Widzę, że dawno nikt nie był blisko żmii.
94
95
96
Napisano 22 października 2015 - 15:19
Napisano 22 października 2015 - 15:46
Widzę, że dawno nikt nie był blisko żmii.
Ja w ogóle nie miałem z nimi styczności tu gdzie mieszkam mogę pozwolić sobie jedynie na zaskrońca. Fotki suuper.
Napisano 22 października 2015 - 17:21
Widzę, że dawno nikt nie był blisko żmii
I nie zamierzam wystarczy mi popatrzeć na zdjęcia
Napisano 22 października 2015 - 19:38
Spokojnie Panowie, nic nie ryzykowałem. Minimalna odległość ostrzenia mojego teleobiektywu to 1,4 m, więc byłem dostatecznie daleko od gada. Położyłem się nawet na ziemi dla uzyskania lepszej perspektywy.
Napisano 25 listopada 2015 - 14:18
zauploaduj znowu fote:)
Napisano 25 listopada 2015 - 15:42
gdzie
gdzie to zdjęcie żmij było robione?
W Górach Iwielskich.
Napisano 01 kwietnia 2016 - 16:18
100.
Napisano 05 kwietnia 2016 - 07:58
Ładna, fotografowałeś na nizinach ? Tak dywaguje sobie, bo w górach raczej inne odmiany kolorystyczne.
Napisano 05 kwietnia 2016 - 16:23
Ładna, fotografowałeś na nizinach ? Tak dywaguje sobie, bo w górach raczej inne odmiany kolorystyczne.
Zdjęcie zrobiłem 30 km na północ od Częstochowy. Przepływa tam rzeka Kocinka. Oprócz żmij zaobserwowałem tam też między innymi: Żurawie, Czaple białą, Błotniaka stawowego niestety jak na razie bez sukcesu zdjęciowego .
Napisano 05 kwietnia 2016 - 18:03
Zdjęcie zrobiłem 30 km na północ od Częstochowy. Przepływa tam rzeka Kocinka. Oprócz żmij zaobserwowałem tam też między innymi: Żurawie, Czaple białą, Błotniaka stawowego niestety jak na razie bez sukcesu zdjęciowego .
Ja kiedyś w okolicach Stalowej Woli spotykałem tylko szare odmiany V. berus, a teraz na Lubelszczyźnie gdzie mieszkam w ogóle nie widuję, jakos tak nie trafiam, natomiast w Bieszczadach trafiają się same odmiany brązowe i kilkukrotnie rzadkie melanistyczne (czarne) jak to zwykle bywa, dobrych zdjęć nie udało mi się zrobić, bo albo aparat w plecaku, albo koniec akumulatora, albo...itp stąd ładne zdjęcia chociaż nie moje - cieszą
Napisano 06 kwietnia 2016 - 13:00
Napisano 07 kwietnia 2016 - 12:44
@PREM, fotografuję na nizinach i spotykam wszystkie, więc nie wiem czy jest jakaś zależność
102.
Napisano 09 kwietnia 2016 - 18:54
Hmm czarną widywałem tylko w Bieszczadach, pewnie jest w całym kraju ale chyba rzadka, szare na niżu, brązowe raczej w górach, ale czy jest zależność tez nie wiem, w sumie ciekawe, a zdjęcie bardzo ładne
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Żmija zygzakowata - gdzie i jak ją znaleźć (mini poradnik) |
|
|
|
Na Żmije (Vipera berus) |
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych