Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Sarna - Capreolus capreolus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9013 odpowiedzi w tym temacie

#2381 karol102

karol102
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 30 grudnia 2008 - 19:47

334.Dołączona grafika
335.Dołączona grafika
336.Dołączona grafika
Moje sarnie wspomnienia ciepłych, wiosenno - letnich dni. Na pierwszym zdjęciu poranny skoczek, a na drugim mama tego uszatego malucha z ostatniego zdjęcia ;-)

#2382 max

max

Napisano 31 grudnia 2008 - 15:48

karol102, ładna cieplutka seria, aż się cieplej robi ;-) 334. fajnie uchwycony, szybki był , bo ostrość troszkę uciekła na tył, 335 i 336 bardzo ładne śwatło, 336. najbardziej mi się podoba, pięknie się modelka prezentuje na tym ciemnym liściastym tle ;-)

#2383 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 01 stycznia 2009 - 20:21

336 piękne maleństwo, chyba niewiele takich zdjęc mamy na forum. Ostrzyłeś po zmniejszeniu ?

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#2384 karol102

karol102
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:31

tak ostrzyłem, a cos nie tak z ostrościa? Spotkanie było cudowne ;-)

#2385 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:33

troche mi brak ostrości ale może to moje takie odczucie.

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

#2386 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 02 stycznia 2009 - 14:42

337
Dołączona grafika
karol102- spotkanie z takim malcem to pawdziwa radość, choć nie zawsze uda się zrobić zdjęcie, gratuluje :clap:
Ja ostatnio spotkałem taką koze.

#2387 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 02 stycznia 2009 - 17:45

pazdzioch, ładne, trochę leci horyzont. U mnie ostatnio coraz ciężej je trafić...

#2388 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 18:27

pazdzioch, Tyle u ciebie saren, chyba się wybiorę w twoje okolice.

338.Takie odświeżenie szuflady,jeszcze Lumixem z lata, nieostre ale niech będzie?-I teraz zagadka-Ile tu jest saren?

Dołączona grafika
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#2389 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 03 stycznia 2009 - 14:32

339
Dołączona grafika
qelka- ziemia nie jest równa jak patelnia, horyzont czasem leci. Zwróć uwagę na sarne, przecież stoi prosto. Gdybym równał do horyzontu to sarna byłaby przekrzywiona :-P
pkokocinski7- Fajnie jest powspominać lato, ładny szpicerek stoi za tą kozą . Jeżeli chodzi o mysliwych to ja też miałem z nimi przygody, raz wzięli mnie za kłusownika i robili na mnie podchody, innym razem jeden z myśliwych wyganiał mnie ze stanowiska ponieważ jak to on twierdził '' ja byłem tu pierwszy '' oczywiście zsedłem mu z drogi bo nie chciałem wchodzić w niepotrzbne kionflikty.

#2390 gumarop

gumarop

Napisano 03 stycznia 2009 - 15:19

A ja tak właśnie rozpocząłem nowy rok... rodzinka na śniadaniu (5szt.) więcej wkrótce w bezkrwawych łowach ... a co do myśliwych ... jak schodziłem już ze zdjęć to też się z nimi minąłem :) ale cieniaki są ... tyle zwierzyny koło nóg lata a ci nic :)
340
Dołączona grafika
Canon 50D + 300/2.8
www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.

#2391 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 03 stycznia 2009 - 15:48

gumarop, super, szkoda że uciachałes tak niefortunnie prawa stronę. Jak ci się udało podejść tak blisko ?

Wydaje mi się, że na moich terenach po wypuszczeniu dużej ilości danieli, sarny są przez nie wypierane. I jakoś ogólnie pogłowie chyba sie zmiejszyło. Na polu gdzie kiedyś stały rudle po 40 szt. widuje czasami 5 - 7 szt. Jesienią jak Cie mogę jeszcze dało sie do nich dooczołgać. teraz kiedy nie ma śniegu a tylko siarczysty mróz i wszystko strzela pod butami ogladam tylko lustra lub sylwetki na polu.

#2392 gumarop

gumarop

Napisano 03 stycznia 2009 - 16:03

u mnie jest bardzo dużo młodych... a to zdjęcie to efekt 30min. czołgania się po skibach :D :D odległość to pewnie jakieś 13-15m.(robienia zdjęcia), a co do prawej strony to fakt niefartownie skadrowane ...
Canon 50D + 300/2.8
www.dawidmagdon.art.pl
Pociągały mnie nieodparcie swoją lekkością, barwnością, tajemnicami egzystencji. W.P.

#2393 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 03 stycznia 2009 - 16:17

stosujesz jakiś zimowy kamuflaż ?

właśnie generalnie ja bardziej od zasiadki preferuję podchody, chociaż patrząc na moje zdjęcia te najlepsze powstały z czatowni, za to te które darzę największym sentymentem to podchody. Nic nie wyzwala takich emocji jak możliwość podejścia niezauważonym do zwierza.

#2394 gumarop

gumarop

Napisano 03 stycznia 2009 - 16:34

Qelka Jeżeli spodnie moro(typ zimowy, że tak nazwe :) ) biała bluza... czapka biała... i to ,że jestem blondynem można uznać za kamuflarz :) Powiem tak zwierzęta oglądały się w moją stronę,lecz się nie płoszyły, więc pewnie kamuflaż jest na plus...
Canon 50D + 300/2.8
www.dawidmagdon.art.pl

#2395 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 17:11

sebaok, wiem że to o sarnach,
gumarop, mnie jak sarny z 500 m zauwazą to wieją ile sił w nogach tylko pogratulować choć rzeczywiście szkoda tej prawej strony.
Przygotowywania do sezonu letniego w pełni: maskowanie jest, statyw też, tylko czatownie w budowie!

#2396 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:38

341
Dołączona grafika
gumarop- oj gdyby nie ten prawy bok :-(
Ładna scena, obśnieżony pyszczek kozy po lewej kozioł, widac że już zaczynają budować parostki.

#2397 pkokocinski7

pkokocinski7
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:41

pazdzioch, super scenka... brawo, ale czy nie podnosiłeś kontrastu?

#2398 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:47

pazdzioch, super scenka... brawo, ale czy nie podnosiłeś kontrastu?

Troche musiałem podnieść, ponieważ na wyprawie miałem fatalne warunki oświetleniowe do tego widoczność też nie powalała na kolana.

#2399 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:47

pazdzioch, piękne zdjęcie, pomimo pewnych mankamentów, o których sam pewnie wiesz ;-)
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#2400 barmi (Bartosz Michalski)

barmi
  • Małomówny
  • 41 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:52

pazdzioch, 341 spoko fajne spotkanko troche za duzo prawej strony chyba :-P
Canon EOS 450D; Sigma 135-400 mm f/4.5-5.6 DG APO; Canon 18-55 mm f/3.5-5.6; Helios 44M 58mm f/2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych