Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Sarna - Capreolus capreolus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9013 odpowiedzi w tym temacie

#3161 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 06 lipca 2009 - 21:11

pazdzioch, pieknie wykorzystana sytuacja, gratuluje spotkania :-)
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#3162 darodd

darodd
  • Użytkownik
  • 398 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 23:42

Moje pierwsze zdięcie sarny!!!

327
Dołączona grafika

#3163 ostapowicz (Wojtek)

ostapowicz

Napisano 07 lipca 2009 - 06:52

darodd, brak numeracji, proszę poprawić !
Wojtek

#3164 Magnum43

Magnum43

Napisano 07 lipca 2009 - 08:10

326
Po zdjęciach siudym'a głupio coś tu wstawić, a co mi tam zaryzykuje :pomidor:

Zdjęcie na odpowiednim poziomie więc niepotrzebnie piszesz że jest Ci głupio , faktycznie szkoda tych trawek ale pieknie za to pokazała Ci profil :mrgreen:
Jezeli chodzi o nastepne zdjęcie czyli chyba 327.Darodd(brak numeru) to po prostu szkoda słów ........

#3165 coma_berenices

coma_berenices

Napisano 07 lipca 2009 - 09:02

Jezeli chodzi o nastepne zdjęcie czyli chyba 327.Darodd(brak numeru) to po prostu szkoda słów ........

Nie rozumiem dlaczego tak krytycznie podchodzisz do zdjęć, na których główny model nie zajmuje większości kadru a samo zdjęcie nie jest super-sterylne. darodd napisał, że jest to jego pierwsze zdjęcie sarny, kto na początku robi zdjęcia jak sebaok? Nie przesadzajmy, dobrze?

#3166 Magnum43

Magnum43

Napisano 07 lipca 2009 - 09:39

kto na początku robi zdjęcia jak sebaok?

odpowiedż jest prosta NIKT :mrgreen: wątki tematyczne są wizytówką danego gatunku oraz wyznacznikiem poziomu tego forum . Nie jest to miejsce na tego rodzaju dyskusje do tego celu jest inny temat .
edit. W swoim poscie Koleżanka nie odniosła sie do zadnego z prezentowanych zdjęć a raczyła jedynie mnie skrytykować ......
Po zdjęciu nr 323. trudno będzie pokazać coś równie ciekawego i sympatycznego
ale poprawne i jakosciowo dobre zdjęcia będą i tego Wszystkim zyczę :mrgreen:

#3167 coma_berenices

coma_berenices

Napisano 07 lipca 2009 - 10:38

Rozumiem Magnum43, że wszystkie pokazywane przez Ciebie zdjęcia w wątkach tematycznych są wyznacznikiem poziomu tego forum? Ależ ja nikogo nie krytykowałam, spójrz lepiej na swój post z 9:10,

327.Darodd(brak numeru) to po prostu szkoda słów ........

czy to jest komentarz do zdjęcia, konstruktywna krytyka?
Co do samego zdjęcia, moim zdaniem jest poprawne i zasługuje na miejsce w tematycznych. Przecież spotkanie z dzikim zwierzem jest równie ważne co zrobienie dobrej fotki, baa, nawet ważniejsze. Kadr na 327 dobry. Fotka zyskałaby na pewno gdyby milimetrów było więcej ale przecież wyraźnie widać co jest tematem zdjęcia. Delikatnie dodałabym kontrastu i wyostrzyła.

#3168 morav

morav

Napisano 07 lipca 2009 - 10:48

Magnum43 ma racje, zdjęcie co najwyżej do wątku miesięcznego.

#3169 Magnum43

Magnum43

Napisano 07 lipca 2009 - 10:52

328.
Dołączona grafika
Myslę że to dobra odpowiedż .....chociaż samo zdjęcie jest takie sobie ;-)
Póki co sprzęt i warsztat za lichy aby moje pstryki mogły wyznaczać poziom tego forum.
Zawsze warto odnieść się krytycznie do własnej twórczości i nie zadowalać się czymkolwiek .Tyle z mojej strony .....Pozdrawiam i zyczę miłego dnia .

#3170 coma_berenices

coma_berenices

Napisano 07 lipca 2009 - 11:09

Póki co sprzęt i warsztat za lichy aby moje pstryki mogły wyznaczać poziom tego forum.

wątki tematyczne są (...) wyznacznikiem poziomu tego forum

Trochę w tym sprzeczności... Ale skoro Twoje zdjęcia trafiają do wątków tematycznych to wg Ciebie są wyznacznikiem poziomu. Zresztą, powyższe zdjęcie świetnie to obrazuje.
Nie rozumiem tylko dlaczego ani Ty, ani Morav nie odnieśliście się do zdjęcia zaprezentowanego przez darodd. Tylko tyle, że do BŁ bo zdjęcie jest do niczego. Co poprawić, czego unikać - o tym nic. Każdy kiedyś zaczynał. Skoro zdecydował zamieścić zdjęcie na forum to po to, aby ktoś się do niego odniósł, ocenił, skrytykował konstruktywnie.

#3171 Magnum43

Magnum43

Napisano 07 lipca 2009 - 11:25

Ale skoro Twoje zdjęcia trafiają do wątków tematycznych to wg Ciebie są wyznacznikiem poziomu.

Po prostu mieszczą się w pewnych kryteriach i tylko dlatego tu je zamieszczam ...... z nadzieją że mozna zawsze zrobic dużo lepsze i mieć z tego ogromną satysfakcję .

skoro Twoje zdjęcia trafiają do wątków tematycznych to wg Ciebie są wyznacznikiem poziomu. Zresztą, powyższe zdjęcie świetnie to obrazuje.

Jest aż tak złe ? :crybaby: W wątkach tematycznych oceniamy zdjęcia a nie czyjeś poglady . Lepiej zakończmy tą dyskusję bo nic dobrego z tego nie wynika .

#3172 coma_berenices

coma_berenices

Napisano 07 lipca 2009 - 12:10

W wątkach tematycznych oceniamy zdjęcia

Otóż to :->

Po prostu mieszczą się w pewnych kryteriach i tylko dlatego tu je zamieszczam ...... z nadzieją że mozna zawsze zrobic dużo lepsze i mieć z tego ogromną satysfakcję .

Jak każdy, i na pewno dlatego darodd też je tu zamieścił..

Jest aż tak złe ?

Wręcz przeciwnie.

Lepiej zakończmy tą dyskusję bo nic dobrego z tego nie wynika .

Jestem za :beer:

#3173 Magnum43

Magnum43

Napisano 07 lipca 2009 - 12:20

329.
Dołączona grafika
Początkowo zdjęcie mialo mieć tytuł "chcesz się bić ?" ale widze że tytuł byłby nieadekwatny do rozwoju sytuacji, lepiej pozostac przy zdjęciach .
Pozdrawiam serdecznie i udanych kadrów życzę :beer:

#3174 sebaok

sebaok

Napisano 07 lipca 2009 - 13:31

darodd napisał, że jest to jego pierwsze zdjęcie sarny, kto na początku robi zdjęcia jak sebaok? Nie przesadzajmy, dobrze?

Zrobił pierwszy dokument, niech da do BŁ a następnym razem się poprawi i wrzuci tu. Gdzie nie gdzie robi sie drugi BŁ.

#3175 Messenger

Messenger

Napisano 07 lipca 2009 - 13:59

sebaok, Ale może darodd dlatego wstawił tutaj zdjęcie bo w tym wątku szybciej się doczeka jakiejkolwiek krytyki niż w BŁ. Bo na moje oko w wątkach miesięcznych bardzo rzadko ktoś odnosi się do zdjęć poprzednika i wstawia swoje pstryki (nie napisałem że w ogóle ale czasami zdarza się, kilka postów z samymi zdjęciami). Zgadzam się z coma_berenices, po prostu trzeba było odnieść się do zdjęcia kolegi napisać, że kiepskie to i to od poprawki. I dążąc do tego następne zdjęcie, które wstawiłby do tematycznych może spełniałoby Wasza wymagania...
Byłoby tyle w temacie.

A co do zdjęć Szanownego Kolegi Magnum43, MSZ klasa sama w sobie ale 329 jakoś do mnie nie przemawia technicznie dobre ale nie wiem dlaczego mi się nie podoba za bardzo

#3176 darodd

darodd
  • Użytkownik
  • 398 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 19:35

Magnum43
Zdiecie było robione z doskoku, przejeźdzałem przez las i tak ono powstało.
Nie siedziałem w czatowni pół dnia i nie czekałem na odpowiednie światło żeby zrobić to zdiecie więc rozumiem twoją krytykę.

#3177 sebaok

sebaok

Napisano 07 lipca 2009 - 19:39

Zdiecie było robione z doskoku, przejeźdzałem przez las i tak ono powstało.
Nie siedziałem w czatowni pół dnia i nie czekałem na odpowiednie światło żeby zrobić to zdiecie więc rozumiem twoją krytykę.

No i właśnie po to są BŁ, na przypadkowe zdjecie z doskoku a tu umieszczamy lepsze zdjecia.

#3178 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 07 lipca 2009 - 20:26

Magnum43- słoneczko ci dopisuje, świetne fociska.

#3179 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 07 lipca 2009 - 20:27

Magnum43, na ostatnim genialne zestawienie kolorystyczne

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#3180 Magnum43

Magnum43

Napisano 07 lipca 2009 - 20:32

329 jakoś do mnie nie przemawia technicznie dobre ale nie wiem dlaczego mi się nie podoba za bardzo

Podzielam Twoje zdanie po prostu jest to zdjęcie sarny takie jakich tu jest wiele .....ale wstawiłem je aby nie było offtopu bo generalnie oceniamy tu zdjęcia a nie postawy i poglady

Nie siedziałem w czatowni pół dnia i nie czekałem na odpowiednie światło żeby zrobić to zdiecie

Wiec skoro znasz podstawy i wiesz że w miarę dobre zdjęcie czasami wymaga sporo czasu ...lub szczęśliwego przypadku .....to Twoje następne zdjęcia moga być dużo lepsze i tego właśnie Ci zyczę .
Quelka ...Dzięki że pierwsza zobaczyłas pozytyw w tej fotce ...wiesz że dopiero teraz to zauważyłem ...
hmm żadnych posrednich barw kompletne wycięcie z tla.....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych