Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Zdjęcie

Lipiec

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

#141 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 20:53

180.
Dołączona grafika
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

http://piotrkalinowski.manifo.com/

Sprzedam Głowice Manfrotto 700RC2!

#142 awas (Mirek)

awas
  • Użytkownik
  • 202 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 21:58

Jest co oglądać ostatnio w Bł. Gratuluję autorom
Girdian – 151 super, chciałbym kiedyś coś takiego zobaczyć
kucharzewski – zając świetny, szczególnie 148
kulek855 – ładnie zrobiony pajączek, podobny do Tygrzyka paskowanego
Arthus – 152 i 153 to rosiczka? Dawno jej nie widziałem bo u mnie już wyginęła
mycza – na 161 to trzciniak?

Ktoś kiedyś na tym forum proponował by wszystkie zdjęcia podpisywać nazwą gatunkową. Jestem jak najbardziej ZA. Pomagajmy mniej doświadczonym. Oczywiście mówię o BŁ

Dawno nic nie wstawiałem bo nic niekawego nie sfociłem. I żeby przełamać złą passę:
Sójki
181
Dołączona grafika
182
Dołączona grafika
183
Dołączona grafika
i Trznadelek
184
Dołączona grafika

Pentax K-5, kit 18-55, Sigma 70-300, Sigma 150-500 APO DG HSM, Pentacon 2.8/135
www.fotomir.cba.pl

#143 kerko

kerko
  • Użytkownik
  • 342 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 22:18

Widzę że Lipiec trochę ubogi w gatunki inne niż ptaki :)
Z osobna wymieniać nie będę ale.... Ja Was podziwiam za fotografię ptaków! Jakoś sam nie daję rady - nie mam cierpliwości :)
Moje 3 fotki z dziś...
185.
Dołączona grafika
186.
Dołączona grafika
187.
Dołączona grafika

#144 konkrecik (Karol Nochowicz)

konkrecik
  • Użytkownik
  • 345 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 23:40

kerko,
super spotkanie gratulacje
187- jak z okładki
pewnie z ambony?

drąże temat z białasami moja bohaterka ma młodego i też białaska niestety tylko raz widziałem je razem i to przez moment .

188
Dołączona grafika

189
Dołączona grafika

190
Dołączona grafika

#145 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 08:50

Panie i Panowie, piękne seciki wstawiacie - gratulacje dla wszystkich :-).
konkrecik, ciekawa obserwacja :-).

Podobnie jak kolega kerko, również i ja podziwiam wszystkich z Was, którzy fotografujecie ptaki. Mnie brakuje cierpliwości i wolnego czasu. Dla urozmaicenia wątku wstawiam dziczka ;-)

191.
Dołączona grafika

Pozdrawiam :-)

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#146 ciechus (Adrian Ciechanowski)

ciechus

Napisano 19 lipca 2012 - 08:52

konkrecik, kapitalne umaszczenie ma ta twoja sarna :-)

Canon eos 400D+C 300mm f/4 L

http://fotografiaprz... ... strefa.pl/

#147 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 09:19

Ark, Chciałbym mieć takie spotkanie z dzikiem
Eos 450D/Sigma 120-400/EF 18-55 mm IS/Canon EF 50 f/1.8 II/Helios/StatywBenro+Głowica Benro

#148 mycza

mycza

Napisano 19 lipca 2012 - 10:26

awas to jest łozówka ;-)
konkrecik fajne spotkanie, gratki.
ark fajne spotkanie miałeś :mrgreen:

Pozostałym oczywiście też gratuluję ujęć, żeby nie było :-P
Andrzej Myczkowski Warszawa

#149 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 10:45

Ark, ja za to nie mogę jakoś spotkać dzikusa,a chętnie bym wzbogacił archiwum o zdjęcia z sierściuchem ;- ) .Ładnie zapozował.

#150 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 10:57

kalinek123, mycza, Tomek_K, dzięki.

Z dzikami, które spotkałem tego dnia (piątek 13-go ;-)) prawie wpadliśmy sobie pod nogi, była godzina 4:49. Dzik wyskoczył z zarośli, a ja miałem aparat w plecaku ;-). Kucnąłem, zdjąłem plecak, wyjąłem aparat, ustawiłem na statywie i pstrykam. Dzik tylko patrzył i podszedł bliżej, nastroszył sierść na grzbiecie, postawił ogon i zafukał ;-). Ewidentnie mnie straszył ;-). Na szczęście nie mam wrodzonego lęku przed dzikami więc pstrykałem dalej ;-). W końcu czmychnął z powrotem w zarośla gdzie było jeszcze 5 sztuk. Dopiero przeglądając zdjęcia zauważyłem, że w tle mam drugiego dzika. Szkoda, że go ciachnąłem bo stanowiłby ładne tło drugiego planu, ale wiecie jak to jest...niby człowiek się nie boi, ale skupia uwagę na sierściuchu czy aby nie szarżuje ;-)

192.
Dołączona grafika

...spokój grabarza...

#151 damian2000 (Damian Bednarz)

damian2000

Napisano 19 lipca 2012 - 11:24

Ktoś kiedyś na tym forum proponował by wszystkie zdjęcia podpisywać nazwą gatunkową. Jestem jak najbardziej ZA. Pomagajmy mniej doświadczonym. Oczywiście mówię o BŁ

Trznadelek

Trzeba uważać nawet na zdrobnienia: http://ptaki.info/in...&kat=54&art=299 ;-)

#152 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 19 lipca 2012 - 14:50

A tą sarne białą to ja bym do tematu wrzucił bo tu zginie a szkoda. Bardzo fajne zdjecia, dobrze naswietlona ;-)

#153 kalinek123

kalinek123
  • Użytkownik
  • 2 041 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 19:48

A tą sarne białą to ja bym do tematu wrzucił bo tu zginie a szkoda.

Popieram.

#154 olekhagge

olekhagge
  • Małomówny
  • 37 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 20:47

Za przedmówcami, ewenement trzeba zachować w pamięci, a tym co uleci w jakimś sensownym wątku :)))

#155 kucharzewski (Piotr Kucharzewski)

kucharzewski

Napisano 19 lipca 2012 - 21:55

karol102 wszystkie bardzo dobre, ładna plastyka, światło - do tematu marsz ;)
kalinek123 z tą kukurydzą to ty tam masz dziczy raj zapewne, pilnuj ścieżek.
awas patykowa sójka mi najbardziej leży, trznadel też fajnie (wdzięczne ptaszki do focenia, dają się naprawdę blisko podejść)
kerko lubię to w jaki sposób patrzysz i przedstawiasz las na zdjęciach, kolejne fajne kadry.
konkrecik niesamowicie wygląda w tej bieli, nawet brak jej pigmentu w oczach. Pokazałem te zdjęcia żonce, przez moment nie wiedziała co to za zwierz i czy w Polsce zdjęcia zrobione :-D, wszystkie do tematu szkoda żeby tu zginęły.
Ark 191 - następnym razem, musisz podejść bliżej. Miałeś bardzo cierpliwego dzika z parciem na szkło - zaprezentował ogon w górze, postawił sierść, nawet fuknął. Świetny jest.

#156 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 22:30

kucharzewski, dzięki.
W tym sezonie często spotykam dziki. Problem w tym, że bardzo często w krzakach/zaroślach/gęstwinie. Miałem nawet taką sytuację, że dwa zeszłoroczne młodziki przepychając się w zabawie prawie wpadły na mój statyw z aparatem. Jednego z nich musiałem odepchnąć ręką ;-)

...spokój grabarza...

#157 kerko

kerko
  • Użytkownik
  • 342 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 22:33

kerko lubię to w jaki sposób patrzysz i przedstawiasz las na zdjęciach, kolejne fajne kadry.

Wow... Nikt mnie tak ładnie nigdy nie pochwalił :) Dzięki!

kerko,
super spotkanie gratulacje
187- jak z okładki pewnie z ambony?

Strzelane z ambony bo pogoda była nie fajna a w ogóle to chciałem sprawdzić jej "potencjał" :-) Jak widać potencjał jest :-)

drąże temat z białasami moja bohaterka ma młodego i też białaska niestety tylko raz widziałem je razem i to przez moment .

Ja jestem w takim szoku, że przez chwile patrzyłem czy to nie jest PS :)
O albinosach wśród danieli to słyszałem ale o sarnach nigdy. Jak piszesz, że młody tez jest biały to... To masz bojowe zadanie strzelić je razem :) U mnie w danielach tylko murzyny. Ale czarne nie są tak ciekawe jak albinosy.... Zazdraszczam ;-)

W tym sezonie często spotykam dziki. Problem w tym, że bardzo często w krzakach/zaroślach/gęstwinie. Miałem nawet taką sytuację, że dwa zeszłoroczne młodziki przepychając się w zabawie prawie wpadły na mój statyw z aparatem. Jednego z nich musiałem odepchnąć ręką ;-)

Na bank bym ciśnienia nie wytrzymał ;-) A w ogóle jak widzę dziki z młodymi to się robię jakiś taki "wystraszony" :-D Podziwiam kolegę :-) Myślę, że następny wpis będzie ze zdjęciami jak jedzą Ci z ręki ;-)

#158 Podwyszyński

Podwyszyński

Napisano 19 lipca 2012 - 22:35

Miałem nawet taką sytuację, że dwa zeszłoroczne młodziki przepychając się w zabawie prawie wpadły na mój statyw z aparatem. Jednego z nich musiałem odepchnąć ręką ;-)

I jak reakcja? ;-) Foty świetne, stale obserwuje bloga i jestem pod wrażeniem niektórych spotkań i zdjęć. Przede wszystkim zdjęć

Canon 300mm f4 non IS L + 40d + 7d

http://www.podwyszynski.eu/

#159 kecaj2

kecaj2
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 22:36

Ślepa kura też ziarko trafi
193
Dołączona grafika

#160 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 22:54

kerko, osobiście bardzo lubię obserwować dziki. Dziki i jelenie :-). Przyznam, że jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, w której musiałbym zmykać na drzewo przed dzikiem. Uważam, że opisy agresji w stosunku do człowieka ze strony dzików są lekko przesadzone. Owszem, trzeba liczyć się z tym, że być może przyjdzie zmęczyć przeciwnika ucieczką, ale bez przesady. W lesie w 99.9% przypadków to dzik ucieka pierwszy. Co innego w mieście, ale tam ludzie winni są takiej, a nie innej sytuacji.

I jak reakcja?

Podwyszyński, nastał jeden wielki kociokwik i tyle było z obserwacji, że wykonałem jakieś dokumentalne foto pasiaków i loszki ;-)
PS. Dzięki za odwiedziny ;-)

kecaj2, piękny portret!

...spokój grabarza...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych