Zdjęcia robione w czasie przypływu na Oceanie w miejscowości Kilfarrasy, Co. Waterford w Irlandii
1.
2.
3.
Napisano 15 października 2014 - 13:07
Zdjęcia robione w czasie przypływu na Oceanie w miejscowości Kilfarrasy, Co. Waterford w Irlandii
1.
2.
3.
Napisano 15 października 2014 - 17:38
Subtelnie, tak jak trzeba - B+W w działaniu??
Napisano 15 października 2014 - 19:13
Trochę zazdroszczę bliskości takiego skalistego wybrzeża. Przyjemna seria.
Napisano 15 października 2014 - 21:25
Subtelnie, tak jak trzeba - B+W w działaniu??
Dzięki. Tak, na wszystkich trzech ND 3.0 jak polecałeś.
Trochę zazdroszczę bliskości takiego skalistego wybrzeża. Przyjemna seria.
Sam nie wiedziałęm, że godzinę drogi ode mnie tak jest.
Z ptaków nie zrezygnuje.
Dzięki Roby
Napisano 16 października 2014 - 09:17
Dzięki. Tak, na wszystkich trzech ND 3.0 jak polecałeś.
Daj znać proszę jak wygląda sprawa z winietą i ewentualnym zafarbem??
Fotki bardzo ładne.
Użytkownik lucas_g edytował ten post 16 października 2014 - 09:17
Napisano 16 października 2014 - 20:43
Sam nie wiedziałęm, że godzinę drogi ode mnie tak jest.
Ja mam 5 czy 6 godzin jazdy do kilku głazów, czasem jakiś pniak się trafi. Ale zawsze to lepsze niż żadne wybrzeże
Z tymi ptakami to żartowałem.
Napisano 16 października 2014 - 21:35
Daj znać proszę jak wygląda sprawa z winietą i ewentualnym zafarbem??
Na tym filtrze nic takiego nie zauważyłem, jednak najszerzej mam 24mm (24-105). Nie wiem jak by to wyglądało na 17-40, ale chyba Max13 ma ten obiektyw a z tego co pamiętam na jego fotkach też było dobrze. CPL slim za to tak wygląda. Robione na wyspie Salte Island, dzie jeżdżę na maskonury i inne lęgowe.
Technik, ja za to mam raczej problem z deszczami.
Napisano 18 października 2014 - 15:38
Dzięki na info. Pytam, bo zastanwiam się czy brać Lee/Hitech czy coś nakręcanego np. B+W lub Heliopan. Dzięki również za filmik z CPL. Akurat z tym filtrem mam największy dylemat, bo na ogniskowej 17mm na FF efekt zachodzi tylko na części kadru. Chyba, że kupimy coś o średnicy 105mm na holder Lee/Hitech 100, ale koszt takiego filtra bez względu na producenta wynosi ponad 1tys. zł w polskich sklepach, a to już są chore pieniądze.
Masz jeszcze jakieś fotki z tego wypadu??
Napisano 29 października 2014 - 16:38
Lucas_g tutaj Ci nie doradzę, bo nie znam się na filtrach.Tem szary jest dobry, bo naprawdę jest neutralny.
Masz jeszcze jakieś fotki z tego wypadu??
maskonury, głuptaki, alki, nurzyki, fulmary, kormorany czubate, mewy siodłate ... w wątkach tematycznych.
4. Tak ktoś lubi wędkarstwo. Trafiłem bardzo wietrzną pogode, dodatkowo zgubiłem dekielek od obiektywu
5, więc na drugi dzień pojechałem poszukać. Nie dość że nie znalazłem dekielka to jeszcze zgubiłem muszle oczną od aparatu. Tu już po zachodzie i "dary przypływu" dla ptaków morskich.
Napisano 31 października 2014 - 10:48
@mkkaczy, dobre w całości to z wędkarzem.
Dzięki. Facet był dość "odważny", zarzucał i szybko wybiegał z fal. mną też jedna targnęła przy fotografowaniu.
6.
Drugie też git choć trochę bałaganu jest na pierwszym planie.
Teraz masz tam chyba sezon na wschody i zachody słońca.
To masz czystsze. Tamto było kraobrazowo przyrodnicze. Te rośliny które ocean wyrzuca są siedlickiem owadów na których żerują głównie kamuszniki, ostrygojady i świergotki.
Użytkownik mkkaczy edytował ten post 31 października 2014 - 10:49
Napisano 03 listopada 2014 - 20:12
Facet był dość "odważny", zarzucał i szybko wybiegał z fal. mną też jedna targnęła przy fotografowaniu.
Do wątku Bałtyk wrzuciłem moje spotkanie z falą
To masz czystsze. Tamto było kraobrazowo przyrodnicze. Te rośliny które ocean wyrzuca są siedlickiem owadów na których żerują głównie kamuszniki, ostrygojady i świergotki.
Teraz jednak brakuje tego dołu Piękny zachód. W panoramie też by ładnie wyglądał.
Napisano 22 marca 2016 - 23:40
zazdroszczę umiejętności - jaki sprzęt?
Napisano 13 sierpnia 2017 - 08:26
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Krótka historia jednego rozlewiska. |
|
|
|
Na czym się położyć w płytkich rozlewiskach, żeby być suchym? |
|
|