Sarna - Capreolus capreolus
#3161 (Maciej Smolarczyk)
Napisano 06 lipca 2009 - 21:11
http://msmolarc.republika.pl
Napisano 06 lipca 2009 - 23:42
327
#3163 (Wojtek)
Napisano 07 lipca 2009 - 06:52
Napisano 07 lipca 2009 - 08:10
Zdjęcie na odpowiednim poziomie więc niepotrzebnie piszesz że jest Ci głupio , faktycznie szkoda tych trawek ale pieknie za to pokazała Ci profil326
Po zdjęciach siudym'a głupio coś tu wstawić, a co mi tam zaryzykuje
Jezeli chodzi o nastepne zdjęcie czyli chyba 327.Darodd(brak numeru) to po prostu szkoda słów ........
Napisano 07 lipca 2009 - 09:02
Nie rozumiem dlaczego tak krytycznie podchodzisz do zdjęć, na których główny model nie zajmuje większości kadru a samo zdjęcie nie jest super-sterylne. darodd napisał, że jest to jego pierwsze zdjęcie sarny, kto na początku robi zdjęcia jak sebaok? Nie przesadzajmy, dobrze?Jezeli chodzi o nastepne zdjęcie czyli chyba 327.Darodd(brak numeru) to po prostu szkoda słów ........
Napisano 07 lipca 2009 - 09:39
odpowiedż jest prosta NIKT wątki tematyczne są wizytówką danego gatunku oraz wyznacznikiem poziomu tego forum . Nie jest to miejsce na tego rodzaju dyskusje do tego celu jest inny temat .kto na początku robi zdjęcia jak sebaok?
edit. W swoim poscie Koleżanka nie odniosła sie do zadnego z prezentowanych zdjęć a raczyła jedynie mnie skrytykować ......
Po zdjęciu nr 323. trudno będzie pokazać coś równie ciekawego i sympatycznego
ale poprawne i jakosciowo dobre zdjęcia będą i tego Wszystkim zyczę
Napisano 07 lipca 2009 - 10:38
czy to jest komentarz do zdjęcia, konstruktywna krytyka?327.Darodd(brak numeru) to po prostu szkoda słów ........
Co do samego zdjęcia, moim zdaniem jest poprawne i zasługuje na miejsce w tematycznych. Przecież spotkanie z dzikim zwierzem jest równie ważne co zrobienie dobrej fotki, baa, nawet ważniejsze. Kadr na 327 dobry. Fotka zyskałaby na pewno gdyby milimetrów było więcej ale przecież wyraźnie widać co jest tematem zdjęcia. Delikatnie dodałabym kontrastu i wyostrzyła.
Napisano 07 lipca 2009 - 10:48
Napisano 07 lipca 2009 - 10:52
Myslę że to dobra odpowiedż .....chociaż samo zdjęcie jest takie sobie
Póki co sprzęt i warsztat za lichy aby moje pstryki mogły wyznaczać poziom tego forum.
Zawsze warto odnieść się krytycznie do własnej twórczości i nie zadowalać się czymkolwiek .Tyle z mojej strony .....Pozdrawiam i zyczę miłego dnia .
Napisano 07 lipca 2009 - 11:09
Póki co sprzęt i warsztat za lichy aby moje pstryki mogły wyznaczać poziom tego forum.
Trochę w tym sprzeczności... Ale skoro Twoje zdjęcia trafiają do wątków tematycznych to wg Ciebie są wyznacznikiem poziomu. Zresztą, powyższe zdjęcie świetnie to obrazuje.wątki tematyczne są (...) wyznacznikiem poziomu tego forum
Nie rozumiem tylko dlaczego ani Ty, ani Morav nie odnieśliście się do zdjęcia zaprezentowanego przez darodd. Tylko tyle, że do BŁ bo zdjęcie jest do niczego. Co poprawić, czego unikać - o tym nic. Każdy kiedyś zaczynał. Skoro zdecydował zamieścić zdjęcie na forum to po to, aby ktoś się do niego odniósł, ocenił, skrytykował konstruktywnie.
Napisano 07 lipca 2009 - 11:25
Po prostu mieszczą się w pewnych kryteriach i tylko dlatego tu je zamieszczam ...... z nadzieją że mozna zawsze zrobic dużo lepsze i mieć z tego ogromną satysfakcję .Ale skoro Twoje zdjęcia trafiają do wątków tematycznych to wg Ciebie są wyznacznikiem poziomu.
Jest aż tak złe ? W wątkach tematycznych oceniamy zdjęcia a nie czyjeś poglady . Lepiej zakończmy tą dyskusję bo nic dobrego z tego nie wynika .skoro Twoje zdjęcia trafiają do wątków tematycznych to wg Ciebie są wyznacznikiem poziomu. Zresztą, powyższe zdjęcie świetnie to obrazuje.
Napisano 07 lipca 2009 - 12:10
Otóż to :->W wątkach tematycznych oceniamy zdjęcia
Jak każdy, i na pewno dlatego darodd też je tu zamieścił..Po prostu mieszczą się w pewnych kryteriach i tylko dlatego tu je zamieszczam ...... z nadzieją że mozna zawsze zrobic dużo lepsze i mieć z tego ogromną satysfakcję .
Wręcz przeciwnie.Jest aż tak złe ?
Jestem zaLepiej zakończmy tą dyskusję bo nic dobrego z tego nie wynika .
Napisano 07 lipca 2009 - 12:20
Początkowo zdjęcie mialo mieć tytuł "chcesz się bić ?" ale widze że tytuł byłby nieadekwatny do rozwoju sytuacji, lepiej pozostac przy zdjęciach .
Pozdrawiam serdecznie i udanych kadrów życzę
Napisano 07 lipca 2009 - 13:31
darodd napisał, że jest to jego pierwsze zdjęcie sarny, kto na początku robi zdjęcia jak sebaok? Nie przesadzajmy, dobrze?
Zrobił pierwszy dokument, niech da do BŁ a następnym razem się poprawi i wrzuci tu. Gdzie nie gdzie robi sie drugi BŁ.
Napisano 07 lipca 2009 - 13:59
Byłoby tyle w temacie.
A co do zdjęć Szanownego Kolegi Magnum43, MSZ klasa sama w sobie ale 329 jakoś do mnie nie przemawia technicznie dobre ale nie wiem dlaczego mi się nie podoba za bardzo
Napisano 07 lipca 2009 - 19:35
Zdiecie było robione z doskoku, przejeźdzałem przez las i tak ono powstało.
Nie siedziałem w czatowni pół dnia i nie czekałem na odpowiednie światło żeby zrobić to zdiecie więc rozumiem twoją krytykę.
Napisano 07 lipca 2009 - 19:39
Zdiecie było robione z doskoku, przejeźdzałem przez las i tak ono powstało.
Nie siedziałem w czatowni pół dnia i nie czekałem na odpowiednie światło żeby zrobić to zdiecie więc rozumiem twoją krytykę.
No i właśnie po to są BŁ, na przypadkowe zdjecie z doskoku a tu umieszczamy lepsze zdjecia.
Napisano 07 lipca 2009 - 20:26
#3179 (Karolina Myroniuk)
Napisano 07 lipca 2009 - 20:27
"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."
Albert Schweitzer (1875 - 1965)
Napisano 07 lipca 2009 - 20:32
Podzielam Twoje zdanie po prostu jest to zdjęcie sarny takie jakich tu jest wiele .....ale wstawiłem je aby nie było offtopu bo generalnie oceniamy tu zdjęcia a nie postawy i poglady329 jakoś do mnie nie przemawia technicznie dobre ale nie wiem dlaczego mi się nie podoba za bardzo
Wiec skoro znasz podstawy i wiesz że w miarę dobre zdjęcie czasami wymaga sporo czasu ...lub szczęśliwego przypadku .....to Twoje następne zdjęcia moga być dużo lepsze i tego właśnie Ci zyczę .Nie siedziałem w czatowni pół dnia i nie czekałem na odpowiednie światło żeby zrobić to zdiecie
Quelka ...Dzięki że pierwsza zobaczyłas pozytyw w tej fotce ...wiesz że dopiero teraz to zauważyłem ...
hmm żadnych posrednich barw kompletne wycięcie z tla.....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych