Moim skromnym zdaniem to on w ten sposób zaznaczał teren.
Pewnie, że znaczył. Najzwyczajniej w świecie oddawał mocz a potem jeszcze chwilę obcierał się o krzaczory. Zachowywał się bardzo terytorialnie. Miejsce żerowania (pola orne) oddziela od łąki i ściany lasu spory kanał. Kozioł wybiegł z lasu na łąkę jak oszalały. Rozejrzał się po okolicy. Przeskoczył kanał zlustrował kto żeruje na polu i wrócił pod krzak ocierać się i jak to mówi moje dziecko siurać pod siebie. Następnie wskoczył pięknym susem znów na pole i żerował spokojnie dopóki wstrętna młoda kozucha prawie na mnie nie nadepneła Kiedy inne spłoszone dały nogę kilka metrów dalej, Ten zaciekawiony przyszedł mnie pooglądać - co zazwyczaj sarny czynią widząc taką nowość jak ja. Pooglądał mnie dokładnie z każdej strony tak silnie rycząc (strasząc) , że bębenki w uszach skakały. Po czym dał susa znów na łąkę i dosyć skojnym krokiem odszedł kilkadziesiąt metrów dalej - nie przestawając ryczeć. :-> Przeżycia fajne, dlatego tak bardzo lubię sarny, sa niezwykle ciekawskie i nieprzewidywalne. Jedna da dyla a druga przyjdzie i prawie nadepnie Ci na ucho :->
Widać , że ten kozioł będzie rozstawiał tu inne po kątach.
950.
951.
Następną zasiadkę spróbuję z namiotem, lub jeżeli namiot nie zda egzaminu z szałasem z gałęzi. Zbyt szybkie wykrycie mojej osoby powoduje, że mam niewiele czasu na fajne kadry. Miejsce jest fajne ale musze dzielić je z myśliwymi, którzy mam nadzieję nie odstrzelą mi któregos razu kawałka tyłka.
pazdzioch, Twój kadr jest naprawdę przepiękny. Koza łądnie zmienia suknię zaczynając linieć od łba. Wygląda jak lew z grzywą Koze dałabym bliżej prawej krawędzi a samo zdjęcie wyprostowała o 1 stopień w prawo. Ogromnie podobaja mi się zielenie na Twoich zdjęciach.
Marcin D., zapraszam , zapraszam. Z chęcią podzielę się wiedzą o sarniakach w zamian za Twoje warsztaty na miejscówce czaplowej
Ale 946. w porównaniu do innych Twoich to słabe
Chciałam pokazać kilka migawek z życia pluszaków, a nie tylko czyste atlasiki. Wbrew pozorom nieraz ciekawe scenki się toczą.