Ponton
Rozpoczęty przez dawko, 14 lut 2013 12:28
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 lutego 2013 - 12:28
Witam , pomału zbliża się sezon na ptactwo wodne. Mam fajne miejsce ale nie bardzo jest możliwość by wejść tam w woderach chce kupić sobie ponton przykrywać sie siata maskująca . Wybrałem sobie ponton http://allegro.pl/ro... ... 44978.html . Czy ktoś miał do czynienia z tym pontonem ? przewiduje jedna osobę plus tele. Dziękuje za info .
#2 (Arkadiusz)
Napisano 14 lutego 2013 - 12:50
dawko, fotografując z pontonu możesz mieć problem z perspektywą, ale rozumiem Cię, lepszy rydz niż nic
Napisano 14 lutego 2013 - 12:56
Po prostu spuści powietrze
Napisano 14 lutego 2013 - 12:58
Wiem o tym , ale ja nie jestem jakimś "Onanista patykowym" po prostu lubię robić zdjęcia i dają mi dużo radochy. Rok temu pływałem na materacu dwu osobowym. No i to taki średni pomysł. Chociażby dlatego ze materacem nie da się sterować. A dwa jak jest fala to woda wlewa mi się na pokład
#5 (Sławek Wojtczak)
Napisano 14 lutego 2013 - 13:12
Rosyjskie pontony są bardzo dobre. Sam mam dwa, jeszcze zza czasów ZSRR Jeden leży na strychu, pewnie już sparciał, a drugi non stop w użyciu - wędkarstwo. W tym roku mam zamiar kupić jeszcze jeden. Generalnie bardzo dobry sprzęt, moje mają po kilkanaście jak - jak nie więcej - lat. W tym roku chyba kupię jeszcze jeden, a tamte odeślę na emeryturę Ja jeszcze sobie dorobiłem podłogę z listewek.
ALE...
... jak do wędkowania na małych akwenach, gdzie trzeba niejednokrotnie nieść ponton kilkaset metrów na plecach, polecam, tak do fotografowania już nie. Duże to, ptactwo się boi i niewygodnie się manewruje. Ciężko utrzymać w miejscu, a jeszcze gorzej fotografować Lepiej wykonać pływadełko, wyjdzie pewnie nawet taniej niż kupno pontonu
EDIT
aa mówisz, że nie bardzo jest tam jak wejśc w woderach... hmm no to mały ponton może być rozwiązaniem, ale tak jak mówiłem są niedogodności...
ALE...
... jak do wędkowania na małych akwenach, gdzie trzeba niejednokrotnie nieść ponton kilkaset metrów na plecach, polecam, tak do fotografowania już nie. Duże to, ptactwo się boi i niewygodnie się manewruje. Ciężko utrzymać w miejscu, a jeszcze gorzej fotografować Lepiej wykonać pływadełko, wyjdzie pewnie nawet taniej niż kupno pontonu
EDIT
aa mówisz, że nie bardzo jest tam jak wejśc w woderach... hmm no to mały ponton może być rozwiązaniem, ale tak jak mówiłem są niedogodności...
Napisano 14 lutego 2013 - 14:21
Tylko pytanie czy ten ponton faktycznie jest rosyjski, czy tylko z nazwy? ponton musi być lekki bo mam z nim do przemaszerowania z 2 km. Plus aparat w plecaku, siatka trochę się tego do noszenia uzbiera.
#7 (Sławek Wojtczak)
Napisano 14 lutego 2013 - 14:26
hmmm nie zastanawiałem się nad tym, w sumie to nie wiadomo, ale jak ma jakieś ruskie dokumenty to chyba jestTylko pytanie czy ten ponton faktycznie jest rosyjski, czy tylko z nazwy