Zamieszczanie zdjęć na forum
Napisano 31 grudnia 2006 - 11:09
Wrzucam zdjęcia do www.imageshack.us i potem wklejam link, który na podglądzie nie pokazuje zdjęć.Jestem skołowany tak samo jak wsadzę w znaczniki {img} to na podglądzie też są niewidoczne zdjęcia a nie chcem zaśmiecać forum. HELP!
Napisano 31 grudnia 2006 - 11:57
uzywasz [ img ] adres.jpg [ /img ] (bez spacji), i dziala Gdyby cos sie nie udalo, zawsze mozesz dedytowac swoj post, i skorygowac ewentualne błędy
edit:
http://www.fotoprzyr... ... m-vt13.htm
Napisano 03 stycznia 2007 - 20:18
Zdjęcia uploadowane przez imageshack mają to do siebie, że czasem potrafią zniknąć (przyczyną jest chyba kasowanie zdjęć na serwerze imageshack) co może powodować późniejszy brak zdjęć w tematach
Napisano 03 stycznia 2007 - 21:17
Zastanawiam się nad tym czy nie możnaby w jakiś sposób zrobić tak, abyśmy zdjęcia wgrywali na serwer Fotoprzyroda.
Za duże obciążenie dla serwera
Napisano 16 stycznia 2007 - 18:48
super tylko jeszcze który link do wklejenia się najbardziej nadaje?
Napisano 16 stycznia 2007 - 18:57
Napisano 18 marca 2007 - 21:39
Nie rozumiem celu wrzucania 5 czy nawet więcej fotek i pisanie: to poruszone, to nie ostro, to takie, a to siakie, chyba lepiej wrzucić jedno, ale naszym zdanie najlepsze, znacznie ułatwiło by to odbiór, niestety nie wszystkie się ładują, a często jest tak że temat staje się nie ciekawy i poprostu się go omija.
Dlatego wrzucając po kilka fotek szkodzimy sobie sami, robiąc poprostu jarmark.
Taka jest moja opinia, i oczywiście mogę nie mieć racji.
Napisano 18 marca 2007 - 21:50
Canon 7D+BG-E7, Canon 50D+BG-E2N, Canon EF 300/2.8 L IS USM, Canon TC 1.4xII, Manfrotto 055 PROB, Manfrotto 393, Skimmer
www.marcinstefanczyk.pl
Napisano 18 marca 2007 - 22:06
Czuje że to do mnie skierowane...
Chyba raczej nie.
A odnośnie tego co napisał tomajk , napiszcie jakie jest wasze zdanie.
Napisano 18 marca 2007 - 22:12
EE nie jesteś sam zobacz na DunadanaCzuje że to do mnie skierowane...
Chodziło mi o to że faktycznie robi się kicha, stron przybywa a treści nie wiele, ja jednak sporo przeglądam i widzę po sobie że zaczynam omijać tematy, a czy o to chodzi
Wiem że czesto się człowiek cieszy z mniej lub bardziej udanej sesji ale trzeba coś wybrać, czy pokazać ile fotek udało się zrobić.
Oczywiste jest że są sytuacje gdzie jedna fotka nie wystarczy, ale jaki jest sens pokazywanie takich samych fotek, różniących się minimalnie.
Marcin STFN absolutnie nikt nie może brać tego do siebie, ja to podsunąłem jako myśl a dotyczy ona nas wszystkich.
ps. skoro wrzuca się tylko jedną fotkę z danej serii to nie znaczy że jedna tylko wyszła, poprostu jedną tylko daję, ja przyznam się, że nawet najbardziej udanych w internecie nie publikuję, kto wie czy to się kiedyś nie przyda, właśnie kolega przeglądając odbitki zdziwił się że nie wszystko wrzucam, ale to jest tylko takie moje małe co nie co które zostawiam na DESER
Napisano 18 marca 2007 - 22:14
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 18 marca 2007 - 22:48
Napisano 18 marca 2007 - 23:53
Takie moje zdanie.
Co do tematu watku (by nierobic zbytnio OT) na "żółta zabe" jakos ostatnio nie wrzucam. Sa jakies problemy pozniej z wyswietleniem zdjec na forum. Wrzucam na www.fotosik.pl i jakos nienarzekam.
Napisano 19 marca 2007 - 00:13
EE nie jesteś sam zobacz na DunadanaCzuje że to do mnie skierowane...
Chodzi o mojego ostatniego pluszcza?
Jestem za w sumie. Ale z drugiej strony bez przesady. IMHO ograniczenie do trzech/czterach zdjęć będzie OK. Czasem tak jest że dany temat można pokazać naprawdę na różne sposoby. Co więcej często ma się serię zdjęć tego samego ptaka z przodu, z boku i od tyłu - IMHO WARTO pokazać wszystkie trzy zdjęcia, to pomaga w identyfikacji i w nauce jak dany ptak wygląda.
Napisano 19 marca 2007 - 06:38
Co do sprzętu, to raczej nie ma co przesadzać, to jak już zdążyliśmy się przekonać nie jest decydujące o jakości fotografii, raczej wysiłek i zaangażowanie w zrobienie dobrego zdjęcia na miarę posiadanego sprzętu.
Zresztą ja jak zauważyliście nie wrzucam dużych ilości fotek, co nie znaczy że takowych nie posiadam, nie chcę też niczego ograniczać, poprostu zaczęło się ciężko przeglądać forum z powodu dużej ilości takich samych fotek i do tego nie zawsze sprawnie ładujących się, zresztą jak widzę w oknie podglądu że w ostatnim poście jest :img 1,2,3,4,5,6 to omijam często i zamiast przeczytać i coś na temat napisać to jest jak jest.
Napisano 19 marca 2007 - 08:36
Napisano 19 marca 2007 - 14:07
Napisano 19 marca 2007 - 16:28
Wpis do regulaminu:
4a. Maksymalna ilość zdjęć, w jednym poście: 3 szt.
Większa ilość zdjęć będzie usuwana
Napisano 19 marca 2007 - 17:29
Wpis do regulaminu:
4a. Maksymalna ilość zdjęć, w jednym poście: 3 szt.
Większa ilość zdjęć będzie usuwana
Przeczytałem cały wątek i podzielam zdanie kolegów
Na pewno wpłynie to korzystnie na strukturę i czytelność poszczególnych postów.
Nie jestem tylko pewny, czy wszyscy użytkownicy dostrzegą to uściślenie w regulaminie?
Po usunięciu zdjęć mogą być pytania... zdziwienie...
Może ten aneks dopiąć gdzieś na widoku, przez pewien czas? Wiele osób jednak omija wątek o sprawach organizacyjnych, bo tam nie ma fotek