Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Luty 2013

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
391 odpowiedzi w tym temacie

#181 adamotl

adamotl
  • Użytkownik
  • 1 039 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 16:14

Kosmo, co za foty :shock: jakość, tło, ostrość żyleta. Krzykacz najlepszy:P

„Tu z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pół, srebro jezior i rzek. Tu śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo, po polsku…” Jan Paweł II

#182 Kosmo

Kosmo
  • Użytkownik
  • 1 195 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 16:27

Dzięki. Nie spodziewałem się takiej reakcji. Wrzuciłem foty jako ciekawostkę, a tu taki odzew :-) To tylko zachęca do kolejnych dni w czatowni
5D III + 7D + 400/2.8 L + inne mało znaczące w dziedzinie ptaków słoiki
http://www.dolinanarwi.com.pl

#183 mycza

mycza

Napisano 13 lutego 2013 - 17:29

kosmo przedmówcy wszystko już napisali, ja dodam że niektóre kadry bym widział w WT :beer:
lucas_g dobry set, gratki.
Andrzej Myczkowski Warszawa

#184 lucas_g

lucas_g
  • Użytkownik
  • 639 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 18:30

Dzięki wszystkim za komentarze.

Kosmo, fajny set. Widziałbym jedynie trochę jaskrawszą obróbkę. U mnie to wygląda trochę blado, ale to pewnie kwestia monitora i gustu. Poza tym 5D mk III wymiata, szczególnie wcześniejsze kruki na ISO 1600.

Pod naszą budą ruch chwilowo wrócił, bo zmieniło się menu, ale patrząc na prognozę do końca lutego, to była to prawdopodobnie ostania zasiadka w tym sezonie.

Pozdrawiam,

ŁG

#185 fabio87

fabio87
  • Użytkownik
  • 369 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 18:44

lucas_g Kosmo ale wrzuty super

#186 Kosmo

Kosmo
  • Użytkownik
  • 1 195 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 19:04

lucas_g, Fakt zdjęcia dość jasne i też mam lekko mieszane uczucia, ale wybrałem tą opcję :-)
Nie wiem jak jest u Ciebie na monitorze, bo ostatnie Twoje kruki są ok, ale myszaki bardzo ciemne.

W 5-ce jestem już zakochany. Aż szkoda, że ma 6k/s zamiast 8-10. To już by było za dużo :-) Dodam, że to iso 1600 tylko lekko odszumione w Lightroomie. Neatimage już nie używam.

U mnie tylko kruki. Jakieś 25szt teraz. Ale nawet one mało korzystają z żarcia. Nic więcej się nie kręci. Myszaki nie reagują nawet na zmiany pokarmu.

#187 mmlolek

mmlolek

Napisano 13 lutego 2013 - 19:08

Świetne foty, gratulacje się należą. Dzisiaj po południu posiedziałem trzy godziny w budzie, ruch bardzo słaby, wyszła chyba przerwa w nęceniu. Siadały tylko sroki i drobnica. Żałowałem że nie wysypałem ziarna bliżej, chociaż maluchy bym pofocił. Myszak pojawił się na chwilkę, coś mu nie pasowało i odleciał. Później tylko ryczał i pojękiwał na zmianę.
U mnie ferie i trochę dzieciaków się po okolicy kręci, może dlatego. W budzie też miałem wizytacje, dzieciaki jakieś się bawiły, na szczęście nie wpadli na pomysł żeby coś zniszczyć ;-)
225
Dołączona grafika

Pozdrawiam

#188 Kosmo

Kosmo
  • Użytkownik
  • 1 195 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 19:15

Ja odkąd mam słaby ruch zrobiłem stanowisko na drobnicę z boku budy i jak nic się nie dzieje pytam sikory i kowalika :-) Zabawa fajna, a i czasami jakaś dobra fotka się trafi do zbiorów.

#189 lucas_g

lucas_g
  • Użytkownik
  • 639 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 19:41

lucas_g, Fakt zdjęcia dość jasne i też mam lekko mieszane uczucia, ale wybrałem tą opcję :-)
Nie wiem jak jest u Ciebie na monitorze, bo ostatnie Twoje kruki są ok, ale myszaki bardzo ciemne.

Masz rację, fotki z mojej wrzuty są dość ciemne, bo jak zwykle wziąłem się za obrabianie wieczorem. Dziś obrobiłem raz jeszcze przy świetle dziennym i jest już jaśniej.

lucas_g, W 5-ce jestem już zakochany. Aż szkoda, że ma 6k/s zamiast 8-10. To już by było za dużo :-) Dodam, że to iso 1600 tylko lekko odszumione w Lightroomie. Neatimage już nie używam.

No wiesz, wszystko można mieć tylko w DXie. Pozostałe puszki muszą być z czegoś wykastrowane, ale 6 kl/s to już niezły wynik. Ja Neatimage nie używam już przy 7D nie wychodząc poza ISO 1000. W 5D mk III musi być kosmos.

#190 mmlolek

mmlolek

Napisano 13 lutego 2013 - 19:45

Kosmo, Ostatnio też intensywnie nad tym myślę, drobnicy w tym roku jakoś nie robiłem. W ogóle to budę muszę przestawić, mam notoryczne ciemności i w dodatku na pogodę w tym roku nie mogę trafić :evil: Najlepiej jak by ktoś ją sponiewierał, miał bym motywację żeby coś z tym zrobić ;-)

#191 lucas_g

lucas_g
  • Użytkownik
  • 639 postów

Napisano 13 lutego 2013 - 20:13

mmlolek, z tą drobnicą to jest dobra opcja. Wczoraj podczas zasiadki przez 2,5h trwała wycinka drzew za budą. Traktor, piły spalinowe i ogólnie hałas. Kruki i drapole odleciały, a w tym czasie popstrykałem sikory. Poza tym, warto postawić kołek na krogula. U nas już był kilka razy i wczoraj też się pojawił.

#192 Robert S

Robert S

Napisano 13 lutego 2013 - 20:21

Kosmo 224...Mistrzowskie ujęcia!!! Gratki!!! Tak patrząc po raz kolejny na tego seta odnoszę wrażenie że Twój Myszak zachowuje się jakby był totalnie znudzony...to się poprawia, to się przeciąga...na kolejnym ziewa...aleś go wymęczył tą sesją!!! Brawo!!!

C 5DMK4 - C100-400II, C100 2.8, C10-22, C50 1.4,  MT 055xpo3 + 498rc

http://robertsypien.fotoprzyroda.pl/

#193 mmlolek

mmlolek

Napisano 13 lutego 2013 - 21:14

lucas_g, właśnie na drobnicę mam miejsce w pobliskim parku, mało uczęszczanym przez ludzi. Chciałem dzisiaj się tam wybrać, ale śnieg tak mocno padał że mój namiocik pod jego naporem i siatką po godzinie by się złożył. Czekam na lepszą pogodę, a pod budą swoją drogą patola ustawie :-D
226
Dołączona grafika

#194 piotr14 (Piotr)

piotr14

Napisano 14 lutego 2013 - 11:08

Świetne zdjęcia wstawiacie :clap:
Dzisiejsze spotkanie
227.
Dołączona grafika
228.
Dołączona grafika
229.
Dołączona grafika

#195 Adler

Adler
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 15:11

Gratuluję zdjęć i zazdroszczę sytuacji :)

230)
Dołączona grafika

231) Niestety mam mały problem z odczytaniem całej obrączki, a chciałem wysłać formularz ze spotkania.
Dołączona grafika
C40D || C50mm/1,8 || Sigma 120-400/4.5-5.6

#196 fotosc

fotosc

Napisano 14 lutego 2013 - 17:41

[quote name="Kosmo"]:-) A to i tak połowa kadrów :-) /quote]

jest taki jeden gosc na nikonie tnie 1/10 kadru :-) :-)

ja coraz bardziej rozwazamkupno DX :-) :-)

#197 kasprzyk

kasprzyk
  • Użytkownik
  • 1 059 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 19:44

Kosmo nie widziałem w życiu takich wygibasów, z otwartym dziobem - powalające :)
fotki robię: Olympus E3 i ZD 70-300
strona: www.fotochodziez.pl

#198 Grzegorz_Wl

Grzegorz_Wl
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 20:12

Kosmo jestem pod wrażeniem i pozwolę sobie pokazać to co dziś strzeliłem
232
Dołączona grafika
233.
Dołączona grafika

Dzięki za uwagi odnośnie moich zdjęć  :) bardzo są mi potrzebne

#199 Max13

Max13

Napisano 14 lutego 2013 - 21:32

Gratuluje "strzalow" - niektore (np. Kosmo, mmlolek) za bardzo podnosza poziom..:-)

234. Troche "wrobla"....

Dołączona grafika

Pozdrawiam

Zeszyt Podróżny

#200 Grzegorz_Wl

Grzegorz_Wl
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 22:50

Max13, wróbel też poziomowy ;)

Dzięki za uwagi odnośnie moich zdjęć  :) bardzo są mi potrzebne