Dlatego wybieram dla siebie do spożycia mięso indycze (ponieważ indyk nie przyjmie takiej chemii jak kurczak)
Robisz zasadniczy błąd, długość życia indyka jest znacznie dłuższa niz kurczaka i uwierz mi tyle farmaceutyków które pochłania indyk mogą zaskoczyć. W produkcji zwierzęcej chodzi o minimalizowanie strat, Minimalizowanie strat polega na stałej podaży antybiotyków, a ze indyk żyje znacznie dłużej jest szprycowany chemią permanentnie do okresu uboju z uwzględnieniem okresu karencji dla antybiotyków. Kurczak to przeciętny okres życia 6-7 tygodni indyka 16-20 tygodni. Jako, że w laboratorium badamy próbki pochodzące od tych zwierząt to jako taka orientacje mam w zagadnieniu. Wielu lekarzy wet. ,,leczących" stada drobiu rzeźnego nie tyka się nigdy mięsa indyczego, wiedza co te indyki dostają
Prowadzone badania ( w tym i te które prowadzimy z zoną - nad antybiotykoopornością drobnoustrojów) wskazują wyraźnie na wiele wstrząsających faktów o których lepiej nie mówić na forum, ponieważ przekracza to tematycznie jego zakres ...