Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Sarna - Capreolus capreolus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9013 odpowiedzi w tym temacie

#3461 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 14 sierpnia 2009 - 21:11

pazdzioch - teraz czekamy az napiszesz co ta koza miala na tych nozkach

Moim zdaniem to są tak opite kleszcze albo bąki.

#3462 ŁukaszZ (Łukasz Ziewacz)

ŁukaszZ

Napisano 14 sierpnia 2009 - 21:43

Wyszła mi przed obiektyw jak fociłem motylki na trawie ;p
407. Dołączona grafika
Chyba sobie suszyła tyłek suszarką do wlosów :D
408. Dołączona grafika

Facebook.com/ZiewaczLukaszFotografiaPrzyrodnicza
www.ziewaczlukasz.pl

#3463 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 15 sierpnia 2009 - 07:22

ŁukaszZ - hehehe albo wracala od jakiegos kozla:P
Gratuluje fotek, ja dzis bylem w terenie o 4, bylo ciemno, zimno i jakos martwo...
do 8 nie widzialem zadnego zwerzaka, nie liczac wielkiego bernardyna biegajacego po scernisku...
miejscie zmienialem 3 razy i nic:P
Pozdrawiam!
<p>R5+Sigma 500/4 Sport, RP+24-105 IS STMhttps://www.facebook....swiat.zdjecia/

#3464 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 15 sierpnia 2009 - 09:07

409

Dołączona grafika
ŁukaszZ- to przypadkiem nie jest kożle? Na dorosłą koze mi to nie wygląda, lecz moge sie mylić. Ta pierwsza fota troche taka jakaś, sam nie wiem, 408 natomiast super.
Ja takie mam jeszcze.

#3465 michalv (Michał Vogelgesang)

michalv

Napisano 15 sierpnia 2009 - 10:27

408 słodkie :-)

Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka

#3466 ŁukaszZ (Łukasz Ziewacz)

ŁukaszZ

Napisano 15 sierpnia 2009 - 10:31

pazdzioch, tak to byl maluch, no prawie maluch ;p z tego roku osobnik, ze 100m ode mnie byly jeszcze 2 dorosłe sztuki

Facebook.com/ZiewaczLukaszFotografiaPrzyrodnicza
www.ziewaczlukasz.pl

#3467 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 15 sierpnia 2009 - 10:40

kurdeniewiemco, w Chojnicach a takie tam stare dzieje :-P

ŁukaszZ ładna ta twoja młodzież :-) w pięknym świetle.

pazdzioch, ładne kolorki, ależ zapozowała ładnie. Kurcze skąd wy bierzecie takie niskie łąki :-P moja do kolan, a dalej to już można całemu się schować..

U mnie dziś budzik zadzwonił o 4, szybka pobudka skok w moro i już jestem w aucie. Ciemno dziś było jak diabli, nawet zastanawiałam się czy warto jechać i czy padać nie będzie. Na szczęście okazało się inaczej, chociaż samo poranek był dosyć ciemny. Po wejściu w łąkę okazało się całkiem miło, mgły nie było, w oddali odzywały się 4 różne głosy. Nie odeszły daleko jak wczoraj, lecz siedziały w dużych trawach na obrzeżach. Była szansa, że niedługo wyjdą. Dziś obrałam sobie lokalizację, która wydała mi się idealna, niestety cholera znów się pomyliłam, albo te mądrale grają ze mną w jakąś grę. Gdybym usiadła tam gdzie wczoraj miałabym portrety a tak pooglądałam je sobie z daleka. Z jasnością na łąkę naszła taka mgła, że tylko ledwo widziałam zarys sylwetki kozła, który wyszedł po godzinie siedzenia. Pokręcił się z 10 minut i wrócił w trawy, af kompletnie padło w tej mgle, ja prawie też. Już się miałam zwijać, ale myślę nie jak już wstałam siedzę dalej. Na szczęście mgła ustąpiła koło 7, a pół godziny później w dalekim jej końcu wyszła koza a za nią kozioł, który przegonił ja z cztery razy w kółeczko. Zamiast oferma gonić ją w moja stronę to biegali wręcz przeciwnie. W wiosce zaczął się robić ruch i sarniaki po chwili dały susa w wysokie trawska, posiedziałam tak sobie może jeszcze z 15 minut patrzę na zegarek 7.30 Myślę idę, bo pewnie juz o tej porze nic nie wyjdzie. Zrobiłam kilka kroków w tył, rzuciłam kątem oka za siebie i widzę biegnąca kozę, no to myk na płasko z powrotem do ziemi, zarzuciłam na siebie siatkę i czekam. Wyszła z kozłem, ale znowu daleko. Chwilę poskubały trawę i kozioł położył się tak, że nie było go widać. W międzyczasie mężu napisał esa, że mały świruje, więc pomału trzeba było się zwijać. Podczołgałam się jeszcze kilka dobrych metrów w ich kierunku, ale koza z młodym więc bardzo czujna. dały dyla i tyle ich widziałam.

Wracając do zdjęć jakoś mało w tym roku "rujowych zdjęć" nikt nic nie ma? W tamtym były nawet momenty krycia kozy przez kozła a w tym, co? Eee coś próżnujecie.

Nie tego sie spodziewałam się, ale niech tam będzie.

410.
Dołączona grafika

411.
Dołączona grafika

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

Albert Schweitzer (1875 - 1965)

http://myroniuk.wix.com/wildlife

#3468 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 15 sierpnia 2009 - 12:01

pazdzioch - 409. no i super! :)
Qelka - co do chojnic to nie bede wnikal:>
a co do fotek to powiem tak: w zeszlym roku o tej samej porze, na polu w ktorym teraz spotykam 2 sarny, spotykalem 10...nie wiem, moze jeszcze wyjda jak rolnik wykosi pozostala 1/4ta pola.
dzis rano nawet nie widzialem sarny...
a co do fotek podczas tego intymnego zajecia saren, to tez je pamietam:D, nie pamieta kto to robil ale byly ekstra, jesli chodzi o mnie to moge w tym roku tylko o takim moge pomarzyc:P, niedosc ze czasu mniej to i jakos szczescie nie dopisuje, ale dlatego dzis ide na nocke na bagna w dupie ze szczesciem damy rade bez niego:>
i gratuluje fotek:)
Pozdrawiam!

#3469 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:03

Qelka- na 410 super moment, w zeszłym tygodniu naoglądałem sie troche takich chwil. Zdjęć nie zrobiłem bo było za wcześnie tzn. jeszcze noc była a jak się rozwidniło to sarny przemieściły się daleko. Był taki jeden ruchacz co miał koło siebi dwie kozy ale tego mało mu było bo jak zobaczył trzecią to zaraz za nią pognał.

#3470 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:38

pazdzioch - "ruchacz" :D

#3471 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:46

pazdzioch - "ruchacz" :D

No taki kochaś :wub: może sie żle wyraziłem, jak sie to słowo komus nie podoba to je zastąpie innym.

#3472 Vulpes (Marek Skruch)

Vulpes

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:57

Tzn. ruchliwy w sferze aktywności seksualnej. :mrgreen:
<strong class='bbc'><span style='font-size: 10px;'>Pentaxy dwa i kupa szkła ;)</span></strong><br />
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]

#3473 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 15 sierpnia 2009 - 14:21

Vulpes- strzał w dziesiątkę :mrgreen:

#3474 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 15 sierpnia 2009 - 15:09

pazdzioch, he he

mój mało ambitny/leniwy jest albo już dawni zrobił swoje, nieraz mam wrażenie że robią to w wysokich trawach jak nie widzę, bo słychać , że szaleją jak nic nie widać. :mrgreen: Zdaje się, że czas rui pomału mija, może dlatego. Dzis skutecznie ganiał młode. Takie szybki szogun, z tego malucha, żenawet nie zdążyłam go uwiecznić. :-P

"Żyjemy w niebezpiecznej epoce. Ludzie zdobyli kontrolę nad przyrodą, zanim zdobyli kontrolę nad sobą."

#3475 kurdeniewiemco (Paweł Wróblewski)

kurdeniewiemco

Napisano 15 sierpnia 2009 - 16:02

pazdzioch - ja wiem co to znaczy:> dobrze wiem...:P

#3476 pazdzioch

pazdzioch

Napisano 15 sierpnia 2009 - 20:25

mój mało ambitny/leniwy jest albo już dawni zrobił swoje

A może impotent :mrgreen:

#3477 Qelka (Karolina Myroniuk)

Qelka

Napisano 15 sierpnia 2009 - 20:37

e raczej nie , podgania ale szybko odpuszcza. W braci fajny artykuł jest o wabieniu rogaczy, co prawda dla polujących ale przeciez my też polujemy. Idę skanowac i zaraz wrzucę, co prawda już zapóżno ale na przyszły rok jak znalazł ;-)

#3478 karol102

karol102
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 07:25

412.Dołączona grafika
Leżenie w nawozie naturalnym nawet nie jest takie złe, gdy ma się przed oczyma taką modelkę... ;-)

#3479 buteo

buteo

Napisano 16 sierpnia 2009 - 10:26

karol102, znaczy leżałeś na rozrzuconym oborniku ? :-P
W sumie się nie dziwie,dla takiego spojrzenia też bym się poświęcił :mrgreen:

#3480 Fotoamator

Fotoamator
  • Użytkownik
  • 997 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 10:36

To i ja coś od siebie wrzucę.
413.