Witam.
Święta racja co do Photoshop Elements, używam go od lat z powodzeniem, i śmiem twierdzić że jak dla takiego amatora jak ja to i tak znaczny przerost możliwości tego programu, nad tym co potrzebne do podstawowej obróbki zdjęć, a cena jak zauważył August znacznie przystępniejsza od pełnej wersji PS. Choć muszę powiedzieć że z każdą nowszą wersją PE jest w/g mnie coraz bardziej pokręcony, i coraz mniej przystępny dla zwykłego zjadacza chleba.
Oczywiście nie wszystkie fotki się obrabia, pewnie że w każdej można coś poprawić, albo po prostu poeksperymentować, tylko niestety czasu brak.
Najczęściej oczywiście cienie, szumy, ewentualne niedoskonałości w kolorze czy naświetleniu, czy wyostrzenie, ale tak jak w moim przypadku to podstawowe narzędzie do usuwania zanieczyszczeń obiektywu, czy matrycy, niestety ten mankament jest nie do wyeliminowania i wszelkiego typu programy są nie do zastąpienia, żeby nie wiem jak, zawsze jakiś "paproch" jest w stanie "położyć" fotę. Niestety. I tu z pomocą idą "programy" ku naszej radości.
Pozdrawiam
Marcin
Użytkownik Pegaz edytował ten post 11 stycznia 2014 - 19:10