Czy ktos z ma doswiadczenie z taka kamera, mam problem bo nie chce ragowac na ruch na malego zwierza, na duze raguje, moze ptak jest za szybki? Sa chyba 3 ustawienia czulosci teraz ustawilem na najczulsze ale moze jest za blisko obiektu?
Kamera foto-pulapka Bushnell
Napisano 11 czerwca 2014 - 08:53
#2 (Krzysztof Kijanowski)
Napisano 11 czerwca 2014 - 12:33
To urządzenia projektowane było dla myśliwych, a ich nie interesuje drobnica, stąd też takie możliwości sprzętu że nadaje się na większą zwierzynę.
Teoretycznie ustawienie najwyższej czułości może pomóc, ale.... oznacza to też więcej "pustych" zdjęć wywołanych choćby ruchem drzew, czy zmianą oświetlenia sceny. Najwyższa czułość jest też wskazana w lecie gdy różnica temp między obiektem i otoczeniem jest najmniejsza.
Czasem trzeba po prostu umieścić fotopułapkę bliżej interesującego nas miejsca
Kris
#4 (Arkadiusz)
Napisano 17 czerwca 2014 - 13:13
Mój też... Ptaki, ptaszki, myszki, a nawet większe owady (nocne).Mój bushnell reaguje na ptaki, a nawet na myszki
Napisano 29 kwietnia 2015 - 13:50
pozmieniaj ustawienia. Osobiście mam Covert® Extreme Red 40 i mimo, że to typowa fotopulapka do monitoringu okolic domu (pierwotnie kupiona była w takim celu) uzywam jej w lesie. Dokupilem tylko metaloą obudowe. Nie miałem z nią takich kłopotów jak wyżej opisane.
Napisano 23 kwietnia 2023 - 09:44
Napisano 04 maja 2023 - 04:12