Na początku chcę podkreślić iż głównym motywem przewodnim wybrania akurat tego miejsca jest niedaleka odległość od domu. Jeśli chodzi o koszt to wydałem wszystkiego ok 120 PLN a czas trwania budowy w dwie osoby zamknął się w ok 5h pracy.
PS: fotki poglądowe robione komórką
Tak prezentowało sie przedpole przyszłej czatowni. Chwasty i trawa na ponad 50 cm

Tu będzie czatownia:D

Konstrukcja zbudowana z palet EURO . Raz że wygodne w transporcie a dwa,
jest to mało skomplikowany system budowania - wkrętarka , wkręty i blachy
do mocowania

Głębokość wykopu dostosowana do mojego wzrostu i wygody

a tutaj będzie wejście do budy

Sianokosy - przy tym było najwięcej roboty. Nie chciałem używać żadnych kos spalinowych
aby nie przyciągać czyjejś uwagi. praca mozolna maczetą i szpadlami.... masakra;/

Po skręceniu , zbiciu kilku desek na dach nadszedł czas na opakowanie folia budowlaną

W całość konstrukcji z frontu wmontowałem stary lufcik okienny ofoliowany od środka folią
samochodową - koszt ok 10 PLN ( wystarczy pojechać do punktu tego typu usług i pogadać
na temat resztek - ja wydębiłem ok 1,5 m2 i posztukowałem ). Mam nadzieje że się sprawdzi zimą ten telewizorek

Efekt końcowy

Tak z grubsza wygląda moje dzieło. Wiem że rzuca w oczy ale zimą jak spadnie śnieg nic nie będzie widać

Pozostaje mi wkopać jakieś badyle i przeprowadzić drobna kosmetykę terenu.
A teraz pytanie do forumowiczów którzy siedzieli w podobnych budach zimą. Czym wykończyć wnętrze aby nie zamarznąć? Myślałem aby pomiędzy palety wsadzić styropian ale nie mam pomysłu co na ziemię poza paletą euro.
Wszelkie sugestie i opinie mile widziane
Pozdrawiam vombatt76