Sarna - Capreolus capreolus
Napisano 01 listopada 2008 - 13:31
Seria "już Cię zauważyłam, ja Ciebie też" bardzo mi się podoba, troszkę mi tylko ta mieszana WB nie pasuje. 284 niestety nie widzę u siebie . . .
No to teraz mój gniocik: "Wrześniowa koza"
Pozdrówka - Kuszelas
Zapraszam do, mówiąc skromnie, galeryjki:
http://picasaweb.goo...elasStrictlyInc
I może jeszcze tu: http://www.fotosik.pl/moje_albumy.php
#2262 (Marek Skruch)
Napisano 01 listopada 2008 - 16:31
Pozdrawiam
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#2263 (Karolina Myroniuk)
Napisano 01 listopada 2008 - 18:03
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 03 listopada 2008 - 19:45
Napisano 04 listopada 2008 - 11:29
#2266 (Krzysztof Krahel)
Napisano 04 listopada 2008 - 11:45
Napisano 04 listopada 2008 - 11:45
Napisano 04 listopada 2008 - 11:55
Widzę, że ci się w końcu udało. Fajne ujęcie, trochę razi w oko rozmyty listek w PG rogu, ale to już szczegół
nie nie udalo mi sie , ja chce jelenia , a sarny , to sa tylko takim dodatkiem
#2269 (Krzysztof Krahel)
Napisano 04 listopada 2008 - 12:52
Napisano 04 listopada 2008 - 20:23
#2271 (Karolina Myroniuk)
Napisano 05 listopada 2008 - 12:42
MZ na 289. to nie jest sarna ( sarna nie ma tak długiego ogona) prawdopodobnie to jeleń wirginijski, poza tym zdjecie niczego sobie
o właśnie , niech ktoryś z modów przeniesie do odpowiedniego wątku, to samo tyczy się zdjęcia jelenia, któe popełnił fotosc.
Faktycznie szkoda tego liścia i chyba trochę szum się wkradł, ale pozują całkiem łdnie.
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 05 listopada 2008 - 20:29
Napisano 07 listopada 2008 - 08:16
Więc coś tam od siebie wrzucam.
289 - rewelacyjna fota, świetne kolory. W gęstym lesie tekie ujęcie to sztuka, bez tych gałęzi wchodzących w kadr, czy przecinających akurat pyszczek...
290.
291.
#2274 (Karolina Myroniuk)
Napisano 07 listopada 2008 - 11:32
DEER. Termin conajmniej dwuznaczny. Może ELK to jeleń? a może STAG? fotosc, jestem z Tobą. A listek przyciemnij:-).
Z tego co mi wiadomo jesteśmy w wątku : Fotografia Przyrodnicza Strona Główna » Fauna » Ssaki » Parzystokopytne (Artiodactyla) » Sarna - Capreolus capreolus
prezentowane zdjęcie ukazuje nam jak pisał wyżej bajanjlc łanie Jelenia wirginijskiego > Odocoileus virginianus, więc nijak się to ma do tematu i nie zmienia to faktu, że zdjęcia są dobre. To samo tyczy się zdjęć byka.
Napisano 07 listopada 2008 - 18:15
TomekP bez urazy ale po ostatnich zdjęciach jakie pojawiaja się w tematycznych Twoje foty wołaja o "bezkrwawe".
zgadzam się.
Napisano 08 listopada 2008 - 20:57
TomekP bez urazy ale po ostatnich zdjęciach jakie pojawiaja się w tematycznych Twoje foty wołaja o "bezkrwawe".
Bez urazy, ale w życiu nikomu bym tak nie napisał. Napisał bym dlaczego zdjęcia się nie podobają, a nie to co z nimi ma ktoś zrobić - bo nic mnie do tego nie uprawnia.
Te zdjęcia miały być jak stare obrazki znalezione na strychu u babci, przykurzone, wyblakłe. W tych rozmiarach (800x600) mioch zamiarów pewnie nie widać. Zdjęcia są obrabiane w programach graficznych i pod tym względem na pewno nie są "przyrodnicze" i nie nadają sie do tematycznych, ale miały być choć troche orginalne... I nie udało mi się to, zdaje się. Choć nadal będę w tą stronę próbował coś robić.
W każdym razie niczego się od forumowiczów nie dowiedziałem o tych fotkach prócz tego, że powinny byc gdzie indziej... a szkoda, bo dobrze byłoby się czegoś nauczyć
Może nie będę żałował, że zamieściłem tu zdjęcia...
Napisano 08 listopada 2008 - 21:46
Napisał bym dlaczego zdjęcia się nie podobają, a nie to co z nimi ma ktoś zrobić - bo nic mnie do tego nie uprawnia.
Dobrze to określiłeś i dobrze, że te zdjęcia tu pokazałeś.W każdym razie niczego się od forumowiczów nie dowiedziałem o tych fotkach prócz tego, że powinny byc gdzie indziej...
Ja uważam te zdjecia za bardzo dobre, szczególnie 290. Moze światła zabrakło, ale w fotografii nie tylko chodzi o to by pokazać ucho sarny.
Napisano 08 listopada 2008 - 21:55
qelka, dziękuję za przypomnienie, gdzie jestem, zapomnialem się. Bo widzisz whitetail deer to dla Ciebie jeleń, tak jak pewnie 'elk' dla niektórych to łoś.
Czas chyba odejść od stróżowania temu forum, nie podoba mi się, jak niektórzy krytykują zdjęcia a sami nic, lub niewiele zamieszczają. Ja robię zdjęcia dla przyjemności i dziele się nimi z innymi, gdy chce podzielić się radością z udanego spotkania. Wiem, jak trudno jest zrobić zdjecie dobre - szacunek dla zawodowców - dlatego nie mam zamiaru krytykować czyichś pierwszych, drugich, czy trzecich prób. Na pewno nie będę sugerował przeniesienia do bezkrwawych - bo to jak podciąć komuś skrzydła. Konstruktywna krytyka - po to właśnie tutaj zaglądamy. Dlatego TomekP, rób zdjęcia takie, jak Tobie się podobają. Każdy ma swoją wizję w fotografii, za nią trzeba iść. Podglądać innych i pracować nad swoim warsztatem. Powodzenia i Darz Bór!
Napisano 09 listopada 2008 - 00:28
Warto jednak "upomnieć" się o swoje !
Przecież nie chodzi o to by zdjęcia, które się zamieszcza podobały się wszystkim. Byłoby to nienormalne, a forum chyba byłoby niepotrzebne. Zresztą własnie jest tak, że zdjęcia robimy dla przyjemności, dla przyjemności obcowania z przyrodą, dla przyjemności przeżywania spotkań z niezwykłymi zwierzętami i dzielenia się tym z innymi, jak napisał sebastian. Takie hobby!
Czasami rzeczywiście jest tak, że własne zdjęcia podobają nam sie tak bardzo, że wydaje nam się, iż jesteśmy nagle wielkimi artystami, i wszystko nam wolno. Skąd to się bierze? Nie wiem, ale tak czasami jest. Dobrze, że na forum są tacy fotografowie i takie ich zdjęcia którze potrafią uświadomić nam jak wiele jeszcze mamy do zrobienia i sprowadzają nas na ziemię. Całe szczęście! I jest się na kim przy okazji wzorować. Jeśli przy okazji podzielą się dobrą radą wtedy jest naprawdę super!
W takim razie rzucam na pożarcie:
292.
293.
Napisano 09 listopada 2008 - 07:43
Dwa ostatnie ciekawe, ale ułożenie saren na 290 bardziej mi się podobało. 293 faktycznie jak ze starej fotografii.
Tym bardziej, że 'bezkrwawe łowy' to taka taśma, ze na pewno nikt by Ci nic nie napisał na temat tych zdjęć. I chyba zapominano, że wątek tamten służy przede wszystkim nie do wrzucania słabych zdjeć, ale do dzielenia sie wrażeniami ze spotkań z przyrodą okraszonymi zdjęciami i radami gdzie w danym miesiącu warto się wybrać i co sfotografować.Warto jednak "upomnieć" się o swoje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych