Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Żubr - Bison bonasus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2034 odpowiedzi w tym temacie

#801 Gutek

Gutek

Napisano 12 stycznia 2011 - 18:26

thebleeding Niezwykła seria, trudno oderwać wzrok i się do czegoś przyczepi. Od dawna marze o takich kadrach może kiedyś się uda. Gratuluje i pozdrawiam.

#802 Dratwa (Paweł Szydło)

Dratwa

Napisano 12 stycznia 2011 - 18:36

thebleeding , wyczekane i przemyślane, ale natura też była łaskawa; śliczne światełko.

#803 thebleeding (Maciej Safaryn)

thebleeding

Napisano 12 stycznia 2011 - 23:09

thebleeding , wyczekane i przemyślane, ale natura też była łaskawa; śliczne światełko.

prawda w całym calu - światło było łaskawe , szczęście ważna rzecz :) , dziękuję za miłe słowa i postaram się coś wstawić jeszcze , zostało kilka dobrych zdjęć do obrobienia (niestety sezon studniówek więc priorytety ) , a kadry - jest co jeszcze poprawiać , mam jeszcze kilka pomysłów w głowie .

#804 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 13 stycznia 2011 - 14:07

thebleeding, Kadry prześwietne :bow:

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#805 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 15:30

thebleeding, Świetne kadry!
Pozdrawiam
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

http://piotrkalinowski.manifo.com/

Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!

#806 kaskaa

kaskaa
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 20:28

Wszystkie bomba, a 199 najbardziej mi się podoba, brawo!

#807 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 13 stycznia 2011 - 21:31

poprzedni set o niebo lepszy.
196 i 197. jedne z lepszych jakie widziałem.
:clap:
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#808 thebleeding (Maciej Safaryn)

thebleeding

Napisano 14 stycznia 2011 - 13:16

Ktoś napisał że żubr staje się moją obsesją , jeśli tak to z pożytkiem dla mnie i dla zdjec ;-) . Kiedyś postanowiłem , że tematem moich zdjęć będzie jedynie Podlasie - dotyczy to głównie krajobrazów , a wielkim marzeniem był żubr . Udało się zrobić pierwsze zdjęcia żubra rok temu , lecz w głowie powoli układały się kadry i wymarzone sceny . Chciałem zrobić zdjęcia o wschodzie słońca , chciałem złapać je w ładnym miękkim świetle , ale najbardziej chciałem zrobić portret żubra - taki z oszronioną brodą . Chciałem poczuć jak trzęsie się ziemia gdy stado biegnie , spojrzeć im w oczy , poczuć je . Oczywiście mówię o dzikim stadzie i nie przy paśniku , bo to nie to , żadna frajda . Czy się udało ? Myślę , że tak . Zdjęcia są niezłe choć myślę że można zrobić lepsze , lecz najważniejsze to adrenalina jaka towarzyszyła przy ich robieniu i emocje gdy stoi się pośród stada . Dokładnie stałem razem z nimi , czułem ich spojrzenia , czułem ich zapach - niesamowite przeżycie . Nie krytykujcie tylko że ciasno - bo to pełne klatki . Moje marzenia - ciąg dalszy :

202.
Dołączona grafika

203.
Dołączona grafika

203.
Dołączona grafika

troszkę się rozpisałem , ale myślę że za mało piszemy co towarzyszy tworzeniu zdjęć

więcej zdjęć na moim blogu : http://safaryn.blogs... ... -cz-3.html

#809 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:00

Podobne zdjęcia na tle słońca widziałem w twórczości Wiktora Wołkowa.Patrząc na Twoje zdjęcia od razu przypomniały mi się obrazki ,które prezentował.

#810 Harvester (Tomek J. Kierkowicz)

Harvester

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:00

thebleeding, :bow: :bow: :bow: Pzrepiękne kadry :bow: :bow: :bow: :clap:

FB

tomaszkierkowicz.manifo.com

#811 thebleeding (Maciej Safaryn)

thebleeding

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:23

Podobne zdjęcia na tle słońca widziałem w twórczości Wiktora Wołkowa.Patrząc na Twoje zdjęcia od razu przypomniały mi się obrazki ,które prezentował.

mniej więcej 2 tygonie temu wyżej wspomniany - stojąc na górce , w dole stały żubry powiedział : teraz wszyscy chcą ostre zdjęcia , a to nie sztuka takie zrobić - sztuka to zrobić piękne nie ostre zdjęcie - koniec cytatu :-)

#812 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:28

thebleeding, jak to mówi młodzież - szacun za takie kadry :bow:

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#813 dziobryk

dziobryk
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:38

thebleending, piękne kadry. Rozumiem postanowienie odnośnie krajobrazów. W ostatnie wakacje wybraliśmy się samochodem odwiedzić rodzinę w okolicach Łomży i w Kosakach Borowych. Krajobrazy super po prostu żal było wracać. Postanowiłem wybrać się tam kiedyś na dłużej.
Pozdrawiam.

#814 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 15:21

teraz wszyscy chcą ostre zdjęcia , a to nie sztuka takie zrobić - sztuka to zrobić piękne nie ostre zdjęcie - koniec cytatu :-)

To prawda ,że jego zdjęcia mają to coś.Dużo zdjęć jest dobrych technicznie i tyle.Rzadko trafiają się takie ,które zatrzymują na dłużej i zapadają w pamięć.A fotografia Wołkowa ma to coś i za to cenię jego prace.
Nadal używa MTO??

#815 thebleeding (Maciej Safaryn)

thebleeding

Napisano 14 stycznia 2011 - 15:41

tak - 1000 mm

#816 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 16:14

thebleeding, kolejny raz WIELKIE GRATULACJE i gratuluję nie tylko wspaniałych zdjęć ;-)

#817 PrzemekG

PrzemekG

Napisano 16 stycznia 2011 - 07:56

thebleeding, :super2: :suprais: :zdrowko: :super2: :suprais: :zdrowko: :super2: :suprais: :zdrowko: :super2: :suprais: :zdrowko:

Pozdrawiam
"W towarzystwie kamer wyruszamy więc na wiosenne, bezkrwawe łowy, śpieszmy się chwytać życie na gorącym uczynku, podpatrywać tajemnice przyrody." Włodzimierz Puchalski - Bezkrwawe Łowy Aparat K5, którym robię czasem kilka zdjęć.

#818 niemar

niemar

Napisano 17 stycznia 2011 - 20:04

thebleeding :champion 1:

Canon 5DIV, 6DII, 7DII, 50D, 40D, EF 17-40L, EF 400/5.6L, EF 70-200/4L, EF 24-70L, 85/1.8, YH324C.

#819 thebleeding (Maciej Safaryn)

thebleeding

Napisano 18 stycznia 2011 - 16:47

ostatnio mam dużo stresu a problemów jeszcze więcej więc dla zabicie myśli pogrzebałem w dysku

205.
Dołączona grafika

:-(

#820 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 16:53

ostatnio mam dużo stresu a problemów jeszcze więcej

A ja wręcz przeciwnie,wszystko się układa jak należy,bo prawie wszystko.Ale nie
jest źle,bywało gorzej.
A nawiązując do zdjęcia to blisko go Pan podszedł
lub on podszedł do Pana.
Pozdrawiam
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

http://piotrkalinowski.manifo.com/

Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych