Flora
Autor: Jackos
Fauna
Autor: Jackos
Krajobraz
Autor: dobry84
GRATULUJEMY!
Zwycięzcy konkursu "IV Pory Roku Fotoprzyroda.pl - Zima 2014/2015"
#1 (Michał Vogelgesang)
Napisano 06 kwietnia 2015 - 07:51
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
#2 (Tomasz Szyszko)
Napisano 06 kwietnia 2015 - 09:20
Świetne prace. Gratulacje dla autorów
#5 (Marek Skruch)
Napisano 06 kwietnia 2015 - 11:04
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#6 (Andrzej Bulandra)
Napisano 06 kwietnia 2015 - 13:36
Gratulacje
Canon 7DII + 100/2.8L + 100-400L II
ambulandra.fotoprzyroda.pl
Napisano 06 kwietnia 2015 - 14:08
#8 (Marek Skruch)
Napisano 06 kwietnia 2015 - 16:01
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
Napisano 06 kwietnia 2015 - 17:54
#11 (Jacek Zięba)
Napisano 07 kwietnia 2015 - 20:09
Yoback, Magia Światła, absolutnie macie rację. Zdjęcia które przesłałem na konkurs nie spełniają wymogów pkt.2 Regulaminu. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że zupełnie umknął mojej uwadze ten zapis w regulaminie , zwłaszcza że ostatnio czytałem go kilka lat temu. Swoją drogą Organizator również nie wykazał się czujnością akceptując te foty Oczywiście zdjęcia zrobiłem w regulaminowym terminie, czyli zimą 2014/2015, nie zmienia to jednak faktu, że trudno się na nich doszukać cech charakterystycznych dla zimy. W związku z powyższym bardzo proszę Organizatorów o usunięcie moich zdjęć i przyznanie zwycięstwa drugim w kolejności fotografiom w kategoriach Fauna oraz Flora. Bardzo dziękuję wszystkim głosującym na moje zdjęcia i przepraszam za to całe zamieszanie. No i oczywiście gratulacje dla dobry84
Napisano 07 kwietnia 2015 - 21:52
Jacku - jesteś wielki A co do tego 2 punktu w regulaminie to przyznaję, że mi też wyleciał z pamięci Natomiast nie wiem, czy nie byłoby dobrze zrezygnować całkowicie z niego, ponieważ może rodzić często kontrowersje. Wg mnie same ramy czasowe są wystarczające... Jest teraz trochę czasu do edycji wiosennej, tak więc warto się nad tym zastanowić
Pozdrawiam Forumowiczów i jeszcze raz proszę o większy udział w konkursach! (wysłanie zdjęcia oraz głosowanie)
... jest wolna chwila??? No to czas do lasu
Canon EOS 5D III, C 24-105 f/4.0 L IS USM, C 300 f/2.8L EF IS II USM, TC EF 2.0x III, C 100-400mm L IS USM, "pośredniaki" - Manfrotto 055XPROB
Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:02
#16 (Michał Vogelgesang)
Napisano 08 kwietnia 2015 - 20:35
Z racji tego, że konkurs traktuję jako zabawę, nie trzymam się bardzo sztywno regulaminu. Zdjęcia Jacka mogą budzić kontrowersje, ale zostały dopuszczone i nie będę zmieniał listy zwycięzców. Na przyszłość postaram się bardziej pilnować tego punktu regulaminu, bo konkurs jednak nazywa się Cztery Pory Roku W razie kontrowersji pozwolę sobie jednak zachować prawo do decyzji administracji i zarządcom forum.
Dziękuje wszystkim za udział w konkursie. Gratuluję zwycięzcom i zachęcam do szerszego uczestnictwa w konkursie, bo zgłoszeń jest niewiele jak na tak duże forum.
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 08 kwietnia 2015 - 20:38
Miła niespodzianka, cieszę się, że wielu osobom moje zdjęcie przypadło do gustu. Nawiązując jednak do dyskusji, która wymaga postawienia sie po jednej lub drugiej stronie sporu, to mz zdjęcia w tym konkretnym konkursie powinny nawiązywać do pory roku. Powód widzę jeden: ktoś, kto kupił nasz kalendarz, nie koniecznie znając historię zdjęć w nim zawartych i regulamin konkursów oczekuje, ze wiosna będzie oglądał zdjęcia wiosny, latem lata itd. I nie chodzi tu nawet o regulamin, ale o naturalne oczekiwanie, że patrząc na maj będę widział rozkwitające kwiaty, a nie zdarzający się raz na sto lat o tej porze śnieg.
Regulamin konkursu mz mógłby się w tym zakresie ograniczyć do roku wykonania zdjęcia, ewentualnie np. 12 m-cy wstecz i cech charakterystycznych dla danej pory roku. Mówienie, że ktoś ma takie zdanie albo inne bo wygrał lub przegrał w konkursie jest chyba po polsku złośliwe.
Napisano 10 kwietnia 2015 - 18:38
Zacytuję klasyka "Sorry, taki mamy klimat".
W niektórych rejonach kraju trudno spotkać zimę w klasycznej postaci, a może być jeszcze gorzej?
Moim zdaniem ramy czasowe są wystarczającym kryterium i może trzeba pomyśleć nad zmianą tego zapisu regulaminu?
To taki mój głos w dyskusji
Gratuluję pięknych zdjęć!
Napisano 10 kwietnia 2015 - 23:04
Dodaj odpowiedź