Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Sarna - Capreolus capreolus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9013 odpowiedzi w tym temacie

#3441 sebaok

sebaok

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:23

A ty gdzieś zaginął? Cos tam kombinujesz , przyznaj sie :mrgreen:

Ile można za tymi kózkami łazić, jedną mam i na razie wystarczy :-P
Paracuje nad innymi tematami :-D

#3442 Girdian

Girdian

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:41

Qelka, 401 jest świetne , najlepsze z całej serii.

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#3443 szycho (Tomasz Szyszko)

szycho

Napisano 13 sierpnia 2009 - 07:48

Cała seria b. dobra :->

#3444 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 13 sierpnia 2009 - 19:31

Qelka, super kozioł na super zdjęciach. Naprawdę robią wrażenie. WIelkie Gratulacje!

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#3445 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 13 sierpnia 2009 - 20:28

witam!
no u mnie juz chyba 4 plener bezzdjeciowy....
dzis spotkalem mysliwego, porozmawialismy, powymienialismy sie informacjami.
on poszedl jakies 200m dalej ustwic sie na dziki, a ja wabilem sarny ale nic nie zwabilem...
zmuszony jestem wstawic wiec cos starego:P
404.
Dołączona grafika

jutro mam nadzieje ze z rana cos sie wkoncu uda...
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#3446 marcinm

marcinm
  • Użytkownik
  • 851 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 21:19

Qelka, świetna seria :clap:
Olympus E-510 Sigma 135-400mm Fotografia to zabawa

#3447 sebaok

sebaok

Napisano 13 sierpnia 2009 - 21:24

Dobra dobra dajcie juz spokój Qelce, bo się rozleniwi :-P

#3448 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 13 sierpnia 2009 - 21:49

kurdeniewiemco, świetny maluch

sebaok, żebyś wiedział, dziś co prawda obudziłam sie o 4 ale patrzę cosik ciemno , myślę e-e nie wstaje pewnie będzie lipa jak ostatnie dwa dni. O 6 dzwoni budzik do pracy a tu piękne słoneczko. Az mi dziś robota nie szła :-P

Jutro raczej też nie pojadę bo właśnie siadam do robienia projektu , który mam zrobić na jutro :mrgreen: nocka z głowy ;-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#3449 jacek p.

jacek p.
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 22:01

Qelka - 399 jest świetne.
Pozdrawiam Jacek P.

#3450 marcinm

marcinm
  • Użytkownik
  • 851 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 22:02

Kota niema to myszy harcują :mrgreen:
Olympus E-510 Sigma 135-400mm Fotografia to zabawa

#3451 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:26

405
Dołączona grafika
kurdeniewiemco- fjne światełko, kożle tez miłe, brawo.
Ja mam taką kozuche, niestety jakieś trawska weszły mi w kadr i ostrość poleciała. Musiałem się troche napracować w PS aby je występlować.
Jeszcze jedno, co myyślicie o ramce i podpisie? Proszę o szczere odpowiedzi, nawet jak mają być niemiłe. ;-)

#3452 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:44

pazdzioch - szczerze to ja nie rozumiem tej dziwnej kompresji na Twoich fotkach...nie wiem skad sie to bierze ale fotki wygladaja jakby jakas tania malpka byly robione...
a co do ramki to jakos ich nie lubie:P, nie tyczy sie to Twojej ale ogolnie wszystkich:P
kozy gratuluje, u mnie ostanio nawet nie ma co ratowac w PSie:P
Pozdrawiam!

#3453 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:02

406
Dołączona grafika
kurdeniewiemco- dzieki za szczerośc, co do kompresji to może i masz troche racji. Może czasem coś przekombinuje z ustawieniami, nie wiem ,napewno d200 nie jest małpka :-P
Ale ta fota napewno nie jest zjedzona przez kompresje.

#3454 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:07

pazdzioch, - no d200 napewno nie jest malpka:P, w takim razie cos tam kombinujesz w tych fotkach:P
jak mozesz wyslij mi maly kawalek crop 100% z tego zdjecia 406. jakis najostrzejszy fragment, sobie ocenie:P
406. znacznie lepsze od 405.:> , a ramki widze Ci sie spodobaly:P
taka moja sugestia, jak juz je robisz to rob je ambitniejsze:>, fotki masz zacne a ramka i napis tandeta smierdza:P, nie pasauja do fotek:>

#3455 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:27

a ramki widze Ci sie spodobaly

Nie, to nie do końca tak jest, ramki zrobiłem dopiero na tych fotach oraz na dwóch innych w wątku -cerkwie i stare kościółki.
W ten sposób chce sie dowiedziec co na ten temat myśli część forumowiczów, czy warto je robić czy nie a jeśli tak to jak to zrobic aby było to w miare ładne.
Ot co.

#3456 buteo

buteo

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:36

ramki widze Ci sie spodobaly:P
taka moja sugestia, jak juz je robisz to rob je ambitniejsze

Co znaczy ambitniejsze? złożone z paru warstw biała-czarna np.?
Mnie się takie cienkie 10-20 pixelowe ramki zawsze podobały a grubsze wymyślne spotykały się zazwyczaj z niechęcią innych,więc już sam nie wiem jaka ramka jest dobra :roll:
Co do jakości - wydaje mnie się,że to przez pełną dziurę pazdziochowego obiektywu .... nie oszukujmy się, 80-400 na długim końcu przy tej przesłonie nie powala a pazdzioch oszczędza na iso ;-)
406 - bardzo przyjemny kadr ..... zastanawia mnie co to za czarne plamki na tylnej nodze kozy ? Przytulina może,bo chyba nie tak napite kleszcze ...

#3457 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:40

buteo, - ambitniejsza w sensie ladniejsza, moze skaldajaca sie z kilku warst, moze jakis inny wyglad, i ten podpis tez moglby byc ambitniejszy:>
no obiektywu nie znam ale nawet gdyby to byla sigma 70-300mm f4,5-5,6 to po wyostrzeniu i zmnijeszenie do forumowych regulaminowych rozmiarow nie byloby widac roznicy pomiedzy nia a jakims super ostrym szklem.
mnie tez zastanowily te czarne kropki:>, moze nie ma w tym miejscu siersci...

#3458 sebastian

sebastian
  • Użytkownik
  • 638 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:57

eeee, zaryzykuję. Kleszcze? Muchy? nasze kózki piękne cewki mają, nie jakieś oskubane:-). CO do ramek, też wolałbym inne, ale to tylko rzecz gustu, a te jak wiadomo różne są. Gratuluję ślicznej długonogiej laski pazdzioch!

#3459 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 14 sierpnia 2009 - 18:06

który mi pożałował zdjęć ! Przyznać się, bez bicia :evil:

Nie dość, że nie spałam całą noc bo miałam robotę to o 4 myślę nie ma się co kłaść bo jeszcze na 6 zaśpię, lepiej jechać na łąke. Jak wchodziłam zeszły po mału dwa kozły i koza , do końca nie wiedziały co ja , bo długo mi sie przyglądały, ale ciemno jak w d.... u murzyna było. Warunki bajka zero mgły, przejrzyste powietrze, co z tego jak już na łąke nie wróciły. Dziś chyba nastawian na trzecią i za ciemnego całkiem usiądę. Chociaż sama już nie wiem od czego to zalezy. Miejsce, które wydawało mi się być dobre , chyba jednak tak dobrym nie było. Jutro siadam w jeszcze innym :-P o ile wstane bo i tak już jedna nocka w plecy :-D

pazdzioch, jak to mówi moje małe adhd ramki są bleeeeeee :-P

na 405. wydaje mi się, że poruszone jest zdjęcie. Przy twoim poziomie raczej do bł niż tu. Nie cofamy się , tylko marsz do przodu. 406 bardzo ładna kozeńka, ale przyglądając się jej dłużej hm niby na głowie ostro a tył wydaje się lekko ruszony. Może to złudzenie przez tak układającą się sierść. W każdym bądz razie , ramki odłóż na półkę. Światło masz zawsze ładne, czego Ci zazdraszczam.

kurdeniewiemco, nie wiem czemu ale zawsze wydawało mi się, że Ty gdzies tam od pażdzioszka. A tu wcale tak nie daleko :-P Jakieś 5 lata temu często przesiadywałam w Chojnicach ;-)

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#3460 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 14 sierpnia 2009 - 20:29

pazdzioch - teraz czekamy az napiszesz co ta koza miala na tych nozkach:>?
Qelka - no do podkarpackiego jest kawalek:P, ciekawe co Ty szukalas w tych Chojnicach:>
Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych