Roby, Arti - Bardzo mi miło, że wątek ze Świdrem ma swoich obserwowaczy i gości Dzięki za odwiedziny i komentarze Dziś kolejna porcja widoków znad Świdra:
105.
Dochodzimy do kolejnych progów na Świdrze:
106.
107.
Napisano 26 listopada 2015 - 18:08
Roby, Arti - Bardzo mi miło, że wątek ze Świdrem ma swoich obserwowaczy i gości Dzięki za odwiedziny i komentarze Dziś kolejna porcja widoków znad Świdra:
105.
Dochodzimy do kolejnych progów na Świdrze:
106.
107.
Napisano 27 listopada 2015 - 00:04
@Animus, mnie natomiast najbardziej podoba się nr 106, a 107 może trochę szerzej (chodzi mi o widok z prawej strony). Domyślam się, że to drzewo po lewej, chciałeś uchwycić w kadrze. Na 105 piękna jesień i wdzięczny obiekt do fotografowania.
Napisano 30 listopada 2015 - 14:32
Roby, Arti - Dzięki że zajrzeliście Roby - Ta rzeka ma bardzo różne oblicza Widok 105, który Ci się najbardziej spodobał, najtrafniej pokazuje charakter krajobrazu końcowych kilometrów tej rzeki. Widoki "górskie" są na tej rzece rzadkością, i dlatego lubię je pokazywać
Arti - Bardzo różnie kombinowałem z tymi kadrami Czasem chciałem coś pokazać, ale tak, by czegoś niepożądanego w kadr nie złapać. Mam różne ujęcia z tego miejsca. Pewnie niedługo wrzucę
Napisano 05 grudnia 2015 - 13:17
Ciąg dalszy...
108.
109.
110.
Napisano 08 grudnia 2015 - 01:38
Paweł, a gdzież to takie kamienne pola? Trafiłeś na wyjątkowo niską wodę czy to tak zawsze ? Fajne te dwa pierwsze z ostatniej serii.
X-T3, X-T20, X-M1, K-5 IIS, S5 PRO i pleśniaków garść, szklarni nie ogarniam
Napisano 08 grudnia 2015 - 19:57
emwi - Dzięki że wpadłeś Te kamienne pola są tam zawsze. Gdzie się znajdują? Jedno jest nieopodal parkingu przy ulicy Turystycznej w Józefowie k.Otwocka pod mostem, a do drugiego - tego efektowniejszego trzeba iść ok 1 km w górę rzeki aż do mostu kolejowego. Miejsce z dużym potencjałem. Polecam
Jacenty - No widzisz... Mieszkasz tam, pewnie częściej bywasz nad Świdrem niż ja, a tak nieczęsto wrzucasz świdrzańskie widoki Pomóż mi ciągnąć ten wątek Chętnie bym zobaczył jak Ty patrzysz na to miejsce
No to wędrujemy dalej...
111.
112.
113.
Napisano 09 grudnia 2015 - 09:02
Pod most kolejowy raz trafiłem, ale chyba akurat woda była nieco wyższa bo aż takiego kamiennego "morza" nie pamiętam. Zupełnie jak na jakimś górskim potoku. Trzeba tam wrócić a tymczasem podziwiać prace innych
X-T3, X-T20, X-M1, K-5 IIS, S5 PRO i pleśniaków garść, szklarni nie ogarniam
Napisano 09 grudnia 2015 - 09:31
Pod most kolejowy raz trafiłem, ale chyba akurat woda była nieco wyższa bo aż takiego kamiennego "morza" nie pamiętam. Zupełnie jak na jakimś górskim potoku. Trzeba tam wrócić a tymczasem podziwiać prace innych
Ja też dotarłem w okolice mostu kolejowego, ale nie umiałem skomponować tam satysfakcjonującego mnie kadru. Jak kiedyś czas pozwoli, to zamierzam wybrać się w okolice, jakie na początku tego wątku zaprezentował emwi.
Napisano 13 grudnia 2015 - 11:20
emwi, lucas_g, Roby - Dzięki za odwiedzanie wątku Fakt, że pod mostem niełatwo skomponować kadr, żeby nie uchwycić elementów mostu. Ale za to jest tam mnóstwo fajnego detalu
Jacenty - Fotografia 114 bardzo mi się podoba. Dobrze jest zobaczyć znajome miejsce widziane oczami innego fotografa. Ładnie poukładałeś wszystko w kadrze
Ode mnie raz jeszcze okolice mostu:
115.
116.
117.
Napisano 13 grudnia 2015 - 13:06
Prawdą jest że ciasnawo i jakkolwiek się obracać zawsze coś z elementów starszych konstrukcji lezie w obiektyw. Na mojej fotografii widać pozostałości starego ujęcia wody dla Otwocka. Trochę niepolitycznie bo forum przyrodnicze, ale... ziołem zarośnięte to może przejdzie. Ostatnio walczyłem z palami starego mostu drogowego (w dali na 110). Przednia zabawa - polecam. A na razie jeszcze raz kamyki.
118.
Napisano 25 grudnia 2015 - 15:12
Jacenty - Kolejne kamyki w Twoim wydaniu ogląda mi się bardzo dobrze. Ładnie zakomponowałeś kadr, choć w tamtym miejscu nie jest to proste. Ekspozycja też bardzo dobra
Ode mnie trochę szarzyzny:
119.
120.
121.
Napisano 08 stycznia 2016 - 10:21
Dzięki za obejrzenie Roby Może faktycznie przydałoby się trochę więcej kontrastu.
Napisano 23 stycznia 2016 - 11:03
Jacenty - Elegancko pokazałeś charakterystyczny świdrzański bałagan przykryty śniegiem
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych