Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Listopad 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
993 odpowiedzi w tym temacie

#821 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 12:58

U mnie dzisiaj tylko wróble

539. pożyczonym 40D
Dołączona grafika

#822 kaskaa

kaskaa
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 13:25

Sezon zapowiada się wspaniale :mrgreen:

#823 Patricooo

Patricooo
  • Małomówny
  • 7 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 13:51

Jestem (prawie) nowy na forum więc wszystkich witam. Dziś miała miejsce moja pierwsza zasiadka na myszaki.

Oto efekty:
Początki nie najlepsze, ciemnica straszna., później było już tylko lepiej.
540.
Dołączona grafika

541. Sytuacja robiła się coraz bardziej napięta...
Dołączona grafika

542.I już wiadomo kto tu rządzi.
Dołączona grafika

543. Na co się patrzysz...dorośli rozmawiają :)
Dołączona grafika

W fotografowanie przyrody bawię się już ponad 2 lata,kiedyś już się udzielałem na forum (pkokocinski7-młody i głupi :baby: ) , pierwsza porządna czatownia powstała miesiąc temu, a o efektach co myślicie? :->

#824 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 13:53

Patricooo, Zdjęcia przednie, będzie się u Ciebie działo, czekam na więcej.
A skąd jesteś?

#825 Podwyszyński

Podwyszyński

Napisano 28 listopada 2010 - 13:55

Patricooo, może się na tym nie znam, "bawię się" w to krócej od Ciebie, ale czy perspektywa nie jest za wysoka?

A poza tym świetne zdjęcia ;-)

PS: Jaki to sprzęt zakupiłeś?

Canon 300mm f4 non IS L + 40d + 7d

http://www.podwyszynski.eu/

#826 Patricooo

Patricooo
  • Małomówny
  • 7 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 13:59

Podwyszyński, Wiem że za wysoka, popracuję nad tym...zrobię niżej okienko. Budy wkopać nie szło bo łąki niemal bagienne, po zeszłotygodniowych deszczach miejsce w których stoją myszaki pływało razem z mięskiem :P

enkoder, okolice Grodziska Wielkopolskiego ;-)

#827 Girdian

Girdian

Napisano 28 listopada 2010 - 14:15

Patricooo, niedawno zastanawiałem się gdzie się podziewasz :-)

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#828 Wiktor (Robert Witkowski)

Wiktor
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 14:15

No i doczekałem się myszaków pod budą: przed chwilką jeździłem uzupełnić ziarno w karmniku i zostawić kolejne porcje rosołowe. Na miejscu zastałem ponad 10 srok, wrony siwe i dwa myszaki - a ja nawet dokumentu z daleka nie mogłem cyknąć - aparat w domu został :mrgreen:

#829 Patricooo

Patricooo
  • Małomówny
  • 7 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 14:17

Szkoła szkoła szkoła....Girdian,
a! I jeszcze zapomniałem o szkole :lol:

Ale za każdym razem kiedy wchodziłem na forum coś mnie za serducho łapało...no i jestem. nowy ja :-P

Wiktor szkoda że Ciebie w budzie nie było...niezłe widowisko.

#830 Wiktor (Robert Witkowski)

Wiktor
  • Użytkownik
  • 313 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 14:27

Patricooo, no szkoda, ale dziś wróciłem o 7 rano z pracy i musiałem nieco się przespać (dziś znowu praca od 19 do 7 rano) więc nie miałem szans posiedzieć dłużej w czatowni. Przy karmniku pojawił się też jer, ale trafiła się jakaś "wybrakowana" sztuka - cały czubek głowy łysy jak kolano :mrgreen: A co do perspektywy to mam ten sam ból co Ty, teren podchodzi wodą, a okienka wycięte za wysoko :-( Potem wstawię foty mojej budy w wątku "buduję czatownię"

#831 UBI (Robert)

UBI

Napisano 28 listopada 2010 - 14:30

w konstancinie dopiero teraz wychodzi słoneczko, a rano jak było potrzebne to go nie było :-( .
poniżej kilka rannych ujec bez światła ( aż szkoda) z pierwszej zasiadki w nowej budzie.
544.
Dołączona grafika

545.
Dołączona grafika

546.
Dołączona grafika

547.
Dołączona grafika

548.
Dołączona grafika

i tak mniej więcej było do 8-30 rano bo potem myśliwi zrobili sobie niedaleko ognisko i było już po zawodach :lol: 9 przynajmniej dla mnie)
pozdrawiam
CANON

#832 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 28 listopada 2010 - 15:07

Judyta fajne te Twoje modraszki :-)

Patricooo, o perspektywie już wiesz, że jest za wysoka, ale masz drugi problem (podobny co ja) światło pada mocno z boku. U ciebie z prawej strony a u mnie z lewej. Ja niestety nie mam za wielkiej możliwości przesunięcia sceny, ale jak ty masz to proponuję ją przestawić w bok.

UBI, gratulacje za otwarcie sezonu w nowej budzie :-)
Widzę że obsadę masz zapewnioną, jeszcze tylko światełka i SPOKOJU (piszę wielkimi literami o spokoju bo mi dzisiaj też myśliwi weszli w paradę i musiałem zawinąć się do domu).

Potem wrzucę efekt moich łowów z dzisiaj

Jak ktoś jest obeznany w temacie zasad myślistwa, gdzie można się dowiedzieć o terminach planowanych polowań co by nie przeżywać stresów jak ja dzisiaj :-/
Proszę o kontakt na priva.

Czy jest na forum wątek na temat bezpiecznego siedzenia w czatowni? (chodzi mi o to jak się zachować gdy się znajdzie w środku polowania)
Szukałem ale nie znalazłem odpowiedniego wątku :-? .

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#833 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 28 listopada 2010 - 15:08

Patricooo, przyjemne kadry, ale perspektywa niestety kladzie je :-(. popracuj nad tym intensywnie, bo szkoda tracic takich momentow. poza tym przy kadrach z dwoma ptakami proponowalbym wieksza glebie ostrosci. bylo sloneczko a czasy z exifa pokazuja, ze mozna bylo spokojnie dac cos wiecej niz f=6.3.

UBI, piekne otwarcie, gratuluje i szkoda, ze mysliwi sie wcisneli. dzis warunki byly slabe, wiec gratulacje podwojne. i ten patyk jakis taki znajomy ;-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#834 Tadeo

Tadeo

Napisano 28 listopada 2010 - 15:33

Sezon myszakowy w pełni a u mnie tylko drobnica, pewnie wieczorem jak to zawsze w niedzielę posypią się wypasione kadry drapoli ale puki co pokażę swoje fotki :

549.
Dołączona grafika

550.
Dołączona grafika

551
Dołączona grafika

552.
Dołączona grafika

553. ten koleś wziął mnie z zaskoczenia i niestety kadr z góry
Dołączona grafika

#835 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 28 listopada 2010 - 15:35

Tadeo, piekne kadry drobnicy. trzeba przyznac, ze gdy dwa lata temu byl szal na sikory, to zdjec drobnicy pojawialy sie setki. a teraz kroluja myszaki i dobry kadr modrej robi sie rarytasem :-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#836 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 15:36

Tadeo, dwa pierwsze kadry - pierwsza klasa :-)

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#837 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 28 listopada 2010 - 15:38

Tadeo, spokojnie drobnicę możesz dać do wątków tematycznych - bardzo fajnie wyszły :-)
Za bażantem tęskno mi - od kiedy mam nowe szkiełko to jeszcze nie zapozował mi :-/
Ale kukurydza się sypie przy czatowni, to może zanim sójki wyjedzą i kurak się pokaże :-)

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#838 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 15:38

Tadeo, Mazur mnie rozwalił :thumbsup:

#839 UBI (Robert)

UBI

Napisano 28 listopada 2010 - 15:45

MUSTANG_71, maciejowy, - rzeczywiście przyszłość zapowiada się ciekawie, nie pisałem wcześniej ale jadac do budy a w zasadzie idąc ostatni odcinek widziałem co najmniej 4 stada pasących się czterokopytnych.
Co do patyka to mi też on coś przypomina ale największą wiedzę w tym temacie będzie miał Logiełka, który juz dzisiaj mi zaznaczył że patyk dla drobnicy na pierwszym planie idzie do wymiany i ma rację tylko trezeba zrobić to szybko dopóki śnieg zamaskuje jeszcze nasze działania.
Maciek daj zanć kiedy byś mógł i chciał posiedzieć , to wcześniej ogarniesz sobie teren.
pozdrawiam
CANON

#840 adamotl

adamotl
  • Użytkownik
  • 1 039 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 16:10

Tadeo, świetna robota... U mnie jest ciągle problem z tłem :(

„Tu z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pół, srebro jezior i rzek. Tu śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo, po polsku…” Jan Paweł II