@fotosnajper, - zazdroszczę miejscówki i spotkania z tymi pięknymi ptakami. Gdybym miał czas to z ,,buta" ruszam do Ciebie, o ile znalazł byś miejsce dla kolegi .
Co do jakości - zawsze może być lepiej, ale jak się nie ma co się lubi ...
Napisano 14 sierpnia 2014 - 11:23
@fotosnajper, - zazdroszczę miejscówki i spotkania z tymi pięknymi ptakami. Gdybym miał czas to z ,,buta" ruszam do Ciebie, o ile znalazł byś miejsce dla kolegi .
Co do jakości - zawsze może być lepiej, ale jak się nie ma co się lubi ...
D5
Napisano 14 sierpnia 2014 - 11:37
fotosnajper marianzz1
Napisano 15 sierpnia 2014 - 08:57
@fotosnajper - ja mam dwa miesiące wakacji wiec latam ile mogę do lasu, zresztą praktycznie mieszkam w lesie....
@Cezar - warto mieć sprzęt przy sobie, nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć
Kilka fot z wczoraj....
147
148
149
150
151
152
153
154
Napisano 15 sierpnia 2014 - 09:39
wszystkie śliczne spotkania ...
Użytkownik qeenie edytował ten post 15 sierpnia 2014 - 10:29
Napisano 15 sierpnia 2014 - 11:44
D5
Napisano 15 sierpnia 2014 - 15:12
@Animal Po pierwsze - bez filtra najlepiej ukrywaj słońce za pniem drzewa. Wyeliminujesz przepały, a samo zdjęcie będzie wyglądało, jakby to pień był źródłem światła.
W krajobrazie staraj się zawsze znaleźć główny motyw, np. stary korzeń wystający z ziemi, "oryginalne" drzewo - czyli brzoza wśród świerków.
Zdjęcia w czerni i bieli najlepiej robić jest tylko wtedy, gdy sam motyw główny posiada wiele szczegółów, a kompozycja tworzy porządny klimat. Czerń i biel dodaje ładnie "jałowości" krajobrazu, albo mrocznego charakteru gór. Twoje zdjęcie jest trochę za bardzo nagmatwane, bardzo dużo krzewów i innych drzew, które niepotrzebnie odciągają wzrok.
Zdjęcie 155 ma potencjał. Spróbuj tam zajść wcześniej, a słońce schowaj za drzewem. Wychodzące promienie stworzą świetny klimat. Aczkolwiek radziłbym stanąc trochę bardziej z prawej strony - wtedy droga będzie stanowić fajną linię prowadzącą po kadrze.
Co do zdjęcia z pajęczyną - staraj się złapać klimat. Pajęczyny najładniej wyglądają w pomarańczowych odcieniach - czyli nie unikniesz wstawania na wschód i zachód. Spróbuj wykadrować inaczej zdjęcie, aby uniknąć zawierania przepalonego pająka.
Użytkownik Magia Światła edytował ten post 15 sierpnia 2014 - 15:13
Napisano 15 sierpnia 2014 - 15:53
Napisano 15 sierpnia 2014 - 19:16
@Animal Powiem Ci, że lustrzanki zbyt wiele się nie róznią. Dużo lepiej jest wydać więcej pieniążków na obiektyw jak na aparat, bo obiektyw jest najważniejszą bronią fotografa. Ja używam Canon EOS 600d, w tym momencie nowy kosztuje 1600zł a używka około 1000 z jakimiś obiektywami Możesz pomyśleć nad tym modelem. Robi bardzo fajne filmy przy okazji.
Napisano 15 sierpnia 2014 - 22:43
170
171
172
173
174
Napisano 16 sierpnia 2014 - 07:38
Z lenistwa nie wymienię Kolegów, ale kadry bardzo zacne pokazaliście
Napisano 16 sierpnia 2014 - 12:25
@PawełB , @darjo , @fotosnajper dzięki bardzo widzę że Wy też cały czas w terenie, to dobrze coś przynajmniej się dzieje... @fotosnajper 167 fajne....
Dziś rano usiadłem w budzie i czekałem na dziki a przyszedł borsuk - niestety wczesna pora była i światła mało
175
Napisano 16 sierpnia 2014 - 18:35
@piotr14 - generalnie to miejsce jest dla jeleni, bo w okresie rykowiska jest ich tam dużo i specjalnie od jakiegoś czasu tam coś zostawiam żeby łanie się trzymały to i byki przyjdą , ale w ostatnim czasie pojawiały się tam dziki, jenoty i borsuk, był już raz wcześniej ale było zupełnie ciemno więc... a zostawiam tam jabłka, kukurydzę i różne zboża jak coś sąsiad mi gorszego odstąpi pozdrawiam
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Iran 2014 |
|
||
Wildlife Photographer Of The Year 2014 |
|
|
|
Photokina 2014 _ Canon |
|
||