i ja musze wtracic swoje trzy grosze,
teskni mi sie za dawnym 'wygladem' fotoprzyroda.pl, tamten skrypt mial swoja Dusze i klimat.
Napisano 15 września 2013 - 17:44
i ja musze wtracic swoje trzy grosze,
teskni mi sie za dawnym 'wygladem' fotoprzyroda.pl, tamten skrypt mial swoja Dusze i klimat.
Napisano 16 września 2013 - 08:22
Czyściłem, ale i tak za każdym razem jak zamknę stronę muszę się na nowo logować.
Sprawdziłem kilku komputerach z rożnymi wersjami opery i na każdej działało auto logowanie.
Tak jeszcze głupio zapytam, zaznaczyłeś "Zapamiętaj mnie" ?
Napisano 16 września 2013 - 18:51
Tak jeszcze głupio zapytam, zaznaczyłeś "Zapamiętaj mnie" ?
Zawsze zaznaczam...
Spróbuję jeszcze raz przeczyścić ciastka. Zobaczymy
Napisano 16 września 2013 - 19:47
Takie małe info. klikając w ludzika koło nazwy użytkownika automatycznie przenosi ją (nazwę) do pola z odpowiedzią
Napisano 16 września 2013 - 19:52
Takie małe info. klikając w ludzika koło nazwy użytkownika automatycznie przenosi ją (nazwę) do pola z odpowiedzią
Super, tylko wg mnie @ zbędna, wystarczyło by jak wtedy pogrubienie, czyli po prostu slawoj
Użytkownik slawoj edytował ten post 16 września 2013 - 19:59
Napisano 16 września 2013 - 21:00
@laza - w końcu!
Popieram @slawoj
Użytkownik kurdeniewiemco edytował ten post 16 września 2013 - 21:01
Napisano 19 września 2013 - 20:16
Witam również po dłuższej przerwie.
Normalnie w pierwszej chwili byłem strasznie zagubiony, ale udało się to jakoś ogarnąć.
Nie było problemów z logowaniem i wszystko śmiga jak ulał. Po wstępnym rozpoznaniu myślę że jest ok., choć fakt "stary" skrypt miał specyficzny klimacik, może to kwestia przyzwyczajenia, pożyjemy, zobaczymy.
A co do reklam, ok. forum musi mieć za co się utrzymywać, byle nie za dużo, bo niektóre portale poszły na całość i prócz reklam nie ma tam już prawie nic więcej, a tego byśmy nie chcieli chyba
Pozdrawiam
Pegaz
Napisano 21 września 2013 - 11:20
Było, czy może nie ?
CSS będzie modyfikowany ? Kilka styli do wyboru ? Może coś mniej białego. Chętnie służe pomocą.
Napisano 21 września 2013 - 11:40
Przy okazji zmian w stylach można by coś zrobić ze skaczącymi stronami przy doładowywaniu się zdjęć. Spinnery zajmują góra połowę wysokości zdjęcia. Kiedy się przewinie stronę o kilka postów w dół, zdjęcia w pewnym momencie doładowują się i treść przeskakuje, co utrudnia czytanie w oczekiwaniu na pojawienie się fotek. Jakby się zrobiło w CSSie odpowiedni margines dla tych kręciołków pasujący z grubsza do przeciętnej wysokości fotki to efekt byłby o wiele mniej irytujący. Naturalnie efekt ten występował także na starym forum kiedy wysokość posta nagle zmieniała się z paru linijek tekstu do kilkuset pikseli z powodu pojawienia się fotografii.
Ogólnie forum prezentuje się całkiem dobrze.
Użytkownik Monastor edytował ten post 21 września 2013 - 14:51
Napisano 22 września 2013 - 11:16
Wszystko gra tylko po przyjeżdzie z delegacji za cholerę nie potrafiłem się zalogować-ale Tomek trochę pomógł i po bolu
Napisano 22 września 2013 - 15:31
Dodam jeszcze, że na duży plus zasługuję fakt, że istnieje wersja mobilna szablonu (można wybrać ją w lewym dolnym rogu strony). Poprzedniego forum praktycznie nie dało się oglądać na telefonie.
Niestety coś jest nie tak z tym widokiem bo przy próbie wejścia do wątku wyświetlana jest pusta strona.
Użytkownik Monastor edytował ten post 22 września 2013 - 15:35
Napisano 22 września 2013 - 16:49
Nie wiem czy ktoś już wspominał, ale czasami istnieje problem z edycją opublikowanego postu. Klikając "Edytuj" zostaję przeniesiony do pustego okna (bez treści publikacji). Problem ten rozwiązuję klikając pkm (prawym klawiszem myszy ) i wybierając opcję "otwórz w nowej karcie", wtedy prawidłowo otwiera się okno edycji wraz z treścią. Niby drobnostka, a czasami irytuje
Pozdrawiam
Napisano 22 września 2013 - 17:04
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, czasami przy odświeżaniu strony (F5 lub klik na logo) przeładowuje się ona bez CSSów. Muszę kliknąć CTRL+F5 żeby layout wrócił do właściwej postaci. Dzieje się to w Google Chrome, Wersja 29.0.1547.76 m
PS
Jeszcze trochę i przyda się jakaś JIRA na te bugi
Użytkownik Monastor edytował ten post 22 września 2013 - 17:04
Napisano 23 września 2013 - 17:51
Krótkie pytanie...gdzie/w którym miejscu mogę edytować swoją "stopkę"/podpis? Szukam, szukam i jakoś klapki na oczach mam, bo nie mogę znaleźć
Napisano 23 września 2013 - 18:05
@Ark:
1. Klikasz w Ark ze strzałką w dół w prawym górnym rogu strony (koło wyloguj)
2. Profil
3. Edytuj profil (czarny przycisk)
4. Sygnatura (menu po lewej stronie).
Napisano 23 września 2013 - 18:36
@Luke92, dziękuję za odpowiedź. Oczywiście do tego co opisałeś doszedłem wcześniej, ale... W menu po lewej stronie mam opcje: informacje ogólne, wygląd profilu, e-mail i hasło, ignorowani użytkownicy, załączniki, opcje powiadomień, powiadomienia, ignorowane tematy. Nie widzę wspomnianej przez Ciebie opcji: sygnatura .
Napisano 23 września 2013 - 18:52
Arek, kliknij w swoją strzałkę [tak jak pisze Łukasz] i z listy wybierz ustawienia. Sygnatura będzie z lewej.
Użytkownik szycho edytował ten post 23 września 2013 - 18:55
Napisano 23 września 2013 - 19:16
@szycho, robię dokładnie tak jak piszecie (i robiłem tak przed zadaniem pytania, aż tak ciemny nie jestem ) . Klikam na strzałkę przy nazwie mojego profilu i z rozwijanego menu wybieram: ustawienia. Co ciekawe w podpowiedzi "dymkowej" widnieje: "Edycja ustawień takich jak awatar, sygnatura i inne", a po dokonaniu wyboru mam to co poniżej
01. (jeżeli były już wstawiane zdjęcia to przepraszam za błędną numerację)
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
czy forum sie kończy? |
|
|
|
ogólnie dla m42 |
|
||
Padlina dla myszaków |
|
|