Mam taki dylemat .
Nadleśnictwo w którym pracuje , no i robię zdjęcia chciałoby( no ja chciałbym ) zorganizować plener fotograficzny pod kontem fotografii fauny , flory lub krajobrazu . Plener miałby odbywać się na terenie PK Dolina Słupii . Ci którzy mnie znają wiedzą , że nie zasypiam gruszek w popiele .Ale do rzeczy . Cały plener trwałby ok 3-4 dni . Noclegi w kwaterach turystycznych za które płaciliby uczestnicy + koszt wyżywienia ( kwatery załatwiamy ) . Z nadleśnictwa strony- uczestnicy mogą liczyć na transport w rejonie nadleśnictwa (dowóz w ciekawe miejsca ) , zorganizowanie dyskusji w sali konferencyjnej na tematy fotograficzne , ochrony przyrody oraz zorganizowanie wystawy zdjęć uczestników pleneru .
Moje dylematy to :
- nie mam doświadczenia w organizacji takiego pleneru więc trochę porad przydałoby się na początek
- ze względu na fotografowanie fauny ilość uczestników musi mieć jakieś sensowne ilości pytanie ile ?
- nadleśnictwo jeżeli wypaliłby pomysł chciałoby to organizować cyklicznie i wpisać sobie w kalendarz imprez .
- nie chcemy zarabiać na uczestnikach a raczej współpracować ( edukować ) .
Co o tym sądzicie ? Jaki termin byłby najlepszy ?