Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Luty 2011

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1223 odpowiedzi w tym temacie

#201 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 06 lutego 2011 - 21:41

nie wiedziałem, że da się je tak podejść :shock:

widziałem ostatnio foty z dokarmiania żubrów z zach-pomorskiego, żubry wcinały z pasnika paszę a Ci co dokarmiali stali z boku, dosłownie kilka metrów, o ciągnikach nie wspomne :)
Chciało by się tak pobyć blisko tego zwierza, posiedzieć pod drzewem i popatrzeć jak sobie żyją :)
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#202 Luke92 (Łukasz Rados)

Luke92

Napisano 06 lutego 2011 - 21:45

Chciało by się tak pobyć blisko tego zwierza, posiedzieć pod drzewem i popatrzeć jak sobie żyją :)

Nie przeczę, chciałoby się. Żubra na wolności jeszcze nie widziałem, ale jak to mówią - wszystko przed nami ;-)
Pozdrawiam, Łukasz
www.lukaszrados.pl

#203 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 06 lutego 2011 - 21:47

wszystko przed nami ;-)

otóż to :D

#204 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 23:37

ryba, UDILEK, monia77 – witaj na forum, Judyta, turbol – bardzo przyjemne kadry pokazaliście :clap:

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#205 pol

pol

Napisano 07 lutego 2011 - 06:00

Judyta fajnie wyszło

#206 carrie (Karolina)

carrie

Napisano 07 lutego 2011 - 08:14

enkoder widać po zdjęciach, że wypad udany. Ruda bardzo fajna w szczególności na 53.
Logiełka Sroczkę to ładnie uchwyciłeś ;-)

Na tak wszyscy mają ciekawe spotkania a u mnie ciągle to samo. Może z wiosna troszkę więcej przyleci.

ryba ty się ciesz, z tego co do ciebie przylatuje bo u mnie to kompletnie nie ma nic. Widzę także, że słońce było u ciebie.
Judyta super spotkanie z żubrem. 78 bardzo dobre. wiosną zapachniało.
Portrecik też super ;-)

Pentax K200D, Kit 18-55mm + manualna szklarnia

#207 szycho (Tomasz Szyszko)

szycho

Napisano 07 lutego 2011 - 09:34

Logiełka, dwa ostatnie wierszyki bardzo mnie pozytywnie nastawiły na ten nowy pochmurny dzień. Thx :-D

#208 pawelllQwE

pawelllQwE

Napisano 07 lutego 2011 - 12:15

Judyta, 78 bardzo, bardzo mi się podoba - według mnie lepsze niż w tematycznych ;)

szycho, u mnie taka pogoda :) Zdjęcia z okna łazienki :P

81
Dołączona grafika

A na widocznych w tle drzewach siedział "prawie bielik" :P

82
Dołączona grafika

83
Dołączona grafika
Canon SX10 + Raynox DCR-250

#209 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:19

pawelllQwE, Piękną pogodę masz ;D
U mnie pochmurno i wietrznie;/
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

http://piotrkalinowski.manifo.com/

Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!

#210 WildRoses

WildRoses

Napisano 07 lutego 2011 - 12:25

W tym miesiącu jeszcze mnie tu nie było a tu tyle ładnych kadrów - gratuluję wszystkim po kolei spotkań z przyrodą :-) Żeby nie było też nie próżnowałam przez ostatnie dni ;-) Ale od początku.

Poniedziałek, ostatni dzień stycznia, cały dzień w biegu - niby ferie a okazuje się, że nagle sporo spraw wymaga załatwienia "na już". Wieczorem pakowanie plecaka i kilka minut przed północą meldujemy się na dworcu Bydgoszcz Główna, miła pani w okienku sprzedaje bilety do Bystrzycy Kłodzkiej. Czeka nas całonocna jazda, ale emocje nie pozwalają zasnąć - ciekawe czy w gorach śnieg? Będzie słońce czy szaro i buro jak na Pomorzu. Tak czy inaczej jedziemy i przed południem meldujemy się w Bystrzycy. Wita nas bajeczna pogoda - minus 12 stopni, piękne słońce i spora szansa na malownicze mgiełki. Musimy zaczekać na resztę ekipy więc łazimy trochę po mieście, uzupełniamy zapasy. W końcu grupa w komplecie i wczesnym popołudniem ruszamy na Śnieżnik. Podejście spacerowe ale wychodzi siedzienie za biurkiem i brak kondycji :mrgreen: No trudno - najwyżej zajmie nam to ciut więcej czasu tym bardziej, że dookoła bajeczne widoki i co chwila rozstawiamy statywy.
84.
Dołączona grafika

Powoli drapiemy się coraz wyżej i wyżej, zostawiając za sobą takie obrazki:
85.
Dołączona grafika

Niestety gęsty las nie pozwala na szersze kadry, ale dziś i tak głównym celem jest dotarcie do schroniska. Już niedaleko celu wyprawy żegna nas zachodzące słońce i piękne chmury zasnuwające dolinę
86.
Dołączona grafika

Do schroniska na hali pod Śnieżnikiem docieramy już w zupełnych ciemnościach. Zrzucamy plecaki, schodzimy do kuchni a tam czeka już kierownik schroniska pan Jacek z całym dzbanem gorącej herbatki z cytryną ;-) Poza nami jest tu zaledwie kilka osób - niesamowity klimat prawdziwego górskiego schroniska. Pałaszujemy kolację, a po niej przy przepysznym grzańcu toczymy długie Polaków rozmowy. W końcu robi się późno i z żalem, ale jednak kładziemy się spać.

Budzik dzwoni o 6:00. Szybka kawa, sprzęt do plecaka i energiczny marsz na szczyt Śnieżnika. Powoli zaczyna się rozwidniać a nam mordki śmieją się od ucha do ucha (gdyby nie te uszy to by się śmiały dookoła :mrgreen: ) Wokół widoki jak z bajki
87.
Dołączona grafika

Pstrykamy zdjęcie za zdjęciem, a ja mam wrażenie, że czas stanął w miejscu
88.
Dołączona grafika

Pogoda szykuje nam kolejną niespodziankę - zaczynają napływać groźnie wyglądające chmury, na naszych oczach pogoda zmienia się z sekundy na sekundę
89.
Dołączona grafika

Po dwóch, może trzech minutach słońce znika, zaczyna wiać, a widoczność spada do kilku metrów
90.
Dołączona grafika

Koniec fotografowania. Czas zapakować sprzęt do plecaka i zejść do schroniska na śniadanie.
Nikon i klamoty

#211 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 07 lutego 2011 - 12:28

ooo żyjesz:D
89. bardzo ciekawe.

Koniec fotografowania. Czas zapakować sprzęt do plecaka i zejść do schroniska na śniadanie.

to kilkanascie godzin wyprawy, bedzie ciag dalszy? ;>

#212 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:28

WildRoses, 84 bardzo ładnie światłem zagrane

#213 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:39

WildRoses Mnie się podobają kadry nr.86,88 i 89 :-D
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

#214 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:43

WildRoses Mnie się podoba kadry nr.86,88 i 89

kalinek123 mieć krowa ;-). Sorry, ale jakoś mi się tak skojarzyło ;-)

WildRoses, super wypad! Ale tak jak napisał kurdeniewiemco, przydałby się ciąg dalszy.

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#215 WildRoses

WildRoses

Napisano 07 lutego 2011 - 12:46

kurdeniewiemco, Ark, spokojnie, dopiero się zabieram za wywoływanie. Trochę tego mam ale nie wszytko na raz :mrgreen: Nawet bezkrwawe by tego nie wytrzymały ;-)
Fajnie, że się podobają.
Nikon i klamoty

#216 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 12:47

kalinek123 napisał/a:
WildRoses Mnie się podoba kadry nr.86,88 i 89

kalinek123 mieć krowa ;-) . Sorry, ale jakoś mi się tak skojarzyło ;-)

Już poprawiłem-dzięki za uwagę.

#217 mmlolek

mmlolek

Napisano 07 lutego 2011 - 15:06

Witam
Na początku gratuluje wszystkim udanych łowów i pięknych zdjęć.Mi jako początkującemu tak dobrze nie poszło, kilka gniotów popełniłem,więc podzielę się z Wami tą radością ;-) .
Wczoraj były dwie kaczki,ale mi uciekły.
91
Dołączona grafika
kaczka by mmlolek, on Flickr
Był jeszcze dzięcioł ,ale źle ustawiony pomiar światła zrobił czarną plamę na przepalonym niebie :roll:
Dzisiaj włóczyłem się ponad 5 godzin,ale efekty były dość mizerne :-(
Kiedy wracałem zrezygnowany spotkałem stado sympatycznych Raniuszków.Przemieszczały się z gałązki na gałązkę tak szybko, że moja 350 -tka nie nadążała z AF-em.W dodatku mała ilość światła nie ułatwiała mi zadania,a to jeden z nich.
92
Dołączona grafika
Raniuszek by mmlolek, on Flickr
Później spotkałem jeszcze kilka bliżej nie znanych ptaszków,ale skutecznie chowały się w krzakach uniemożliwiając ich sfotografowanie.Na koniec wpadły w obiektyw poczciwe wróbelki siedzące w krzaczkach na nasypie kolejowym.
93
Dołączona grafika
Wróbel by mmlolek, on Flickr
Mam nadzieję że przyszłe wypady będą tylko lepsze,jak i pogoda.
Życzę wszystkim dużo słońca i udanych,ostrych kadrów :mrgreen: .
Pozdrawiam.

#218 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 15:21

mmlolek, Udany wypad, gratki ze spotkania z raniuchem.

#219 Logiełka (Piotr)

Logiełka

Napisano 07 lutego 2011 - 16:11

WildRoses, ładne widoczki :) Dobrym ludziom to i pogoda dopasuje. Brawa, czekamy na więcej.
mmlolek, raniuszek dawno nie widziałem.

#220 PrzemekG

PrzemekG

Napisano 07 lutego 2011 - 16:24

mmlolek, szybkie skubańce są. Fotki SUPER. Flickra odwiedziłem zdjęcia masz tam super. Pozdrawiam ;-)
"W towarzystwie kamer wyruszamy więc na wiosenne, bezkrwawe łowy, śpieszmy się chwytać życie na gorącym uczynku, podpatrywać tajemnice przyrody." Włodzimierz Puchalski - Bezkrwawe Łowy Aparat K5, którym robię czasem kilka zdjęć.