Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Sarna - Capreolus capreolus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9013 odpowiedzi w tym temacie

#3261 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 20 lipca 2009 - 17:30

Oooo, nie doczekasz się! Na tym forum już jesteś spalony!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#3262 Przemasl

Przemasl
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 20:00

Odważę się po sebaok'u ...
do bezkrwawych się nie nadaje, ponieważ zrobione zeszłego lata :-)

346.
Dołączona grafika

#3263 sebaok

sebaok

Napisano 20 lipca 2009 - 20:32

Odważę się po seboak'u ...
do bezkrwawych się nie nadaje, ponieważ zrobione zeszłego lata :-)

Teraz to ja powinienem usunąć swojego gniota :mrgreen:
Podoba mi się wszystko prócz centralnego kadru.

#3264 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 21 lipca 2009 - 09:55

Przemasl- zdjęcie ładniutkie, kozioł zrobiony w wysmienitym środowisku, brakuje troche światła ale na to nie miałeś wpływu. Co do kadrowania to zgadzam się z sebaok'kiem, centranie jest.
Sebaok- odniosę się jeszcze do twojej wypowiedzi

W ostatniej dyskusji wyszło, ze tutaj można wrzucac gnioty więc to robię:)

Jeżeli ktoś zaczyna fotografowac, zamieszcza zdjęcie pierwszy lub piąty raz na tym forum to ma taryfe ulgową, nie powinno się go objeżdzać, tylko pomagać w rozwoju swojego chobby. Co do takich ''starych'' wyjadaczy jak ty, to nie ma litości. Skoro przzwyczaiłeś nas do oglądania świetnych zdjęć w twoim wykonaniu to trzeba trzymać poziom :-P

#3265 sebaok

sebaok

Napisano 21 lipca 2009 - 10:08

Sebaok- odniosę się jeszcze do twojej wypowiedzi
sebaok napisał/a:
W ostatniej dyskusji wyszło, ze tutaj można wrzucac gnioty więc to robię:)

Jeżeli ktoś zaczyna fotografowac, zamieszcza zdjęcie pierwszy lub piąty raz na tym forum to ma taryfe ulgową, nie powinno się go objeżdzać, tylko pomagać w rozwoju swojego chobby. Co do takich ''starych'' wyjadaczy jak ty, to nie ma litości. Skoro przzwyczaiłeś nas do oglądania świetnych zdjęć w twoim wykonaniu to trzeba trzymać poziom :-P

To tylko żarty z mojej strony :-D

#3266 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 21 lipca 2009 - 10:23

To tylko żarty z mojej strony

To dobrze że żartujesz, bo od dobrego fotografa każdy kto zaczyna swoja przygodę z fotografiką oczekuje pomocy a nie ostrej ktytyki.

#3267 sebaok

sebaok

Napisano 21 lipca 2009 - 11:22

bo od dobrego fotografa każdy kto zaczyna swoja przygodę z fotografiką oczekuje pomocy a nie ostrej ktytyki.

No to ja jakoś zawsze słyszełem to drugie i chyba na dobre mi to wyszło.

347. ostatnie z serii, wrzucam, zeby nie było OT;]
Dołączona grafika

#3268 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 21 lipca 2009 - 14:05

łe lipa to jakiś wykoszony trawnik w parku :mrgreen:

dziś pierwszy dzień co nie pada, jutro pobudka o 3 i przed pracą na łąkę lecę mam czas do 6.30 :-P

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#3269 sebaok

sebaok

Napisano 22 lipca 2009 - 00:21

348. No to teraz na nie wykoszonym trawniku ;-)
Dołączona grafika

#3270 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 22 lipca 2009 - 07:30

centralnie

ale pięknie :-P

Ja dziś siedziałam na łące od 3.30 za cholere nic wyleść nie chciało. Z kwartału obok wydzierały sie żurawie, gdzieś w krzakach szczekały kozły, a na łące pustki . buuuuuuu

Za to jak jechałam do pracy widziałam piękne stadko czajek , coś koło 30 - 40 szt. Aż mnie normalnie pali fotel, bo to niedaleko :mrgreen:

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

#3271 marcinm

marcinm
  • Użytkownik
  • 851 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 08:44

ten jak zwykle jak sie już do czegoś dorwie to kosi wszystkich i wszystko ;-)
Olympus E-510 Sigma 135-400mm Fotografia to zabawa

#3272 kocoor

kocoor

Napisano 22 lipca 2009 - 13:07

Ja dziś siedziałam na łące od 3.30 za cholere nic wyleść nie chciało. Z kwartału obok wydzierały sie żurawie, gdzieś w krzakach szczekały kozły, a na łące pustki . buuuuuuu

hehe, jakbym siebie widział
notoryczny brak czasu

#3273 sebaok

sebaok

Napisano 22 lipca 2009 - 14:22

No i bardzo dobrze, ostatnio wybredna jestes to zwierzaki sie obraziły :lol:

#3274 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 22 lipca 2009 - 19:09

Ja dziś siedziałam na łące od 3.30 za cholere nic wyleść nie chciało.

a ja spalem i efekt podobny ;-)

ale za to w niedziele wyprawa na trzciniaki
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#3275 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 23 lipca 2009 - 08:14

Ja dziś siedziałam na łące od 3.30 za cholere nic wyleść nie chciało

Ja mam podobnie, do momentu kiedy rolnicy nie zaczną kombajnowac zboża to nie chodze na sarny bo ich nie widać. Wieczorem nic i rano też nic. Zadowalam sie macro i widoczkami.

#3276 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 23 lipca 2009 - 09:47

Z tymi sarnami to różnie, bo codziennie przejeżdżam przez poldery w okolicy Rewala i widuje sarniaki dość często, nawet w bliskiej odległości od drogi. Czas nie gra roli, bo można je spotkać nawet w samo południe i w okolicach powrotu, czyli koło 16. Tam, co prawda, jako takich pół typowych praktycznie nie ma a koszenie kwartałów łąkowych odbywa sie sukcesywnie i gdzieś tam ten sprzęt się pojawia na łące.

Łąka, na której byłam ostatnio przyklejona jest do wiochy i nie przeszkadza im to, ciągle widuje tam kozła z sarną w towarzystwie żurawi. Tylko, dlaczego akurat wtedy jak nie mam czasu albo szkła?

Niesprawiedliwość … wszystko polazło do :-P sebaoka

#3277 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 23 lipca 2009 - 10:01

Ja natomiast miałem w ostatnim czasie około 4 wyjścia poranne i widziałem tylko 2 kozły, zanim doszedłem na przyzwoitą odległość kozłów już nie było. W mojej okolicy jest co kawałek jakieś poletko zbożowe, wieczorami siedam przy kukurydzy a i z tamtąd nic nie chce wyjść. Zabardzo się tym nie martwie bo taka sytuacja jest co roku o tej porze, jak rolnicy pokoszą trocze zbóż to odrazu jest inaczej, na ścierniskach zaczyna rosnąć konicz a w ten czas pojawiaja się sarniaki. W tym roku też tak będzie ;-)
Do sebaok'a nic nie poszło, on ma kilka sztuk wypchanych trocinami i tylko ustawia je w różnych miejscach :mrgreen:

#3278 maciejowy (Maciej Smolarczyk)

maciejowy

Napisano 23 lipca 2009 - 12:49

Do sebaok'a nic nie poszło, on ma kilka sztuk wypchanych trocinami i tylko ustawia je w różnych miejscach

tak wlasnie!!! precz z wypchanymi modelami, niech w koncu zagoszcza zdjecia zywych stworow. z naturalnym tlem, nie z PS'a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nikon d90 + nikkor 18-105 VR II + nikkor 70-300 VR II + sigma 150-500 APO DG HSM OS + 10 mm f/2.8 EX DC FISHEYE HSM
http://msmolarc.republika.pl

#3279 sebaok

sebaok

Napisano 23 lipca 2009 - 13:00

tak wlasnie!!! precz z wypchanymi modelami, niech w koncu zagoszcza zdjecia zywych stworow. z naturalnym tlem, nie z PS'a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na stos, na stos, na stos :-D

#3280 Tomek_K

Tomek_K
  • Użytkownik
  • 3 087 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 15:31

Przerywam serię seaboka tymi oto dwoma...no właśnie,nadają się??
[center]
349.
Dołączona grafika
350.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych