http://puszcza-bialo... ... g.html?m=1
W pogoni za zdjeciem
Rozpoczęty przez Gutek, 13 cze 2012 07:37
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 czerwca 2012 - 09:30
Gutek,
Popraw link. Ciekawy artykuł i piszący go zapewne ma wiele racji natomiast przykre jest to, że polska jest krajem papierkowym - na wszystko trzeba zezwolenia i za wszystko trzeba płacić.
Popraw link. Ciekawy artykuł i piszący go zapewne ma wiele racji natomiast przykre jest to, że polska jest krajem papierkowym - na wszystko trzeba zezwolenia i za wszystko trzeba płacić.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
#3 (Sławek Wojtczak)
Napisano 13 czerwca 2012 - 11:15
Nie ważne o kim mowa , problem w lasach narasta . Mało tego, dużo ludzi nie tylko z aparatem ale i lunetą robią szkody . Edukować i szkolić , tylko tak można rozwiązać ten problem . Mnie natomiast zastanawia zezwolenie z RDOŚ , gdyż myślałem że jest wydawane na określone miejsce ( zaznaczone na mapie i z warunkami robienia tych zdjęć terminem i odległością ) . Jeżeli tak jest to dlaczego automatycznie nie jest zbadane to przez urzędników RDOŚ czy faktycznie jest tam gatunek chroniony i nie tworzy strefy .
Jako że sam pracuje w LP drażni mnie brak komunikacji między rożnymi organizacjami ekologicznymi które znają miejsca występowania chronionych gatunków a nie przekazują to gospodarzowi terenu . Znam akcje gdzie były lokalizowane gniazda przez znaną organizację i dalej te informacje nie szły nigdzie dalej .A sam przygotowując projekty gospodarcze na przyszły rok muszę te rzeczy wyłączyć ze względu na ich chroniony charakter .
Jako że sam pracuje w LP drażni mnie brak komunikacji między rożnymi organizacjami ekologicznymi które znają miejsca występowania chronionych gatunków a nie przekazują to gospodarzowi terenu . Znam akcje gdzie były lokalizowane gniazda przez znaną organizację i dalej te informacje nie szły nigdzie dalej .A sam przygotowując projekty gospodarcze na przyszły rok muszę te rzeczy wyłączyć ze względu na ich chroniony charakter .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych