Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Listopad 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
993 odpowiedzi w tym temacie

#361 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 17:57

zimen, nie piszemy postu pod postem, edytujemy.

#362 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 13 listopada 2010 - 18:03

moby dick Piękny myszak.

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#363 marianzzz1

marianzzz1
  • Użytkownik
  • 280 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 18:07

moby dick tak myszak super.

#364 moby dick

moby dick

Napisano 13 listopada 2010 - 18:45

Dziękuję Panowie, mam nadzieję że wkrótce będzie ich więcej. Rano latały też kruki, ale żadna z tych przebiegłych bestii nie usiadła pod budą....
Canon 7D; C 400/5.6 L; Benro gh-2; Patrol GR

#365 gumarop

gumarop

Napisano 13 listopada 2010 - 19:33

moby dick, A ja w kwestii formalnej :-) o której przyleciał i od której byłeś w budzie ?
Canon 50D + 300/2.8
www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.

#366 kucik (Michał)

kucik

Napisano 13 listopada 2010 - 19:42

moby dick, fajnie sie ustawil! Gratulacje foty!

#367 pol

pol

Napisano 13 listopada 2010 - 20:10

MUSTANG_71 myślę, że większe znaczenie ma temperatura

moby dick podoba się bardzo

221 w słonku
Dołączona grafika

222 kto tak potrafi?
Dołączona grafika

223 czego ten gość chce?
Dołączona grafika

#368 moby dick

moby dick

Napisano 13 listopada 2010 - 20:14

gumarop, w budzie byłem dopiero ok. 13-tej. Przyleciał dosłownie po kilkunastu minutach, żerował równe 15 minut. Rano przed pracą przejechałem drogą zobaczyć z daleka czy coś się kręci na polu przed czatownią, z daleka przez obiektyw widziałem kruki, jednak po południu żaden nie usiadł. Ze śladów wiem, że wczesniej była pod moją budą niezła "jatka", wszystko co wczoraj po południu przynioslem zniknęło bez śladu, z wyjątkiem kilku kosteczek. Nęcę od kilkunastu dni, więc chyba ptaszki już się przyzwyczaiły. Buda stoi od roku, ale dopiero dzisiaj z niej skorzystałem, w ubiegłym roku czatowałem w innym miejscu (mam dwie stałe czatownie). Jutro śmigam przed świtem, zobaczymy co przyleci....

#369 Drojac (Jacek)

Drojac

Napisano 13 listopada 2010 - 20:45

moby dick, przyjemnie zmakrowany ;-)
pol, 222 - jak to kto ? kto oglądał "Egzorcystę" ten wie :mrgreen:

u mnie dziś całkiem przyzwoicie. generalnie nie spodziewałem się tłumów a już na pewno nie myszakowych, na dodatego bardzo ciepło i słonecznie. pierwsze zaskoczenie już po 7 rano - wpadł włochaty, pierwszy raz tutaj. zadebiutował dość sympatycznie, posiedział ok godziny, zrobił kupę i odleciał. potem zaczęły się zlatywać zwyczajne. wprawdzie nie tłumnie ale nawet doszło do kilku przepychanek, z tym że na drugim planie w wysokiej trawie. powymachiwały sobie skrzydłami i rozleciały na drzewa. było dużo wron i srok, wpadały też na chwilę kruki, o sójkach nie wspominam bo praktycznie nie opuszczają placu więc nawet nie zwracam na nie uwagi. były też momenty pięknej grozy przedbielikowej czyli 30-40 sztuk krukowatych na placów pogrążonych w ciszy i oczekiwaniu na króla. niestety króla przepędzili czarni strażnicy stołu czyli kruki ;-) posiedziałem do 11.30 i zwinąłem graty aby dokończyć z Tadeo dzieła, które być może przyniesie ciekawe kadry. ale póki co cisza, bez zapeszania ;)

224
Dołączona grafika

225
Dołączona grafika

226
Dołączona grafika

227
Dołączona grafika

228
Dołączona grafika

229
Dołączona grafika

#370 pol

pol

Napisano 13 listopada 2010 - 20:50

Drojac -po tym co tu widzę to już pójdę spać

230
Dołączona grafika

231
Dołączona grafika

232
Dołączona grafika

#371 moby dick

moby dick

Napisano 13 listopada 2010 - 21:06

Drojac, 226 dla mnie kapitalne, nie przeszkadzają mi nawet te ucięte skrzydła.

#372 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 21:20

Drojac, 226 bajka, co za ostrość, pozostałym kadrom także niczego nie brakuje - gratuluję!
Gratuluje także pozostałym udanych łowów. Mimo, że u mnie całkiem fajna pogoda, słonko, ciepło to, nici z wyjścia. Cały weekend jestem uziemiony, ale to takie słodkie uziemienie - z dzieckiem ;-)

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#373 marianzzz1

marianzzz1
  • Użytkownik
  • 280 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 21:24

Drojac, Wszystkie fajne ale 226 GENIALNE.Tylko co tu robi?

#374 rybkowski73

rybkowski73
  • Użytkownik
  • 242 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 21:26

Świetne foty wstawiacie, aż trudno uwierzyć, że to bezkrwawe.
Qelka opowieść jak zawsze :thumbsup:
C40d, 20d, Sonnar 4/300, T 17-50 2,8 , i inne M42

#375 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 13 listopada 2010 - 21:33

Jacek ze swoim szkłem jak zawsze pokazał klasę a to dopiero rozgrzewka przed nadchodzącym sezonem. Strach się bać co będzie swoją spluwą ten człowiek zimą wyprawiał.

Pogoda dziś i u mnie dopisała. Gwieżdziste niebo zwiastowało dobry dzień, i był ładny choć tylko poranek. Dziś w telegraficznym skrócie, kilka szybkich migawek bo padam i czas się w końcu wyspać a jutro przecież nowy dzień i nowi goście.

Nim się na dobre rozwidniło u stołu pojawiło się 25 sztuk wron siwych. Te już chyba na dobre zagościły u mnie na podwórku.

233.
Dołączona grafika

Za nimi przywitała mnie znajoma para bielików.
234.
Dołączona grafika

Te szczwane bestie sprawiają, że kapie mi ślinka jednak nie pozwalają na zaspokojenie apetytu. Siedziały na placu boju a raczej na jego zapleczu od godziny 8 do 10.30 po czym odleciały w sina dal.

Od 9.30 do 10.30 mała przerwa w żarciu. Wszystko poleciało i przez godzinę panowała głucha cisza. Mój czas na drzemkę. Ocknełam się w dobrym momencie. Wrony i sroki znów do mnie wróciły. W godzinach popołudniowych pozwalają sobie na sam na sam z moim obiektywem.

235.
Dołączona grafika

236.
Dołączona grafika

Popołudniu z pobliskiego pola na którym ktoś "orgał" jak to mówi moje trzyletnie dziecko zleciały się gawronya na znimi kawki. Gawrony ok jedzą przynajmniej w ciszy, natomiast kawki robią rumor niesłychany. Krzyczą jedna przez drugą i do tego mają strasznie denerwującą mnie barwę głosu. Są strasznie zadehadowane co chwila podskakują i podrywają się do lotu a za nimi inne ptaki.

237.
Dołączona grafika

Myszaki były trzy zwyklaki, te jednak jeszcze nie mogą oswoić się z myślą, że pomału czas żegnać futrzaste myszki a przenieść się w dziwnie uzupełniające się codziennie miejsce. Podlatywały trzy razy jednak nie siadły przy stole a z boku obserwując gwarne czarne towarzystwo. Odważnym okazał się włochaty, który zajął zacne imejsce za snopkiem siana, tak, że nawet piórko z ogona nie wystawało.

238.
Dołączona grafika

O 13 powtórka z rozrywki, znów pojawiły się bieliki i choć tym razem siadły ciut blizej to jednak zbyt daleko, żeby z nimi powalczyć. Dziady pokrzyżowały mi plany z siedzenia do 13 zrobiło się siedzenie do 15.40, bo tyle czasu siedziały i gapiły się na stół z resztkami. Po tych 2, 5 godziny poleciały a ja mogłam w końcu rozprostować plecy.

239.
Dołączona grafika

Mam na nie plan ale o tym jutro :-P

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#376 PatrykGala

PatrykGala

Napisano 13 listopada 2010 - 21:38

Qelka, oj ale w tym roku będzie się działo ;-) Mam też ochotę na te bieliki :roll:
Patryk, Pozdrawiam

#377 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 13 listopada 2010 - 23:36

W jaki sposób siedzisz 8 godzin w budzie- da się ?

Da się - mam wygodną ławeczkę i stosuję metodę Qelki - Mój czas na drzemkę :mrgreen: co prawda senne sesyjki są maksymalnie 15 minutowe, bo trzeba sprawdzić, czy coś się nie zaczęło dziać bez mojego udziału. W ten oto sposób czas mija jak z bicza strzelił.

nie mów, że miałeś słońce?

Silny wiatr przeganiał chmury, ale tylko na moment :-/

Tomek_K
U mnie wiatr wieje niestety przeważnie w stronę budy :-/ ale może coś się uda cyknąć nie patykowego :mrgreen:

moby dick - pięknie ci zapozował :clap:

marianzzz1 - zorro pierwsza klasa :-) spokojnie do tematycznego możesz wrzucić.

pol - 223 bardzo mi się podoba - a i kowaliki tez dałeś przednie :clap2:

Drojac piękne światełko i modele extra. Szkoda 226 bo byłoby cacuszko z błyskiem w oku.

Qelka ruch tam u Ciebie do pozazdroszczenia :-)

Idę lulu - rano pobudka. Po południu zdam raport :mrgreen:

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#378 trauma

trauma
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 23:44

Do tematycznego-modliszkowego nikt nie zagląda niestety. To trzeba wrzucić tutaj. Zdjęcie jeszcze ciepłe, modliszka dalej je tego świerszcza. Na zdjęciu był jeszcze żywy:

240.

Dołączona grafika

#379 chemik (Krzysztof Krahel)

chemik

Napisano 14 listopada 2010 - 10:04

240 do tematycznych ...
http://chemik12.blogspot.com/
http://krahel.cba.pl/

Canon 40D + C 50/1.8 ,C 400/5.6, T 17-50/2,8

#380 minek91

minek91

Napisano 14 listopada 2010 - 11:21