Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Przydrożne krzyże, kapliczki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
483 odpowiedzi w tym temacie

#181 Roby

Roby

Napisano 18 października 2008 - 21:33

67. Obok Cerkwi w Skwirtnem.

Dołączona grafika

68.

Dołączona grafika

#182 piotrek72t

piotrek72t
  • Użytkownik
  • 763 postów

Napisano 19 października 2008 - 08:35

Roby 68 zdecydowanie bardziej klimatyczne, o ile można użyć takiego sformułowania w przypadku takiego motywu przewodniego, tak czy inaczej zdjęcie podoba mi się...bardzo
Piotr Talarczyk Canon 5D II + optyka Canon

#183 Pyzik

Pyzik
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 19 października 2008 - 10:21

69.
Dołączona grafika

#184 Nicole

Nicole
  • Małomówny
  • 24 postów

Napisano 19 października 2008 - 11:48

podoba mi się djęcie nr 64 ;p ładne , ładne ;p
i 65 . te kolory :D

#185 max

max

Napisano 19 października 2008 - 12:01

Roby, bardzo ładne ujęcia , pajęczyna dodała orginalności zdjęciom :clap:
Pyzik, ładna kolorystyka , ciekawe skadrowane, miłe w odbiorze :thumbsup:

#186 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 19 października 2008 - 13:41

67 podoba się , 68 mniej

69 piękne , czym są te pomarańczki ? dodają charakteru temu zdjęciu.

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#187 Pyzik

Pyzik
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 19 października 2008 - 14:22

69 piękne , czym są te pomarańczki ? dodają charakteru temu zdjęciu.

Tak od razu się nie odkryję... :-) Bez pomarańczyków to zdjęcie by nie powstało, byłoby zbyt trywialne.

Ciekawi mnie jaki ty masz pomysł...? Podpowiedzią niech będzie to, że użyłem robiąc to zdjęcie przesłony 2.8, a zdjęcie było robione o zachodzie słońca.

#188 Mortis

Mortis

Napisano 19 października 2008 - 17:04

trzciny?:)
World is a lonely place - you're on your own.

#189 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 19 października 2008 - 18:15

E na pewno nie trzciny, hm coś na czym ładnie odbiło się zachodzące słońce. Inne krzyże lub łodygi rosnących tam roślin.

PS. Zajrzałam na Twoją stronę, fantastycznie widzisz świat.

Nie rozumiem jednego. Jesteśmy polakami, mieszkamy w Polsce a większość stron tworzonych jest w języku angielskim. Irytuje mnie to strasznie, kurcze albo większość dla przykłady pisze: alfred photography. Że co, że niby poważniej, że profesjonalniej brzmi? Wstydzicie się że jesteście polakami i fotografujecie polskie krajobrazy? Czy o co chodzi? Nie odbieraj tego osobiście mówię tu o ogóle.

#190 Pyzik

Pyzik
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 19 października 2008 - 19:20

E na pewno nie trzciny, hm coś na czym ładnie odbiło się zachodzące słońce. Inne krzyże lub łodygi rosnących tam roślin.

Rośliny, a konkretnie rozbujane na wietrze, kwitnące trawy.

PS. Zajrzałam na Twoją stronę, fantastycznie widzisz świat.

Dzięki za uznanie, staram się :-)

Że co, że niby poważniej, że profesjonalniej brzmi? Wstydzicie się że jesteście polakami i fotografujecie polskie krajobrazy? Czy o co chodzi? Nie odbieraj tego osobiście mówię tu o ogóle.

Przedziwny tok rozumowania. :shock:

Internet i świat nie kończą się na Polsce.

IMHO trzeba być bardziej otwartym na inne nacje, umieć do nich dotrzeć, pozwolić siebie zrozumieć. Język angielski, jako język najbardziej uniwersalny bardzo w tym pomaga. I tu nie chodzi tylko o moją stronę, a możliwość wymiany poglądów i doświadczeń z fotografami z całego świata. To bardzo rozwija i uczy pokory. Przyznam, że gdybym nie znał j. angielskiego czułbym się w dzisiejszym świecie dość wyalienowany.

Strona jest pozycjnowana raczej na zagranicę właśnie dlatego, że Polska, z jej krajobrazami bardzo mi się jako kraj podoba. I myślę, że warto by inni na całym świecie mogli się o tym dowiedzieć, w sposób dla siebie zrozumiały.

A na moją polską strone wciąż nie mam czasu. Może pod koniec listopada coś się ruszy...

#191 morav

morav

Napisano 19 października 2008 - 19:56

Pyzik, to zdjęcie robione było przez szybę?
Lub są to gałęzie tego drzewa o które oparty jest krzyż?

#192 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 19 października 2008 - 20:02

A na moją polską strone wciąż nie mam czasu. Może pod koniec listopada coś się ruszy...

o właśnie, nie mam nic przeciwko integrowaniu globalnemu, ale chyba szacunkiem dla oglądającego "swojego" byłoby przygotowanie wersji w języku polskim. Zakładając, że nie znam innego języka, (bo wcale nie muszę i nie rozumiem dlaczego gani się z to społeczeństwo - nie znasz angielskiego , boże jak tak można) czułabym się właśnie wyalienowana ze względu na to, że czułabym się zagubiona i nie rozumiałabym co masz do przekazania na swojej stronie. Pomijając oczywiście przekaz z obrazów bo to całkiem inna historia.

Pyzik, to zdjęcie robione było przez szybę?
Lub są to gałęzie tego drzewa o które oparty jest krzyż?

Morav było wyżej :-P

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#193 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 19 października 2008 - 20:02

Piękne zdjęcia na tej stronie. Roby, Pyzik, gratulacje. Muszę się od Was wiele jeszcze nauczyć.

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#194 morav

morav

Napisano 19 października 2008 - 20:05

O szybie nic nie było :-P

#195 Pyzik

Pyzik
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 19 października 2008 - 20:26

Zakładając, że nie znam innego języka, (bo wcale nie muszę i nie rozumiem dlaczego gani się z to społeczeństwo - nie znasz angielskiego , boże jak tak można)

Sporo się różnimy. Ja dla odmiany np. żałuję, że znam biegle tylko jeden język obcy. IMHO nie ma co z niewiedzy robić cnoty.

A co by nie było zupełnie nie na temat:

70.
Dołączona grafika

#196 nouuej

nouuej
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 28 października 2008 - 21:26

71.
Dołączona grafika

rozstrzelany

#197 Dunadan

Dunadan

Napisano 28 października 2008 - 21:40

Smutne...
Szkoda że trochę nie pokombinowałeś z kadrem, można było jakoś ciekawiej pokazać. Ale wiem jak to jest, czasem się nie da...

:ninja:

#198 August

August

Napisano 28 października 2008 - 21:47

nouuej, ładne, nazwałbym je "rozstrzelany"....szkoda że światło nie dopisało, ale zdjęcie akurat na czasie....
<p>Nikon FX i Olympus m4/3

#199 nouuej

nouuej
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 29 października 2008 - 11:18

August, taki tytuł jest pod zdjęciem, krzyż stoi w lesie koło pewnej leśniczówki, która napadli bandyci po wojnie (45-46?) i zabawiali się strzelaniem. Jest dość wysoki więc fotografując z dołu w niebo trudno kontrolować światło.
pozdr. n.

#200 Roby

Roby

Napisano 29 października 2008 - 18:56

70. MZ mała głębia ostrości szkodzi temu zdjęciu, liście w LG rozpraszają, jest tam po prostu zielona plama która odciąga tylko uwagę zamiast kierować wzrok na główny motyw, no i czerwony krzyżyk za blisko krawędzi kadru.
71. ładny i smutny ten Jezusik, trochę przeszkadzają prześwity w tle.

72.

Dołączona grafika