Leśne i polne strumyki...
Napisano 14 stycznia 2007 - 23:40
1.
Napisano 15 stycznia 2007 - 20:34
Łowco ładne miejsce i odwiedziłbym je też w innych okolicznościach przyrody. Raczej starałbym się nie używać lampy
Mike miejsce na jedynce też ma potencjał. A w dodatku ta tama bobrów. Skoro ją budują to bywałbym tam co jakiś czas i obserwował
Napisano 15 stycznia 2007 - 21:02
Problem w tym że tama ta jest 200km ode mnie więc często jej nie mogę obserwować.Mike miejsce na jedynce też ma potencjał. A w dodatku ta tama bobrów. Skoro ją budują to bywałbym tam co jakiś czas i obserwował
Co do bobrów to nigdy ich za dnia nie widziałem , chociaż efekty ich pracy można zaobserwować w tych okolicach.
Postaram się następnym razem wrzucić więcej zdjęć tego strumyczka wraz z budowlami wzniesionymi przez te cudne zwierzątka
Napisano 16 stycznia 2007 - 18:08
Łowco ładne miejsce i odwiedziłbym je też w innych okolicznościach przyrody. Raczej starałbym się nie używać lampy
Ten strumyk napotaklem przypatkowo wracajac juz do domu przez las. Wiem ze ta lampa niepotrzebnie użyta Wiosną napewno tam zawitam
#6 Guest_winnetou_*
Napisano 16 stycznia 2007 - 19:14
Wiem, przepalenia, ale jak pokazac choc minimalny ruch wody, gdy słońce praży bez filtra szarego? Przymknięcie przesłony i zmniejszenie Iso już nie pomogło... Ale mimo "przepałów" lubie to zdjęcie, bo jedno z pierwszych.
4.
No i inne spojrzenie
5.
[/list]
Napisano 16 stycznia 2007 - 19:38
Mała Wełna
6.
Wrześnica
7.
Napisano 16 stycznia 2007 - 20:18
Świetne, sam chciałem zrobić podobne zdjęcia, ale z długim czasem otwarcia i bez filtra nie da radyMała rzeczka koło Płocka
To widaćWełna jest uregulowana
Strumyk na moich zdjęciach również był uregulowany - po 15 latach jest tak jak widać
Napisano 16 stycznia 2007 - 20:27
Napisano 16 stycznia 2007 - 20:52
W poprawianie zdjęć żadko się bawię.
To co wrzuciłeś jest ok, nie staraj się komuś dorównywać bo to nie ma sensu.
Sam zazdroszczę niektórym zdjęć, jednak aby dojść do takiego poziomu trzeba trochę się aparatem pobawić, czasami również wysłuchać porad, podpowiedzi, których fachowcy mogą Ci tutaj udzielić (w formie pisemnej najczęściej ).
Pamiętaj o jednej ważnej zasadzie - to fotograf robi zdjęcia a nie aparat
#11 Guest_winnetou_*
Napisano 16 stycznia 2007 - 21:12
Odnośnie jedynki, ciekawi mnie jaki efekt dałoby kadrowanie w podobny sposób jak zrobił to Łowca (bardziej z góry) wydaje mi się , że byłoby ciekawiej (choć z drugiej strony uregulowany ciek wodny... nie wiem , może Twój pomysł jednak lepszy).
Dwójka... moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie pionowy kadr, starałbym się pokazać to szerzej, linia horyzontu niekoniecznie weiele tu wnosi, tym bardziej, że światło zdaje się miałeś nieciekawe. Mogłoby wyjść coś na kształt rozlewiska.
Odnośnie sprzętu - fakt nie aparat robi zdjęcia, ale... czasem braki sprzętowe potrafią skutecznie ograniczyć zamysł. No cóż "tak krawiec kraje jak materiału staje".
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:02
winnetou, mam jeszcze kilka zdjęć tych dwóch rzeczek, moim zdaniem gorsze od poprzednich, (co do pogody to była taka wichura, że trudno było aparat w poziomie utrzymać), co do Wrzesnicy mam tylko zdjęcia pionowe.
Wrześnica
8.
Mała wełna
9.
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:06
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:09
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:11
Napisano 16 stycznia 2007 - 23:40
Napisano 17 stycznia 2007 - 16:05
Edit: ah... nie zauważyłem drugiego planu, kolorystyka w porządku
Napisano 17 stycznia 2007 - 17:07
Ładny strumyczek, ciekaw jestem jak ten obrazek będzie latem wyglądał.
Napisano 17 stycznia 2007 - 17:50
Napisano 17 stycznia 2007 - 19:37
Nie zauważyłemz tymi liścmi to była IRONIA
Mortis - gdzie ten strumyczek przepływa? Mieszkałem swego czasu przez ponad rok w Olsztynie i lasy z jego północno-zachodniej części jako tako znam....
Przypomina mi jeden z tych, które wpadają do jeziora kortowskiego, tylko te wzniesienia troszkę za duże.