroslav
  • Użytkownik
  • 761 postów

Napisano 06 października 2010 - 15:29

Adrian moim zdaniem w "leżącym" prostokącie jest lepsze od tego "ciasnego".. ale... zauważ, że on "idzie" w lewą stronę, i przy tym układzie zaraz zaryje rogami w lewy bok zdjęcia. Co prawda, przy takim kadrowaniu jak teraz widać, że ma d.... , ale chyba tu jednak wybiłbym samą głowę, bo to ona robi klimat zdjęcia.. a głowa zaraz walnie w lewy bok.. oj walnie.. :-D

Adrian , kolega Ataman dokladniej rozwinal mysl , ktora ja w krotki i zwiezly sposob napisalem . Sorki , ze od razu nie opisalem Tobie calej mojej mysli , sadzilem , ze znasz podstawy kadrowania i odpisalem jedynie sugerujac Tobie , co i jak . Kiedy ponownie umiesciles zdjecie , ja bylem juz w pracy i dopiero dzisiaj rano zauwazylem Twoje ponownie skadrowane zdjecie . Wtedy bylo juz za pozno . Sorki :beer:

Co do sugestii umieszczenia moich zdjec do tematycznych , to uwazam , ze powinny tu zostac .
Na 95 bezposrednio za bykiem stoi drzewo , ktore rozprasza uwage , natomiast na 96 szumy skopaly jakosc :mrgreen: Mam nadzieje , ze bekowisko rozkreci sie na dobre i ze bede mial jeszcze okazje umiescic lepsze zdjecia w tematycznych . Dziekuje Wszystkim za pochlebne recenzje , to mnie jeszcze bardziej motywuje w rozwijaniu mojej pasji :beer:

1507 , szacuneczek za 101 , bo patrzac na iso to jasno nie Miales , a zdjecie wyszlo naprawde fajnie .

Czesc Irek

D5+ N500/4G VR

#179 Podwyszyński

Podwyszyński

Napisano 06 października 2010 - 15:53

1507, 101 jest świetne :-D

#180 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 06 października 2010 - 16:01

1507, - odszumiales jakos to zdjecie?
jak nie to ja chce 7D! :P
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/