Niebezpieczne fotografowanie
#281 (Paweł Wróblewski)
Napisano 02 kwietnia 2010 - 10:10
gaz jest ok, unieruchomi kazdego
a przynajmniej obezwlagni na jakis czas:D
no wiatrowka to moze byc ok, ale taki maly pistolecik, np replika waltera na gaz CO2 to ma slaby wygar, ledwo to robilo dziury w plastikowym wiadrze, jakby pies rzucil sie na mnie to niemialbym skrupolow zeby uzyc nawet ostrej broni takze miszak - nasze zdrowko jest wazniejsze niz jakiegos psiura....
hukowiec to w.g mnie zly pomysl, nie uchroni wsumie przed powaznym zagrozeniem.
Napisano 02 kwietnia 2010 - 12:11
Wczoraj jak fotografowałem gęsi to położyłem plecak na polu, a sam zacząłem się czołgać. Jakieś pokolenie JP100% mnie zobaczyło i zaczęli podjeżdżać rowerami. Myślałem, że będę musiał jej użyć, ale jakoś na szczęście zwątpili Nie chciałbym stracić zębów ani sprzętu. Taka pałka jest całkiem okej, ale kupujcie tylko oryginalne hartowane, reszta się nie nadaje. Do zestawu dają kaburę do paska, więc z szybkim wyjęciem nie ma problemów.
Mimo wszystko zastanawiam się nad jakimś nożem. Ostatnio spotkałem w lesie dobermana i coś pokroju owczarka podhalańskiego. Pałką nie dałbym im rady. Noszenie wielkiego noża przy sobie jest legalne? Nie będę miał z tego tytułu kłopotów?
#283 (Paweł Wróblewski)
Napisano 02 kwietnia 2010 - 12:15
uzycie noza w samoobronie to juz taka ostatecznosc, czasem lepiej go nie wyjmowac zeby przypadkiem nie stal sie narzedziem w rekach kogos innego...
przystaje przy gazie, niekomu krzywdy nie zrobi, a zapewni dobra obrone przed psem czy czlowiekiem.
#284 (Jakub Szymkowiak)
Napisano 02 kwietnia 2010 - 12:26
jakubszymkowiak.wordpress.com
Nikon D200 + Nikon D7200 + Nikkor 18-105 mm + Tamron 24-70 mm + Tamron 150-600 mm
Napisano 02 kwietnia 2010 - 12:29
Napisano 02 kwietnia 2010 - 12:30
CO ZROBIĆ JEŚLI TAKI FOTOGRAF Z PAŁKĄ TRAFI NA TAKIEGO FOTOGRAFA Z GAZOWCEM ?
Napisano 02 kwietnia 2010 - 13:00
Kontynuują robienie zdjęć razem
Napisano 02 kwietnia 2010 - 15:12
Kontynuują robienie zdjęć razem
Nie powiedziane, zależy w jakich systemach fotografują
strona: www.fotochodziez.pl
Napisano 02 kwietnia 2010 - 15:14
Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:13
#291 (Paweł Wróblewski)
Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:20
hehe, w kazdym temacie mozna zaczac wojenke systemowa:P
morav - noo bardzo przydatna rada:P, tylko kto z niej jest w sstanie skorzystac ;>?
Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:30
A jeżeli chodzi o broń to i bezpieczne i chyba skuteczne (średnio) to gaz a jak jest wiatr to przecież jest gaz w żelu, ja jak idę do lasu to zawsze w jednej kieszeni mam gaz a w drugiej nóż, zresztą do miasta też- tylko już noża nie biorę . Nie wiem na ile to by pomogło ale wydaje mi się że lepiej mieć coś takiego niż nic.
Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:36
Napisano 03 kwietnia 2010 - 21:57
Fajny tekstja jak idę do lasu to zawsze w jednej kieszeni mam gaz a w drugiej nóż, zresztą do miasta też
Napisano 03 kwietnia 2010 - 22:22
Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:39
Jeżeli rozpylenie gazu jest skutkiem zadziałania ładunku pirotechnicznego (np. nabój gazowy) to mamy do czynienia z bronią palną gazową, jeżeli natomiast rozpylenie jest skutkiem działania płynów pod cisnieniem to mamy do czynienia z pojemnikiem z gazem bez wzgledu na to jaki będzie miał on kształt lub jak będzie wyglądała jego obudowa.
Zgodnie z ustawa o broni i amunicji z dnia 21 maja 1999 r. (Dz. U. Nr 53, poz.549 z późn. zmianami) oraz stosownych Rozporzadzeń na broń palną gazową wymagane jest zezwolenie wydawane przez właściwego miejscowo Komendanta Wojewódzkiego Policji na wniosek zainteresowanego po spełnieniu przez niego stosownych wymagań (m. in. badania lekarskie i zdanie egzaminu na broń palną gazową).
Zgodnie z powyższą ustawą na pojemnik z gazem nie jest wymagane zezwolenie.
Te tanie pistoletty gazowe to nic innego jak miotacze w kształcie pistoletu.
Nóż można mieć o ile dobrze pamiętam poniżej 11cm długości ostrza. Kiedyś koledzy z osiedla bronili sie długimi nożami (samoobrona) no i mieli sprawe o napasc z bronią w reku czy coś takiego bo oczywiście huligani ich oskarzyli o napaść a że mieli tylko kije i kastety a broniący się długie "finki" to się trochę sytuacja w sądzie odwróciła i w sumie to chłopaki orzekli, że woleliby mocniej dostać w ryja niz się ciagac po sądach.
No i pozostaje kwestia wiatrówek. Mozna miec o energii do 17J. Ktoś się na tym zna?
Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:47
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:41
Powyżej również ale trzeba zarejestrować na policji i strzelać tylko na strzelnicy.
Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:10
Napisano 25 czerwca 2010 - 16:32
Zobaczcie co można kupić w decathlonie: http://www.decathlon...-lisy-70144024/