Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Wrzesień 2011

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
640 odpowiedzi w tym temacie

#361 Szczepan

Szczepan

Napisano 18 września 2011 - 07:58

kurdeniewiemco mogłes bardziej sie przygotowac do tematu i troche wyciąc te szuwary :mrgreen:
Nie no szacun za foty. Nareszcie coś sie dzieje u Ciebie.
Ark, smiechowe wieńce maja te Twoje byczki

https://www.facebook.com/Klejbuk
EOS R + EOS 6D2 + C 400 2.8 IS + TC 1.4III +TC 2.0III + C70-200/2.8 + C24-105/4 + C RF35/1.8 STM + C50/1.8 STM + C 85/1.8 + Manfrotto 055XPROB+Benro GH-3

#362 pol

pol

Napisano 18 września 2011 - 08:24

buteo, świetnie się prezentuje
kurdeniewiemco, Ark, gratki spotkania

#363 Luke92 (Łukasz Rados)

Luke92

Napisano 18 września 2011 - 08:45

buteo, piękne zdjęcie w naturalnym, leśnym środowisku. Bardzo mi się podoba!
kurdeniewiemco, z tym uporem to pewnie już niedługo złapiesz jakieś czyste kadry! Powodzenia.
Ark, bardzo fajnie wyszło, jak widać opłaca się cierpliwość i spokój grabarza :D

Zazdroszczę Wam szczerze mówiąc tych jeleni. Chętnie bym chociaż posłuchał, bo, prawdę mówiąc, jelenia to ja jeszcze na wolności nie widziałem :)
Pozdrawiam, Łukasz
www.lukaszrados.pl

#364 Dratwa (Paweł Szydło)

Dratwa

Napisano 18 września 2011 - 09:08

gumarop dorodny byk
buteo w ładnym miejscu wyszedł. dobre kadry
kurdeniewiemco ależ kapitalne byczysko, aż mi szczęka opadła.

#365 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 18 września 2011 - 09:22

Szczepan, szczerze powiedziawszy mam to gdzieś jakie mają wieńce..."ósmak" czy "pięćdziesiątak" ważne, że ryczą ważne, że jest klimat ważne, że mogę w tym uczestniczyć ważne, że przeżyją kolejne rykowisko ;-)

Zazdroszczę Wam szczerze mówiąc tych jeleni. Chętnie bym chociaż posłuchał, bo, prawdę mówiąc, jelenia to ja jeszcze na wolności nie widziałem :)

Luke92, jak chcesz posłuchać to zajrzyj do wątku "Video Łowy", zamieściłem tam dwa "słuchowiska" ;-)

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#366 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 18 września 2011 - 09:37

Ark, gratki - i mnie też by takie ucieszyły i to baaaardzo :)
Pewnie apetyt będzie nam rósł w miarę jedzenia. Ja jednak na razie nawet na tak "małe kęsy" jeszcze się nie załapałem (bo albo do stołu jeszcze nie podano, albo już przed zapaleniem światła z niego posprzątano :-/ ;-) ).
Właśnie wróciłem z terenu i jak się ogarnę to może coś zapodam - jednak nic z tematu jeleni :cry:

... jest wolna chwila??? No to czas do lasu :)
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#367 wwx

wwx
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 18 września 2011 - 10:16

Szczepan, szczerze powiedziawszy mam to gdzieś jakie mają wieńce..."ósmak" czy "pięćdziesiątak" ważne, że ryczą ważne, że jest klimat ważne, że mogę w tym uczestniczyć ważne, że przeżyją kolejne rykowisko ;-)

Szczepana chyba wzięło na wspomnienia na temat byka jakiego upolował na 205 ;-)

Dziś wybrałem się zobaczyć, czy jakie chruścielowate w trzcinach żyją. I od razu "poniosłem sukces" ;-) Ptaki były ale na otwartej przestrzeni tylko jak było jeszcze dosyć ciemno. A potem to już nie chciały współpracować jak u ryby.

Pierszy sfocony w życiu wodnik:
388.

Dołączona grafika

389.
Dołączona grafika

390.
Dołączona grafika

I pierwsza kropiatka:
391.
Dołączona grafika

392.
Dołączona grafika

393.
Dołączona grafika

Fajnie, że tyle jeleni udało się Wam sfotografować. Gratuluję i trzymam kciuki za następne wyparywy. Nie za bardzo mogę się za jeleniami w teren wybrać ale przyjemnie jest pooglądać efekty u innych forumowiczów!

Pozdrawiam,

#368 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 18 września 2011 - 11:27

Gratuluje świetnych kadrów szczególnie tych z jeleniami. Seria łabędziowa piękna.

Ja również wybrałam się w końcu na rykowisko- nawet pięknie ryczały, ale nie udało mi się ich podejść, nawet jednego marnego jelenia nie widziałam :-( Za tydzień może będzie powtórka.
Wracałam do domu bez ani jednego zdjęcia- w końcu trzeba zacząć migawkę oszczędzać :mrgreen: i trafił mi się taki bonusik :-D Niestety, nawet nie miałam szans na wyjście z samochodu, jak tylko się zatrzymałam łośki dyla, ani na chwilę się nie zatrzymały( była jeszcze klempa)
394.
Dołączona grafika
395.
Dołączona grafika
396.
Dołączona grafika
397.
Dołączona grafika

Szkoda że nie zgubił tych łopat.

#369 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 18 września 2011 - 13:05

wwx, gratki za te pierwsze w życiu - teraz życzę powtórki ale w bardziej "czystym" otoczeniu.
Judyta, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Szkoda że 395 tak ciasno po prawej bo to byłby mój faworyt, a tak to chyba ostatnie najlepsze.

Ja z rana przed świtem już w lesie - koncertu jednak żadnego nie było, poza tym wiatr dość mocno szumiał w koronach drzew tak więc pewnie musiałby ten ryczący byk być dość blisko abym go usłyszał. Jeszcze zanim światło pozwoliło na jakiekolwiek foty to w odległości około 15-20 metrów przebiegła parka jeleni (łania i chyba młody byczek). Później nic się nie działo więc ruszyłem w poszukiwaniu nowych potencjalnych miejscówek.

I tak się akcja rozwijała
398. mamcia z synkiem :)
Dołączona grafika

399.
Dołączona grafika

Później miałem małe "deja vu" (kurdeniewiemco pewnie pamięta o czym piszę :mrgreen:)

400. Pierwsza myśl była taka - i tak to jelenie zrobiły mnie w barana :mrgreen:
Dołączona grafika

401. Natomiast druga myśl była taka - ale ze mnie jeleń że tak dałem zrobić się w barana :mrgreen:
W pieńki wyłożona była pokruszona lizawka i wszystko stało się jasne co je tam przywabiło.
Dołączona grafika

402. na sam koniec jeszcze taki młody nielot mi się trafił (myślę, że to drozd)
Dołączona grafika

Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB

#370 buteo

buteo

Napisano 18 września 2011 - 13:08

Dziękuję za słowa uznania :hi:

kurde, 384 niewiele brakowało, odwróciłby się do profilu i pięknie by było ;-)
Ark, fajnie chopaki razem wyglądają w tej mokrolubnej roślinności ;-)
Mustang, fajne kadry, ten drozd to śpiewak, raczej lotny z powodzeniem ;-)

Gdyby nie te czujne łańki,to byłoby o wiele łatwiej , one zawsze są na straży,wszystko pierwsze widzą i słyszą, aaalbo żeby chociaż wolniej uciekały , kurdebele ...

403.
Dołączona grafika

404.
Dołączona grafika

#371 ciechus (Adrian Ciechanowski)

ciechus

Napisano 18 września 2011 - 13:19

Ark,bardzo fajne zdjęcie ;-)
wwx, gratuluje wodnika i kropiatki,ja swoich dawno nie widziałem :-/
Judyta, zazdroszcze łosi,nigdy nie widziałem na oczy,a z zresztą u mnie i tak ich nie ma :lol:
MUSTANG_71, fajne,tylko że 398 i 399 dziwne kolory mają,a co do ptaszka to tak to drozd śpiewak,skrzydło miał złamane?

Canon eos 400D+C 300mm f/4 L

http://fotografiaprz... ... strefa.pl/

#372 asfoto (Andrzej Smoliński)

asfoto

Napisano 18 września 2011 - 13:22

Jak ja Wam zazdroszczę tych zdjęć i tego że macie na nie czas ;-) , choć pewnie też niezbyt wiele... jak od dwóch miesięcy nie wyciągam aparatu z plecaka :-?
Dobrze chociaż pooglądać tak dobre kadry.
pozdrawiam

Nikon D500 T17-50 VC, S 150 OS, Samyang 8mm
Facebook

#373 Mustang_71

Mustang_71

Napisano 18 września 2011 - 14:00

Gdyby nie te czujne łańki,to byłoby o wiele łatwiej , one zawsze są na straży,wszystko pierwsze widzą i słyszą, aaalbo żeby chociaż wolniej uciekały , kurdebele ...

Oj słusznie pan prawisz, oj słusznie ;-)
Jeżeli chodzi o drozda to nie wiem co mu było - szedłem polną ścieżką a on na mój widok nie odlatywał tylko podskakując oddalał się. Wyglądał mi na młodego (oczywiście nie jestem specem w tym temacie - jakiś taki mały mi się trochę wydawał). Po dwóch fotkach dałem mu spokój i odszedłem.
ciechus, poprawiłem fotki - robię zawsze jpg+raw. Tamte wersje to były jpgi z puchy - jak widać lenistwo nie popłaca :)

#374 wwx

wwx
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 18 września 2011 - 14:51

Szkoda że nie zgubił tych łopat.

Łopat może i nie zgubił ale chyba niewiele brakowało by pogubił w trakcie ucieczki nogi ;-) Wiał aż sie dosłownie kurzyło... Zapewne groźnie musiałaś wyglądać!

wwx, gratki za te pierwsze w życiu - teraz życzę powtórki ale w bardziej "czystym" otoczeniu.

Oby, oby! Bardzo ładnie łaziły w wyczyszczonym miejscu jak jeszcze ciemnica była, potem sobie polazły :evil: Tylko by tak jeszcze czas na wyprawy był i aura sprzyjała ;-)

Muflony jak zwykle super! I niezłe stado jeleni ;-)

#375 Judyta

Judyta
  • Użytkownik
  • 2 223 postów

Napisano 18 września 2011 - 15:06

Mustang_71, niestety ale tak wyszło- praktycznie pełne klatki, z tamtej foty tylko trochę z lewej strony skróciłam. Dzięki ;-)

Zapewne groźnie musiałaś wyglądać!

No pewnie, wiesz jaką giwerę trzymałam ;-)

Jeszcze jedno nieoczekiwane spotkanie w drodze do domu.
405.
Dołączona grafika
406.
Dołączona grafika
407.
Dołączona grafika

Niestety ale AF miałam dziś trochę unieruchomiony.

#376 Podwyszyński

Podwyszyński

Napisano 18 września 2011 - 16:01

Ark, lichoty, ale przecież byk to byk :) Gratuluję, ja będę musiał jeszcze sporo poczekać zanim zrobię im jakieś fajne zdjęcie.

wwx, zazdroszczę tych chruścieli

Judyta, widzę że dzisiaj samych mocarzy spotykasz :thumbsup:

MUSTANG_71, miałem Ci proponować żebyś te muflony do tematu przerzucił ale widzę że już to zrobiłeś. Powiedz o co chodzi z owcami :P

Canon 300mm f4 non IS L + 40d + 7d

http://www.podwyszynski.eu/

#377 Szczepan

Szczepan

Napisano 18 września 2011 - 16:15

Judyta, ekstra kadry. Ja wiedziałem że wszystko na Twój widok ucieka, ale że aż tak jak ten łoś to sie nie spodziewałem. :mrgreen:
Tylko jeleni do szcześcia zabrakło. :-/

https://www.facebook.com/Klejbuk
EOS R + EOS 6D2 + C 400 2.8 IS + TC 1.4III +TC 2.0III + C70-200/2.8 + C24-105/4 + C RF35/1.8 STM + C50/1.8 STM + C 85/1.8 + Manfrotto 055XPROB+Benro GH-3

#378 marynowskhy

marynowskhy
  • Małomówny
  • 32 postów

Napisano 18 września 2011 - 16:23

Dzień dobry,
a u mnie przeloty w pełni. Popełzłem wiec po plaży na spotkanie biegusom zmiennym. Fotkom jeszcze trochę brakuje, bo to pierwszy spacer z nowym obiektywem.

408. Dołączona grafika
409. Dołączona grafika
410. Dołączona grafika
20D, EF 300mm f4 L

#379 ciechus (Adrian Ciechanowski)

ciechus

Napisano 18 września 2011 - 16:30

Judyta,łosie,żubry,ciekawe co jeszcze pokażesz ;-)
marynowskhy, świetna jakość.Na 410 szkoda tego uciętego ogonka w kadrze :-|

Canon eos 400D+C 300mm f/4 L

http://fotografiaprz... ... strefa.pl/

#380 marynowskhy

marynowskhy
  • Małomówny
  • 32 postów

Napisano 18 września 2011 - 16:45

ciechus ano szkoda, jestem jeszcze w szoku po przesiadce na canoniarski wizjer i chyba nie do końca pomyślałem o kadrze.
20D, EF 300mm f4 L