Dla mnie również ok. Dopiero do mnie dotarło, ze to już za tydzień Super!
Spotkanie forumowiczów fotoprzyrody
#41 (Michał Vogelgesang)
Napisano 06 października 2017 - 21:26
Sprzęt: NIKON D300; 18-70DX; Tamron 150-600; SIGMA 50/2.8 MACRO, SIGMA 10-20, AF-S 300/4 1.4 1.7
Moja wizytówka
#42 (Krzysztof)
Napisano 06 października 2017 - 21:58
Dajcie znać czy trzeba zaliczkę.
#43 (Mariusz Lewandowski)
Napisano 07 października 2017 - 10:58
Dla mnie podwyższony standard jest bardzo ok.
-- M.
Napisano 07 października 2017 - 13:52
Dla mnie też ok. Będę sam, więc chętnie do kogoś dołączę w pokoju. Ale poproszę o jeden pokój dwuosobowy dodatkowo - jak pisałem chce do nas dołączyć mój kolega z żoną. Zabiorę ich ze sobą, dlatego Kacperro dzięki za ofertę podwózki, ale wezmę swoje autko.
Jeśli potrzebna zaliczka, też mogę przesłać.
Aktualizuję listę:
Napisano 08 października 2017 - 20:07
Wczoraj wieczorem wysłałem do ośrodka w Puszczykowie (http://www.puszczykowo.lasy.gov.pl/) maila z rezerwacją dla 7 osób na dwie noce i dodatkowo 1 osoba na jedną noc (@Mel)
Dzisiaj rano zadzwoniła do mnie kobieta z ośrodka - powiedziała że rezerwuje 4 dwuosobowe pokoje z podwyższonym standardzie - dokładną wycenę prześle mailem - dzisiaj go nie dostałem - pewnie jutro dostanę.
Dodatkowo pytała czy będziemy chcieli obiadokolację? W ośrodku nie ma restauracji i jeśli chcemy mieć kolację trzeba zadeklarować ilość osób.
Pytałem tez o ognisko - powiedziała że zorientuje się w sytuacji - bo na ten weekend mają trochę gości - i da mi znać czy ognisko będzie możliwe - i jeśli tak - ile będzie kosztować.
Dodatkowo powiedziałem że będziemy potrzebować jakiejś salki z rzutnikiem - też mam dostać informację i pewnie też jakąś wycenę.
Jak tylko dostanę od niej maila - dam Wam znać jak szczegółowo wszystko wygląda.
Co do zaliczki - powiedziała że będzie potrzebna - wysokości 200 zł - jak jutro prześle wszystkie informacje to przeleję, nie ma sensu dzielić to na więcej osób.
Napisano 09 października 2017 - 06:56
#47 (Mariusz Lewandowski)
Napisano 09 października 2017 - 08:31
Nie jestem za ogniskiem, @August ma rację, że będzie zimno (przymiarki do pogody: http://www.yr.no/pla...
Ja przyjadę w sobotę około 15-16 i wyskoczę w teren do wieczora. Przywiozę ze 40 zdjęć do ewentualnego pokazania.
-- M.
Napisano 09 października 2017 - 08:52
@kacperro dzięki za garść informacji
Odnośnie obiadokolacji to generalnie nie mam zdania. Właściwie to zależy jaki byłby plan dnia. Rozumiem, że po porannym plenerze o wschodzie jedziemy na śniadanie do ośrodka, a potem znowu w plener, jak długo zależy od nas. Fajnie by było zaliczyć też sobotni zachód może w Rogalinie, gdzieś nad Wartą.
Najlepiej chyba by było zjeść obiad gdzieś w jakiejś knajpie przed wyskoczeniem na zachód Słońca. Ew. w ośrodku przed zachodem. Po zachodzie będzie chyba trochę późno na obiadokolację, od śniadania wszyscy będą mocno głodni. Co Wy na to?
W Puszczykowie na rynku jest pizzeria: http://wzgorze-smakow.prv.pl/
W samym Rogalinie jest restauracja: http://www.pod-debam...pod-debami.html
Napisano 09 października 2017 - 08:57
Napisano 09 października 2017 - 09:12
Zgadzam się co do obiadokolacji. Lepiej nie być uwiązanym konkretną godziną. Jak będziemy głodni w porze obiadowej, to skoczymy do jakiejś knajpy i sprawa załatwiona. A wieczorem myślę że każdy zaopatrzy się w coś na co ma ochotę.
Rozmawiałem przed chwilą z kobietą z ośrodka - ma przesłać finalne ceny noclegów i salki w ciągu godziny - więc jak tylko dostanę, dam Wam znać.
#51 (Mariusz Lewandowski)
Napisano 09 października 2017 - 10:23
powiedziała że rezerwuje 4 dwuosobowe pokoje
A na liście jest 10 osób. Będzie „glebbing”?
-- M.
Napisano 09 października 2017 - 10:24
dwie osoby są bez noclegu
#53 (Krzysztof)
Napisano 09 października 2017 - 11:17
Zgadzam się z przedmówcami. Szkoda czasu na dojazdy tam i z powrotem by coś zjeść. Lepiej w terenie.
#54 (Monika)
Napisano 09 października 2017 - 11:53
Witajcie, widzę, że męskie towarzystwo się zdecydowało...nie ma jakiejś kobietki, żeby było mi raźniej?
Napisano 09 października 2017 - 12:33
Napisano 09 października 2017 - 12:55
Ok, mamy już oficjalnego maila od Pani z Ośrodka:
Jak widzicie - płacimy za pokoje a nie za osoby - tak ośrodek to liczy i nie bardzo ich interesuje że jedna osoba jest na jeden nocleg, ale myślę że rozłożymy to między siebie i będzie ok.
Kosz pokoi: 140 zł * 4 pokoje * 2 noce = 1120 zł w tej cenie są też śniadania
dodatkowo 200 zł za salę konferencyjną
koszt całego wynajmu wynosi: 1320 zł
Jeśli podzielimy to na 15 noclegów (7 pierwszego dnia i 8 drugiego dnia)
wyjdzie nam 88 zł za jeden nocleg. Osoby które będą od piątku płacą za dwie doby - czyli 176 zł (176x7=1232 zł)
a Mel, który będzie tylko w sobotę - 88 zł
razem wychodzi 1232+88=1320 zł
Wyższa matematyka normalnie
#57 (Monika)
Napisano 09 października 2017 - 13:00
oczywiście nie podważam , miałam na myśli kogoś z forum
Wprawdzie spoza Forum i będzie z mężem ale to na 100% kobieta:-)
Napisano 09 października 2017 - 13:02
oczywiście nie podważam , miałam na myśli kogoś z forum
Monika - zapraszamy!!!
Napisano 09 października 2017 - 13:06
#60 (Monika)
Napisano 09 października 2017 - 13:08
W sumie też dołączyłaś niedawno - a Małgosia może dołączy po plenerze....Poza tym my to bardzo sympatyczne chłopaki jesteśmy:-)
Czy Małgosia jedzie również zdjęcia robić?