Max13 Twoje szczygłe odzwierciedlają pogodę, są słoneczne i wiosenne, zupełnie nie pasują do nadchodzącej zimy swoją pełnią barw.
Ryba widziałem u siebie polującego jastrzębia, oby Bóg pozwolił chociaż takie kadry uzyskać
Pol strach pomyśleć co się będzie u Ciebie działo, jak spadnie śnieg i pojawi się mróz. Biję pokłony za te bielikowe delicje.
U mnie dzisiaj fatalnie. Notatnik terenowy mówi: 8.24 przez środek przedpola przechodzi chłop, krzycząc: "idziesz kurw... czy nie idziesz?". Mowa oczywiście o towarzyszącym mu psie o nazwie Tiga, który beztrosko zajął się wyłożonym padłem. Odwiedzin miałem dość sporo choć ptaki nie chciały siadać. 7.5 stopnia nie zachęca do jedzenia padła.
Nie mniej jednak wykonałem mały test. Poniżej przedstawiam wam cropy zdjęć uzyskane przy następującej konfiguracji: pełna klatka, obiektyw 300/4 z podpiętym TC, zmieniającym ekwiwalent o 1,7. Zatem 510 mm przy utracie 1,5 działki światła, to daje znowu 6,7 otwór względny. To konfiguracja dość dyskusyjna i nie do końca utwierdzona w swojej skuteczności. Zdjęcia to cropy. Same foty wykonywałem z odległości około 6-7 metrów. Czekam na wasze opinie.
581.

582.

583.