Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Sarna - Capreolus capreolus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9013 odpowiedzi w tym temacie

#2361 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 14:07

Oto efekt pierwszej zasiadki z nowym sprzętem!
326.
Dołączona grafika
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#2362 sebaok

sebaok

Napisano 23 grudnia 2008 - 18:06

pkokocinski7, Zdecyduj się gdzie zamieszczasz zdjecie bo w dwóch miejscach naraz tego nie robimy.

#2363 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 23 grudnia 2008 - 18:11

pkokocinski7-siedziałes w tej czatowni co ją pokazałeś w bezkrwawych łowach?
Szkoda że sarna z pierwszego planu nie wyszła z cienia, ja bym jeszcze troche ocieplił to zdjęcie i wykadrował tą ambone, generalnie to bardzo ładna scena. Zwróciłeś uwagę na to że, 4 sarny obrócone są głowami w cztery strony świata, ostrożności nigdy za wiele.
sebaok- a ty co, masz urlop od fotografowania? obejżałbym jakąś fote w twoim wykonaniu ;-) pozdrawiam!

#2364 sebaok

sebaok

Napisano 23 grudnia 2008 - 18:38

sebaok- a ty co, masz urlop od fotografowania? obejżałbym jakąś fote w twoim wykonaniu ;-) pozdrawiam!

teraz fotografuje co innego;) A raczej kogo:)

#2365 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 23 grudnia 2008 - 19:01

sebaok- jakaś dziewczyna? :lovers: :mrgreen:

#2366 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 19:10

NO sebaok, po tej poprawce nie są już oba takie same! :mrgreen: :mrgreen:
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#2367 sebaok

sebaok

Napisano 23 grudnia 2008 - 19:52

sebaok- jakaś dziewczyna? :lovers: :mrgreen:

Co dzień inna :mrgreen:

#2368 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 20:16

To jest temat o sarnach... :lol:
327.
Dołączona grafika

#2369 WinterStorm

WinterStorm
  • Małomówny
  • 9 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 23:59

Śliczna fotografia! :) Bardzo ładne kolorki. Fotografuj dalej. Pięknie :) Jednak widać że coś weszło w drogę i się rozmazało :-| Ale i tak pięknie!!! :-)

#2370 barmi (Bartosz Michalski)

barmi
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 24 grudnia 2008 - 13:51

pkokocinski7, foty fajne, ale cóż to za nowy sprzent i jaki obiektyw?? ;-)
Canon EOS 450D; Sigma 135-400 mm f/4.5-5.6 DG APO; Canon 18-55 mm f/3.5-5.6; Helios 44M 58mm f/2

#2371 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 24 grudnia 2008 - 14:02

Nikon d80 + sigma 135-400 Ale te foty to początek postaram się o lepsze!

#2372 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 24 grudnia 2008 - 22:04

pkokocinski7, miejsca zazdroszczę , tym bardziej że czekasz tam na grubszego zwierza. Coś czuję, że cyba się do Ciebie na cieplejsze miesiące wybiorę :-P Trochę niefortunie ta ambona tam stoi, ale cóż można na to poradzić. W zdjęciu wyżej brak mi trochę ostrości, chyba zapomniałeś podostrzyć po zmianie. ;-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#2373 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 24 grudnia 2008 - 23:14

Ambone wystarczy lekko popchnąć i "wiatr ją obalił" (jest w stanie rozkładu).

A co do ostrości... wyobraż sobie siedze pierwszy raz w czatowni, pierwszy raz z lepszym apatarem, ledwo wszedłem i wychodzą takie cztery, tymbardziej że statywu nie zdążyłem rozstawić... ale następne napewno bedą lepsze piątek i sobota będą moje, przynajmniej taką mam nadzieję

#2374 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 24 grudnia 2008 - 23:58

a więc czekam, czekam

Teren ma potencjał, buda ma potencjał, sprzęt ma potencjał a w Tobie drzemie siła łowcy.

Ja zaczynam się bać, a inni ?

;-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

#2375 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 00:01

czegoż tu się bać ...jam łagodny jak sarenka :-P :-P

Byle pogoda dopisała!

#2376 Kasieńka

Kasieńka
  • Małomówny
  • 35 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 10:45

Kilka moich spotkań :)
328.
Dołączona grafika
329.
Dołączona grafika
330.
Dołączona grafika
Wszystkie zdjęcia robione z podchodu.

#2377 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 26 grudnia 2008 - 11:05

Kasieńka, pierwsze dokumentalne słabo na nim widać kozła, zdjęcie leci dosyć mocno w prawo a i pora na pstryki nie najlepsza.

329. całkiem przyjemne, gdyby tylko dało sie zejść nieco niżej i uniknąć gałęzi w PD było by całkiem dobrze jak na kompakt ;-)

330. Fajnie sie ustawiły. Słup w górnym lewym denerwuje, pozbyłabym sie go w jakims programie. Widzę, że robisz zdjęcia w południe a to nie jest dobra pora. Widać to choćby po kolorystyce zdjęcia.

:->

#2378 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 26 grudnia 2008 - 12:44

331
Dołączona grafika
332
Dołączona grafika
333
Dołączona grafika
Wykopałem coś takiego z szuflady. Podchodziłem je w listopadowe popołudnie, to jest dość trudne kiedy pod nogami jest pełno uschniętych liści, chciałem podejść jeszcze bliżej ale nie usłyszały.
Kasieńka-329 najlepsze z zamiesczonych, jeśli mogę coś doradzić, rób zdjęcia wczesnym rankiem albo póżnym popołudniem, wtedy jest najlepsze światło.

#2379 Kasieńka

Kasieńka
  • Małomówny
  • 35 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 14:15

pazdzioch, naprawdę fajne zdjątka nie to co moim kompaktem :P A co do mojej pory robienia zdjęć. Wychodzę wczesnym rankiem i często wracam po południu :D więc różnie to wychodzi, czasem się spotka zwierzaczki rano a czasem w samo południe. Nie da im się wytłumaczyć kiedy mają łazić :lol: Poza tym to też troszkę wina kompaktu, nie wszystko można z niego wycisnąć.

#2380 unkas

unkas
  • Użytkownik
  • 791 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 14:45

Kompakt kompaktem, ale zdjęcia wyglądają jak po uzyciu cyfrowego zoomu lub dużym cropowaniu. Kompakt odbiega od lustrzanki ergonomią, zaawanowaniem funkcji, uzytecznym wysokim ISO i głebią ostrości, ale w takich warunkach oświetleniowych zdjęcia nie powinny wygladać w ten sposób (obraz jest strasznie zdegradowany). Sytuacje fajne.
Fuji s5600 (50d + Sigma 100-300 f/4 w fazie testów...).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych