Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Listopad 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
993 odpowiedzi w tym temacie

#241 Iroslav

Iroslav
  • Użytkownik
  • 761 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 19:30

turbol , przesympatyczny ten aniol , widzialbym go w tematycznych , co by nie przepadl

Czesc Irek

D5+ N500/4G VR

#242 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 19:31

kurdeniewiemco, tam mi nic nie wychodziło, jestem zadowolona ze spotkania, ale ze zdjęć nie- kombinowałam z ustawieniami i nic mi nie wychodziło, łosie chciałam zrobić na tle zachodzącego słońca- ale nie wyszło- chyba jeszcze bardzo dużo muszę się nauczyć. Sam zachodzik jakby był lepszy dałabym do tematycznych, a tak wstawiłam tu.
Dzięki za komentarz.

#243 KamilB (Kamil B)

KamilB
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 19:50

W zeszłą niedzielę po ponad miesięcznej przerwie wybrałem się nad Biebrzę i Narew :-)
Na Carskiej Drodze najciekawszy był dzięcioł białogrzbiety (nie jestem do końca pewien, ale wydawało się, że były dwa). Poza tym sójki, paszkoty, zięby, jery, gile, głosy sikor i niemiecka ekipa filmująca ;-)

140. Dokumentacyjne zdjęcie białogrzbietego:
Dołączona grafika

141. Carska Droga
Dołączona grafika

#244 kaskaa

kaskaa
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 19:54

haha turbol genialne :mrgreen:

#245 carrie (Karolina)

carrie

Napisano 09 listopada 2010 - 19:58

turbol super uchwycony moment ;-)

Pentax K200D, Kit 18-55mm + manualna szklarnia

#246 WildRoses

WildRoses

Napisano 09 listopada 2010 - 20:23

turbol, świetnie uchwycony moment z tym aniołem ;-) nawet przepał na skrzydłach tu pasuje

Judyta, ja bym popróbowała ze 136 coś wyciągnąć - całkiem dobrze naświetlone i może wyjść ciekawe zdjęcie. Kto powiedział, że fotografie zwierzaków muszą być tylko w świetle zastanym?
Nikon i klamoty

#247 turbol

turbol

Napisano 09 listopada 2010 - 21:29

dziękuję serdecznie i się cieszę , że aniołek przypadł do gustu ;-)

142. prawie makro i mała GO . ;-) . W oku ta czarna góra to ja :-)
Dołączona grafika

#248 Tadeo

Tadeo

Napisano 09 listopada 2010 - 21:31

turbol, No anielska sójka podoba się ale ty to już chyba z obiektywem makro podchodzisz zwierzęta :clap: :thumbsup:

#249 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 09 listopada 2010 - 21:37

turbol, hmm.... a bo ja wiem - trochę daleko był :-/ ;-) ;-) ;-)

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#250 buteo

buteo

Napisano 09 listopada 2010 - 22:01

turbol, sójka jeśli zechce to może być wszystkim :mrgreen: , oryginał ;-)

#251 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 09 listopada 2010 - 22:14

buteo napisał

sójka jeśli zechce to może być wszystkim

potwierdzam, rzeczywiście te ptaki są oryginalne. Mnie rozbawiają jak sobie coś tam pod dziobem "gaworzą" i podśpiewują.

A ja mam tylko taki karmnikowy trochę przyjarany :-/ pstryk z okna dzisiaj
143.
Dołączona grafika

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#252 Dratwa (Paweł Szydło)

Dratwa

Napisano 10 listopada 2010 - 01:32

wpadłem zobaczyć co słychać (a raczej widać) na FP bo na żywca pooglądać nie ma czasu, ale pocieszam się, że długaśny weekendzik się zbliża (mam jeszcze nadzieję, że z tej okazji pogoda zechce się poprawić, bo w tej chwili tak dudni o parapet, że aż mi w uszach dzwoni) więc wszystko jest na dobrej drodze. W końcu dokończyłem budę, a raczej taki szałasik i pokazać chcę moje dzieło:
144.
Dołączona grafika

to jest niestety dopiero połowa sukcesu bo teren przed budą wygląda tak:

145.
Dołączona grafika
od jutra zabieram się za porządki i doprowadzę to może przez dwa dni do stanu używalności, ale najbardziej martwią mnie młode olszynki których tam pełno, a właściciel gruntu raczej nie zgodzi się na ich wykarczowanie, no ale nic... zobaczę co da się zrobić.

#253 szycho (Tomasz Szyszko)

szycho

Napisano 10 listopada 2010 - 07:10

Dratwa, trzeba było najpierw wybrać dobry teren dopiero budę, notabene fajnie wyszła, stawiać.

#254 niemek

niemek

Napisano 10 listopada 2010 - 09:14

Dratwa, robisz foty puszką po piwie he he :mrgreen: . Powodzenia w przyszłych zasiadkach.

Krzysztof Niemczewski C7D, C 100-300 4.5-5.6 USM, C 400 5.6L,

#255 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 10 listopada 2010 - 09:20

Dratwa, dziwne miejsce na budę. Ja po ostatnim sezonie i literaturze doszłam do wniosku, że im teren rozleglejszy i bardziej otwarty tym ptaki czują się bezpieczniej, bo mogą lustrować okolicę. W drzewach i chaszczach zawsze może czaić się wróg, aczkolwiek nie mam doświadczenia jak to wygląda w lasach, bo moja buda stała w tamtym roku na łace i w tym również. U Ciebie wygląda to jak niezłe chaszczowisko, roboty będziesz miał co niemiara, choć z drugiej strony myszak na olszynce będzie stokroć lepiej wyglądał niz myszak na badylu.

Dziwnie wysoko masz też obiektyw. Na jakiej wysokości masz dziurę ?

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#256 kucik (Michał)

kucik

Napisano 10 listopada 2010 - 10:43

Dratwa, zmien miejsce na bude bo z chaszczami sobie nie poradzisz. To co teraz wytniesz na wiosne zarosnie od nowa. Poszukaj terenu w poblizu jakiegos pola. Bedziesz mial latwiej

#257 Dratwa (Paweł Szydło)

Dratwa

Napisano 10 listopada 2010 - 10:58

Qelka napisał

dziwne miejsce na budę

takie ono jest bo innego nie znalazłem niestety. w lepszych miejscach nie uzyskałem pozwolenia właścicieli mimo, że starałem się od miesiąca więc uznałem, że trzeba brać co jest i próbować coś z tym zrobić bo czas leci.
dziury zrobiłem dwie jedna wyżej ok. 80 cm (i w tą wstawiłem imitację obiektywu, nie wiem czy to nie idiotyczny pomysł ale pomyślałem, że przyzwyczają się do szkła) a drugą na wysokości ok 40. i tą na razie zamaskowałem. JEŚLI TO BŁĄD TO PROSZĘ O JAKIEŚ SUGESTIE.
to w perspektywie nie wygląda tak najgorzej bo patrząc do przodu chaszczowisko jest otoczone przez pola uprawne a to jedyny nieużytek w środku ( z tyłu jest bagnista łąka i las) po prawej jest miedza i duże drzewa, poza tym jakby uprzątnąć to było by dość przestrzennie. po południu zaczynam.

#258 pol

pol

Napisano 10 listopada 2010 - 12:16

Dratwa mz nawet jak wytniesz te chaszcze to z boku widzę spore drzewa, które dadzą cień, a zimą słonko będzie jeszcze niżej niż teraz.

#259 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 15:08

Dratwa , Bardzo dobrze zamaskowana.Za czatownią widać
faje miejsce na jakieś ssaki,np sarny lub lisa,ale może z przodu jest lepsze.Możesz pokazać widok z czatowni?
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

http://piotrkalinowski.manifo.com/

Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!

#260 nightelf

nightelf
  • Użytkownik
  • 108 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 15:38

Dratwa, czatownia super :-)