Witam! to mój pierwszy post na forum wiec proszę o wyrozumiałość i witam wszystkich....
Jako że mam zerowe doświadczenie z fotografią przyrody a sądzę, że przebywam obecnie w raju dla miłośników zwierząt-pracuję na farmach pstrąga tęczowego-wiec dookoła mnie sporo jest czapli, kormoranów, lubi się pokazać zimorodek o danielach i sarnach nie wspomnę....można by jeszcze wymieniać. Ostatnio próbowałem podejść czaple- totalne fiasko (15 ładnych osobników odleciało w siną dal ) wiec proszę was koledzy o rady jak się do tego zabrać-dodam że nie maja tu gniazd przylatuja chyba tylko na posiłek...pozdrawiam
Sposoby na czaple-pytanie swiezaka
Rozpoczęty przez mikomag, 22 lut 2011 18:59
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 lutego 2011 - 18:59
#2 (Paweł Wróblewski)
Napisano 22 lutego 2011 - 19:02
mikomag, - buduj czatownie i czekaj.
o budowaniu ukryć masz spoooro napisane na forum, poszukaj.
o budowaniu ukryć masz spoooro napisane na forum, poszukaj.
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/
#3 (Tomasz Szyszko)
Napisano 23 lutego 2011 - 09:22
mikomag, pracując na farmie pstrąga tęczowego i zajmując się fotografią wyjadaczy dorobku sam wpędzisz się w konflikt interesów. Ja bym się zastanowił co dla ciebie ważniejsze.
Poza tym, tak jak pisze kurdeniewiemco - buda i cierpliwość.
Napisano 23 lutego 2011 - 16:43
mikomag, pracując na farmie pstrąga tęczowego i zajmując się fotografią wyjadaczy dorobku sam wpędzisz się w konflikt interesów. Ja bym się zastanowił co dla ciebie ważniejsze.
O to się nie obawiam ) tu gdzie pracuję jest to naturalne(Dania) tam gdzie ryby tam i zwierzaki chętne łatwego posiłku i farmerzy zdają sobie z tego sprawę- jeśli farma nie jest właściwie chroniona przed zwierzętami farmer, który o to nie zadbał prawdopodobnie zostanie ukarany dodam, że również każda farma powinna mieć specjalny odpływ przez który "przypadkowe ryby" mogą wydostać się i powrócić na wolność
Czyli jedyne co mi pozostaje to zająć się budową czatowni(właśnie przerabiam tematy na forum) uzbroić się w cierpliwość i liczyć na szczęście
tylko jakby jeszcze ktoś napisał jak pora jest do tego najlepsza???