Mała Fatra (Slowacja)
Napisano 25 sierpnia 2017 - 13:28
#2 (Michał Vogelgesang)
Napisano 26 sierpnia 2017 - 20:03
Rzeczywiście robią wrażenie. Coś pięknego. Spałeś na jakimś szczycie?
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
Napisano 27 sierpnia 2017 - 15:15
@michalv @asfoto dzięki! klimaty były - tak jak zawsze w górach...
co do nocowania na szczycie - nie tym razem Byłem z żoną i dziećmi w agroturystyce na tydzień - w okolicach Istebnej w Beskidzie Śląskim. Wsiadałem do samochodu o 1 w nocy, do Małej Fatry jest godzina drogi - o drugiej byłem na parkingu pod górami i długa na wschód słońca... tak dwa razy, dzięki temu mogłem podziwiać spektakularne wschody słońca, ale też piękne gwiazdy - jak zresztą widać na następnych zdjęciach:
4.
5.
6.
#5 (Andrzej Smoliński)
Napisano 27 sierpnia 2017 - 15:55
Piękne niebo, a na 6 jakby coś tam w dole się zagotowało Opłacało się tak zagospodarować dzień/noc.
Nikon D500 T17-50 VC, S 150 OS, Samyang 8mm
Facebook
#6 (Michał Vogelgesang)
Napisano 27 sierpnia 2017 - 19:17
No to podziwiam. Wspaniałe zdjęcia.
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
#8 Guest_Szaafik_*
Napisano 31 sierpnia 2017 - 12:41
piękne widoki
Napisano 31 sierpnia 2017 - 12:51
Napisano 31 sierpnia 2017 - 13:40
@asfoto @michalv dzięki za dobre słowo!
@meg - gdy wchodziłem na Chleb - to tak - szedłem pod wyciągiem. Wyciąg dochodzi do przełęczy między Chlebem a Krywaniem, na tej przełęczy skręciłem w lewo i poszedłem na Szczyt.
@August Jeśli chodzi o nocne wędrowanie - bardzo lubię - wiem że to nie legalne i można dostać mandat - ale wtedy góry są naprawdę wyjątkowe, nikogo nie ma, cisza, gwiazdy pięknie świecą - no bajka Jeśli chodzi o przełęcz Medzyholie to znajdziesz ją na jednym ze zdjęć poniżej (9)
7.
8.
9.
#11 (Magda)
Napisano 08 września 2017 - 15:23
@meg - gdy wchodziłem na Chleb - to tak - szedłem pod wyciągiem. Wyciąg dochodzi do przełęczy między Chlebem a Krywaniem, na tej przełęczy skręciłem w lewo i poszedłem na Szczyt.
Ja nie wspominam dobrze tego szlaku - z ciężkim plecakiem, z rzeczami na nocleg nie jest lekko :]
Piękne mgiełki miałeś na 9 :]
#13 (Marek Skruch)
Napisano 08 września 2017 - 18:37
@kacperro niesamowite widoki. Gratuluje świetnych ujęć. Fatra to góry, które widziałem tylko z oddali, z sąsiadujących z nimi dolin. Może kiedyś uda się wejść w ich wnętrze...
<span style='font-size: 14px;'><strong class='bbc'><a class='bbc_url' href='[url="""]http://www.marekskruch.pl'>www.marekskruch.pl</a></strong></span>[/url]
#14 (Przemek Zięba)
#17 Guest_Krysti_*
Napisano 13 września 2017 - 08:17
nie sądziłem, że może być tam tak pięknie.
Napisano 13 września 2017 - 15:07
@Krysti Prawdę mówiąc - na żywo jest jeszcze piękniej!
@Animal dzięki - jak podobnie
@Ela - zdecydowanie warto się wybrać! z Bielska Białej - masz rzut beretem - nawet na weekend Zachęcam!
@PREM starałem się, dzięki za dobre słowo
@Vulpes też dzięki - i podobnie - zachęcam - wspaniałe góry - i dzikie! Podobno sporo niedźwiedzi jest na Małej Fatrze Sam nie widziałem - ale czytałem na jakiś portalach.
12.
13.
Napisano 13 września 2017 - 18:08
też słyszałem że się pojawiają, ale nie w tej części - ponoć bliżej Klaka. Okolice Terchovej/Stefanowej i Dolina Vratna są za bardzo uczęszczane przez turystów. Ale to też tylko plotki, a nie konkretne informacje.12 super, na 13 trochę niebo za jasne, ale na to raczej się nic poradzić nie da...
#20 (Magda)
Napisano 14 września 2017 - 15:14
też słyszałem że się pojawiają, ale nie w tej części - ponoć bliżej Klaka. Okolice Terchovej/Stefanowej i Dolina Vratna są za bardzo uczęszczane przez turystów. Ale to też tylko plotki, a nie konkretne informacje.12 super, na 13 trochę niebo za jasne, ale na to raczej się nic poradzić nie da...
Po Chlebie też ponoć chodzą także raczej są wszędzie Tak słyszałam i chyba jakieś foto widziałam. Osobiście nie widziałam ani w Małej ani w Wielkiej i jakoś szczególnie nie żałuje