trochę w pośpiechu ale..
1.
Today moon eclipse by Przemysław Zięba
Napisano 27 lipca 2018 - 20:52
Napisano 28 lipca 2018 - 01:43
@PREM widzę że siedziałeś po nocy w terenie gratsy!
też wyskoczyłem za miasto żeby obserwować to piękne zjawisko - nie wiem jak u Ciebie - ale na Mazowszu dużo chmur - jednak na szczęście kilka razy się niebo odsłoniło - niesamowite wrażenia...
2.
Pierwszy raz też udało mi się uchwycić przy pełni księżyca (co prawda zaćmionego - ale jednak była pełnia) drogę mleczną tak - tak ta błyszcząca kropka to zaćmiony księżyc - zdjęcie zrobione chwilę po tym z numerkiem 2 - tylko o wiele szerszym obiektywem... nawet zaćmiony księżyc świecił dużo mocniej niż same gwiazdy. Oba zdjęcia zrobione nad Bugiem, swoją drogą trafiłem we wspaniałe miejsce, na pewno będę tam wracał.
3.
Użytkownik kacperro edytował ten post 28 lipca 2018 - 01:45
Napisano 28 lipca 2018 - 08:35
Fajne !
NIestety nie siedziałem w terenie to zdjęcie z okna mieszkania..
Napisano 28 lipca 2018 - 09:08
Dodam jeszcze jedno - w tym drugim zdjęciu chyba za bardzo pociągnąłem jasność i wyszły duże szumy - tutaj jest lepiej - i większy kadr - złożony z dwóch poziomych - tak żeby ująć i drogę mleczną i rzekę
3.
Napisano 29 lipca 2018 - 08:33
@PREM niezłe zbliżenie, ale zdjęcie trochę nieostre.
Fakt, ale u nas niebo nie było czyste, to przez te chmury powstał efekt nieostrości.
Napisano 30 lipca 2018 - 08:57
@Roby Bardzo fajne wiślane zdjęcia
@PREM w miejscu gdzie ja fotografowałem też było mnóstwo chmur... co chwila księżyc wychodził dokładnie tak jakbym nie ustawił osrości właściwie - chmury działały jak taki specyficzny dyfuzor... na szczęście czasami odsłaniały się i wtedy można było podziwiać piękno tego zjawiska
Napisano 01 sierpnia 2018 - 05:40
Napisano 27 listopada 2018 - 11:31
Wszystkie zdjęcia mega! U nas niestety w większości zasłaniały chmury więc nawet nie wyciągałam aparatu.
Najlepszy zestaw do walki z łupieżem pstrym? Szampon, emulsja i płyn Pityver https://pityver.pl/opinie/
Napisano 24 kwietnia 2023 - 08:14
Napisano 01 maja 2023 - 07:10
Napisano 11 maja 2023 - 19:31
SPAM
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych