Zamieszczanie zdjęć na forum
Napisano 19 marca 2007 - 18:42
Nie bylo mnie kilka dni i takie zmiany .... no no
Ograniczenie jest OK - popieram, mam jednak jedno ale czyli wyjątek.
Myślę, że warto zdjąc ograniczenie w co do postów (szczególnie nowych wątków) z "Bezkrwawych łowów" - nieraz wychodzimy/wyjeżdzamy na dłuższą wyprawę i chcemy opisać ciekawą podróż, przygody i obserwacje poczynione na jednej wycieczce - często 3 zdjęcia to za mało ... co wy na to?
Sami wiecie, że niektóre opowiadania "z obrazkami" czyta się przyjemnie
Napisano 19 marca 2007 - 18:51
To oczywiście inaczej wygląda, zakładając że ta większa ilość to nie są powtarzające się ujęcia, zresztą nad tym chyba panować będą nasi szacowni moderatorzy no i admin.nieraz wychodzimy/wyjeżdzamy na dłuższą wyprawę i chcemy opisać ciekawą podróż, przygody i obserwacje poczynione na jednej wycieczce - często 3 zdjęcia to za mało ... co wy na to?
Choć właściwie nic nie stoi na przeszkodzie by wrzucić fotki z wycieczki do różnych wątków, przecież na tym polega podział że w każdym jest coś innego, zakładam że na wycieczkach widzi się i fotografuje dużo rozmaitych rzeczy, więc chyba nie powinno być problemu.
Napisano 19 marca 2007 - 19:08
Problem może być w przypadku chęci zamieszczenia reportażu z jakiejś wycieczki,pleneru lub wydarzenia,wtedy 3 zdjęcia to mało.
Napisano 19 marca 2007 - 20:18
Teoretycznie każdy powinien regulamin przeczytaćNie jestem tylko pewny, czy wszyscy użytkownicy dostrzegą to uściślenie w regulaminie?
Umieściłem również wpis na stronie głównej, jednak mało widoczny
Są wyjątkowe sytuacje i nikt tutaj strzelał nie będzie, w uzasadnionych przypadkach można wrzucać więcej.Myślę, że warto zdjąc ograniczenie w co do postów (szczególnie nowych wątków) z "Bezkrwawych łowów" - nieraz wychodzimy/wyjeżdzamy na dłuższą wyprawę i chcemy opisać ciekawą podróż, przygody i obserwacje poczynione na jednej wycieczce - często 3 zdjęcia to za mało ... co wy na to?
No właśnieTo oczywiście inaczej wygląda, zakładając że ta większa ilość to nie są powtarzające się ujęcia
Napisano 21 marca 2007 - 06:36
Żegnam towarzystwo. Bawcie się dobrze. Mam nadzieję, że nie napisałem za dużo wyrazów
Napisano 21 marca 2007 - 07:01
A podpowiem ci dla przykładu w onePhoto można wrzucić AŻ 2 fotki na 14dni, a jak zapłacisz troszkę grosza to i NAWET 3 gorąco ci polecam to forum pewnie tam będziesz się wspaniale bawił wrzucając całe stosy fotek z wycieczki.
Napisano 21 marca 2007 - 07:13
Taaa... tworząc 2 posty pod rząd, a baza danych będzie rosnąć w siłę... bez sensu.mogłeś tego samego dnia wrzucić spokojnie i 10 fotek nie łamiąc regulaminu.
Zapłacić? Kpiny sobie robią? To mi płacą za zdjęcia - przywykłem już do tego Ale patrząc na poziom artystyczny większości zdjęć, niech sobie płacą ci, co tam je umieszczająA podpowiem ci dla przykładu w onePhoto można wrzucić AŻ 2 fotki na 14dni, a jak zapłacisz troszkę grosza to
Napisano 21 marca 2007 - 08:38
Co do ograniczania zdjęć - wspomniane było że jeśli np. chcesz pokazać jakieś ciekawe fotki z wyprawy, możesz wrzucić więcej, o ile nie pokazują ciągle tej samej rzeczy. Al ei to bez przesady - jak ktoś powie dwa słowa i wrzuci 10 zdjęć NIKOMU nie będzie chciało się tych zdjęć oglądać...
Napisano 21 marca 2007 - 08:39
Napisano 21 marca 2007 - 09:00
Porozdzielam te kwiaty do poszczególnych wątków, te co już są, lub założe nowe, jeśli takowych nie ma. Mam zamiar w tym roku poświęcić dużo uwagi leśnym i łąkowym kwiatom.
Napisano 21 marca 2007 - 09:01
Napisano 21 marca 2007 - 09:27
Ok, wkurzony byłem nieco, wybaczcie, zdjęcia robie od 20 lat, a tyle to nawet niektórzy z Was nawet nie mają, więc wiem, co mogę pokazywać, a co nie.
Porozdzielam te kwiaty do poszczególnych wątków, te co już są, lub założe nowe, jeśli takowych nie ma. Mam zamiar w tym roku poświęcić dużo uwagi leśnym i łąkowym kwiatom.
I teraz piszesz rozsądnie,
Jesteś dorosłym i doświadczonym fotografem, a na naszym forum wszystko jest dla takich ludzi dostępne, tylko troszkę zasad trzeba się trzymać.
Co do bałaganu, to przyznam że w czasie gdy była mniejsza ilość bezosobowych wątków, czyli takich które zakładał pierwszy z fotką a następni dokładali swoje było jeszcze całkiem nieżle, teraz gdy zakładane są jakby własne tematy, powtarzające dla przykładu te same rośliny czy zwierzę robi się zamieszanie, i choć teoretycznie dorobek forum się powiększa to coraz trudniej znależć coś co nas interesuje, bo i często nazwy tematów są typu "PTAKI TOMAJKA" (oczywiście takiego nie założyłem i nie założę, od tego jest inne forum, typu galeria) czego z założenia mieliśmy unikać.
Inną sprawą jest WOLNY TEMAT, ale tu nie zabieram głosu bo tam jest samowola, ale też szkoda gdy wartościowe fotki i komentarze giną w bełkocie o dyrdymałach.
Napisano 21 marca 2007 - 10:09
A gdyby utworzyć wątek i dać trzy zdjęcia w jednym poście a potem w kolejnym następne trzy i tak dalej, a może ktos już o tym napisał, a ja dubluje a co tam.
Napisano 21 marca 2007 - 10:21
nie no, spoko, tak jak napisałem, troszę emocje wzięły górę, w związku z tym napisałem co o tym myślę. Jak już pewnie zauważyłeś, napisałem kilka nowych wątków, które mam nadzieję będą się rozwijać sukcesywnietrypin może jednak zostaniesz piekne foty tych kwiatów jest na co popatrzeć i nad czym podyskutować ja osobiście bym żałował gdybys odszaedł.
Napisano 21 marca 2007 - 17:28
Ja te zmiany wpisałem do regulaminu i jakoś tak nie lubię jak mnie ktoś nazywa kretynem.Myślałem, że zadomowię się u Was na dłużej, lecz kretyńskie zmiany do regulaminu nie pozwalają mi na to. Pomysł z 3 zdjęciami JEST GŁUPI.
Pomysł z 3 zdjęciami jest MĄDRY, jedna z lepszych zmian na forum.
A gdyby utworzyć wątek i dać trzy zdjęcia w jednym poście a potem w kolejnym następne trzy i tak dalej.
Już wyżej o tym pisałem.Minusem jest to że czasami kilka zdjęć (>3) tworzy jednolita całośc i nie sposób tego rozdzielić. Ale w takich przypadkach zawsze można pogadac z moderatorami o ustępstwach... (mam nadzieję)
Napisano 21 marca 2007 - 18:11
Nie nazwałem nikgogo w ten sposób, lecz sam pomysł i dalej tak twierdzę i będę twierdził Ale faktycznie, jak zobaczyłem ilość rusałek pawików w jednym poście, to się nie dziwię, że takie pomysły powstały. Ale na takie patologie powinny być inne sposoby.nie lubię jak mnie ktoś nazywa kretynem.
Napisano 28 stycznia 2008 - 18:44
Napisano 28 stycznia 2008 - 19:09
Napisano 01 sierpnia 2008 - 22:32
Nie wiem też czy sprawa była juz poruszana - za krótko jestem z Wami by pamietać a znaleźć nie mogłem (przyuznaję, ze za mocno nie szukałem ).
Chodzi o limit 3 fotek na posta.
Oglądam z wielką przyjemnością fotki nebari z Tatr ale mnie wkurza, że muszą być tak poszatkowane = 3 sztuki, przerwa, 3 sztuki przerwa....
Brakuje mi czegoś takiego jak "fotorelacja" - wątku w którym można byłoby pokazać więcej zdjęć połaczonych z relacją z jakiejś wyprawy w ciekawe miejsce.
Jesli któryś moderator wyrazi zgodę (nie chcę podapadać ) to podam link do pewnego forum, w którym mamy coś takiego i uważam, że wygląda to całkiem ciekawie. Oczywiście w pzostałych wątkach limit 3 fotek uważam za jak najbardziej słuszny, ale w takich przypadkach bym odpuścił...
Co Wy na taki pomysł?
No i czy można podac linka do tego drugiego Forum? Mam tam akurat kilka moich relacji z wypadów na Teneryfę i w Małą Fatrę, wtedy najlepiej pojmiecie co mam na myśli....
Napisano 02 sierpnia 2008 - 09:22