marianzzz1 buda i krogulec fajne
ShedirAchird widoczki w pionie przypadły mi do gustu
Tomek_K, pogoda może nie rozpieszcza ale za to ruch masz pod budą ciekawy.
szycho ja też już przymierzam się do takich dynamicznych sójek - o myszorach nie wspomnę

w każdym razie walcz bo temat fajny jak się uda

(jak to z galerii -
witaj kochanie - normalnie "głowę urywa")
Ja dzisiaj też wybrałem się do budy i tu kolejna niespodzianka - ale to za moment
Nie dodałem we wczorajszym wpisie, że jak wracałem z budy do auta to w połowie drogi na uboczu leżała już mocno napoczęta sarna (mam wrażenie że to robota psów) pewnie ze 2 dni już leżała. Rano idąc do czatowni jej nie zauważyłem i dopiero w drodze powrotnej zauważyłem konkurencyjny "cattering". Nie chciało mi się już wracać aby ją przenieść na nęcisko i zostawiłem to na dzisiaj.
Dzisiaj po ułożeniu sarny, ponownie położyłem 1 korpusik przy budzie z zaproszeniem dla orzechówki (zapomniałem jednak zostawić karteczkę, że jest to rezerwacja tylko dla jednej "persony" i potem dosiadł się do porcyjki myszor)
888. orzechówka - kolejne próby

889. orzechówka - z kukurydzą (dedykacja dla
buteo)

890 - i nareszcie pokazał się on (to ta niespodzianka) - co prawda na razie od nęciska nieco z dala (pewnie teraz nieźle sobie bankietuje

)

891 - był w okolicy około 5-10 minut poganiał trochę kruki pokręcił się po okolicznych krzaczkach i zniknął z pola widzenia

892

893 - przepraszam że tyle ale on taki "wytęskniony"

Sarna leżała i czekała na amatora dziczyzny a myszor wolał sprawdzoną porcję z kaczki
894. to na 100 mm

895. ciekaw jestem waszej opinii o takim kadrze (nie chodzi mi o techniczne aspekty tylko głównie o samą scenę - pewnie lepiej by to wyszło na sarnie lub innym niesklepowym menu)

896. a to następny ptak w stołówce (podjada sarnom obierki, jabłuszka i inne "delicje") - wydaje mi się, że to kwiczoł, ale pewności nie mam.

897. doktorek tez wpadł na kaczuszkę

898. a tą ambonkę mijam za każdym razem w drodze na i z fotołowów

899. no i wreszcie ostatnia fotka (ale dałem wam popalić - przepraszam i obiecuję poprawę

)

EDIT:
Focić nie było co a i tak spaprałem kilka kadrów, które miałem skasować ale wrzucę.
Przepraszam że tak zapytam, to które to są spaprane te Twoje ujęcia bo ni cholery nie mogę się zdecydować

Ech żebym to tak ja paprał każdą sesję