Dwa tygodnie temu miałem szczęście oglądać mecz hokejowy między Jokipojat a jakimś zespołem chyba z Tampere. Jokipojat to miejscowi 'mistrzowie' niestety nie grają zbyt dobrze Mecz na którym byłem przegrali 0:1 Ale i tak było ciekawie:
Bramkarz łapiący krążek - OK, przyznam się - zrobiłem podczas treningu ( bramkarz przeciwników )
1.
Tu bramkarz Jokipojat - wpuścił krążek zaraz na początku, ale ogólnie niezły z niego bramkarz:
2.
A teraz kilka akcji:
3.
Następna akcja to chyba najciekawszy moment w grze... przyjrzyjcie się zdjęciu - bramkarz 'wisi' w powietrzu, w bramce jest jeden z zawodników a na dodatek za nimi jest zawodnik Jokipojat! wyglądało to przekomicznie ( przez chwilę myślałem ze jest trzech facetów w bramce, ale było tylko dwóch ) ale facet w bramce był kontuzjowany:
4.
Hak:
5.
Mała sprzeczka:
6.
I jej zażegnanie ( niestety )
7.
A tu portrecik jednego z zawodników:
8.
Nerwowy moment:
9.
Gonitwa:
10.
Zdjęcia raczej średnie bo pierwszy raz byłem na takim meczu... ten sport jest szalony, wszystko dzieje się tak szybko... a mój obiektyw też nie jest najlepszy do tego typu rzeczy TAk czy siak mam zamiar jeszcze kiedyś zobaczyć taki mecz - fajna sprawa
Hokej
Rozpoczęty przez Dunadan, 21 sty 2007 18:42
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 stycznia 2007 - 18:42
Napisano 21 stycznia 2007 - 19:32
Lubię ten sport, chociaż na żadnym meczu jeszcze nie byłem
Fotek pod względem technicznym nie oceniam (choć podobają mi się), patrzę na to co się tam działo
Fotek pod względem technicznym nie oceniam (choć podobają mi się), patrzę na to co się tam działo
#3 (Michał Vogelgesang)
Napisano 21 stycznia 2007 - 19:44
Jak na pierwszy raz, to uważam, że fotki są świetne.
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 21 stycznia 2007 - 19:53
Lubię hokej.
Niestety tej zimy babcinny staw chyba nie zamarżnie i se nie pogramy
Niestety tej zimy babcinny staw chyba nie zamarżnie i se nie pogramy
Moja galeria: http://foto.recenzja... ... -6188.html
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
Canon 30D+Canon 10-22 IS USM+Pol-Cir+Statyw i głowica Manfrotto+szkiełka M-42
Napisano 21 stycznia 2007 - 20:11
Fajne zdjęcia, a szczególnie jak na pierwszy raz. Za hokejem nie przepadam, szczególnie jak ogląda się w tv - krążek mały nie zawsze się orintuję gdzie jest. Wolę kosza, czasem nawet chodzę na mecze Anwilu Włocławek (dziś niestety przegrali jednym punktem, szlag by to) i czasem robię zdjęcia. Może kiedyś je gdzieś wstawie .
Napisano 21 stycznia 2007 - 20:26
No to, czekam Roby - to chyba niemniej ekscytujący sport, również bardzo szybki.
Co do krążka - raz miałem taką sytuację że ktoś niecelnie zasolił w krążek i ten pofrunął w moją stronę - a stałem przy samej krawędzi tej pleksiglasowej barierki - brakowało 5cm a krążek leciał z prędkością pocisku
Wrażenia były świetne, nawet jak na taki, chyba drugoligowy mecz! co ciekawe, Finowie, zwykle niezbyt okazujący emocje, podczas hokeja zamieniają się w prawdzie bestie normalnie czułem się jak podczas meczu w siatkówkę - świetna atmosfer!
Co do zdjęć - miałem spore problemu z pomiarem światła - musiałem dawać min. +0.3Ev a i tak sporo bawiłem się na poziomach ( odkryłem tryb LAB ). Miałem też problem z balansem bieli - wiele zdjęć było zielonkawych ale znów poziomy pomogły. Wszystkie zdjęcia oczywiście przy ISO 800. Myslałem że będzie tam widniej.
Aha - zrzedła mi trochę mina jak obok mnie wyskoczyła pani z Eosem 1D MarkII N i 70-200/2.8 USM A ja tu ze swoją Sigmą 70-300
Co do krążka - raz miałem taką sytuację że ktoś niecelnie zasolił w krążek i ten pofrunął w moją stronę - a stałem przy samej krawędzi tej pleksiglasowej barierki - brakowało 5cm a krążek leciał z prędkością pocisku
Wrażenia były świetne, nawet jak na taki, chyba drugoligowy mecz! co ciekawe, Finowie, zwykle niezbyt okazujący emocje, podczas hokeja zamieniają się w prawdzie bestie normalnie czułem się jak podczas meczu w siatkówkę - świetna atmosfer!
Co do zdjęć - miałem spore problemu z pomiarem światła - musiałem dawać min. +0.3Ev a i tak sporo bawiłem się na poziomach ( odkryłem tryb LAB ). Miałem też problem z balansem bieli - wiele zdjęć było zielonkawych ale znów poziomy pomogły. Wszystkie zdjęcia oczywiście przy ISO 800. Myslałem że będzie tam widniej.
Aha - zrzedła mi trochę mina jak obok mnie wyskoczyła pani z Eosem 1D MarkII N i 70-200/2.8 USM A ja tu ze swoją Sigmą 70-300
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych