@viwaldi68 fajna zima, odnośnie 61, to tak jak pisze Michał, lepiej byłoby bez tych gałęzi.
Pogórze Strzyżowsko - Dynowskie
#84 (Anna)
Napisano 12 lutego 2017 - 22:50
68. To samo miejsce, co na 54 (widok z innej perspektywy)
69.
70. Gratis zwierzakowy
#91 (Paweł Szydło)
Napisano 30 marca 2017 - 17:17
Dużo nowych fajnych fotek z Pogórza, chwilkę nie zaglądałem. Pogórze Strzyżowskie to moim zdaniem trudny temat w sensie krajobrazu przyrodniczego. Mimo że generalnie bardzo malowniczy to w sensie stricte przyrodniczym trzeba się chyba przyzwyczaić do zamkniętych kadrów bo jednak jest mnóstwo widocznych efektów działalności ludzkiej. Czasem pod wpływem uroku warunków też próbuję gromadzić widokowe pstryki. Spróbuję wstawić kilka, te które wstawiałem z żółtej żaby widzę definitywnie zniknęły. miejsce z którego wstawiam automatycznie zmniejsza rozdzielczość do rozmiarów mikro ale spróbuję poszukać lepszego w najbliższym czasie. kajmakowa widzę, że spacerujemy po tym samym terenie, fajnie pokazujesz Zawadkę, podoba mi się szczególnie 46 i 54. za tą kapliczką w stronę Grodziska była kiedyś fajna śródpolna miedza, którą nawet tu wstawiłem, ale teraz jest puste pole, szkoda, że ktoś wyciął wszystko w pień, może zyskają na tym uprawy ale krajobraz na pewno stracił. Ode mnie trzy widoki:
79.
80.
81.
#92 (Anna)
Napisano 31 marca 2017 - 12:17
@Dratwa, fajnie, że wróciłeś Nie pamiętam tych zarośli o których piszesz, a bywam tam dość często.
Wszystkie kolory tęczy są w Twoich zdjęciach, choć najbardziej podoba mi się 81 (jedynie brakuje mi trochę jasności na pierwszym planie).
Jeśli mam się odnieść do specyfiki naszego Pogórza, to mnie jakoś nie rażą tak bardzo przejawy ludzkiej działalności, choć rzeczywiście trzeba się nagimnastykować, żeby ująć krajobraz bez żadnych zabudowań, słupów i linek, ale czasami dość fajnie się to komponuje z przyrodą.
82. Wielopole Skrzyńskie
83. Godowa
84. Grodzisko
#93 (Paweł Szydło)
Napisano 08 kwietnia 2017 - 10:09
kajmakowa ładnie Godowa wyszła. to z miejsca widokowego w Brzeżance?
to miejsce o którym pisałem na północ od tej kapliczki:
85.
a to dwa inne pstryki:
86.
87.
Napisano 08 kwietnia 2017 - 19:03
Dratwa te dwa ostatnie "pstryki" świetne. Poproszę o więcej takich...
#95 (Anna)
Napisano 08 kwietnia 2017 - 21:29
Co do zdjęcia 85, to po części moje krzaki i pola Tego lata będzie żółto (wszędzie rzepak). Zdjęcie rzeczywiście z klimatem i mocno urokliwe. 87 też fajne
#96 (Anna)
Napisano 24 kwietnia 2017 - 18:55
Będzie post pod postem, ale cóż, wiosna przyszła i jest co fotografować.
88.
89.
#98 (Anna)
Napisano 15 czerwca 2017 - 08:19
Rzepaki przekwitły, maj przeminął i zostały tylko zdjęcia.
90.
91. Ulubiona kapliczka z jeszcze inszej perspektywy
92.
#99 (Łukasz Drobot)
Napisano 15 czerwca 2017 - 09:06
@kajmakowa Fajne kadry Aniu, rozważyłbym tylko ewentualną zmianę lokalizacji Twojego podpisu, np. prawy czy lewy dolny róg?
#100 (Anna)
Napisano 15 czerwca 2017 - 10:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych