Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Siatki maskujące.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
799 odpowiedzi w tym temacie

#421 slawoj (Sławek Wojtczak)

slawoj

Napisano 23 marca 2011 - 20:24

Jeszcze dodam, że zapach większe ma znaczenie gdy podchodzimy zwierzęta bardziej dzikie, które unikają spotkań z człowiekiem typu wilk itp.

To jeszcze mi wytłumacz, które to dzikie zwierzęta nie unikają spotkań z człowiekiem i juz nie zawracam gitary :mrgreen: ;-)

#422 kulek855

kulek855
  • Użytkownik
  • 2 043 postów

Napisano 24 marca 2011 - 23:22

Jeszcze dodam, że zapach większe ma znaczenie gdy podchodzimy zwierzęta bardziej dzikie, które unikają spotkań z człowiekiem typu wilk itp.

To jeszcze mi wytłumacz, które to dzikie zwierzęta nie unikają spotkań z człowiekiem i juz nie zawracam gitary :mrgreen: ;-)

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Im bardziej dzikie tym większy musimy włożyć wysiłek aby podejść.

Jak tego nie rozumiesz to cóż...
KONIEC.

ARTLIMITED

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

#423 Kapitan Żbik

Kapitan Żbik
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 03 kwietnia 2011 - 17:59

Zapach ma znaczenie jeżeli podchodzimy ssaki. Chyba wszyscy wiecie, że nie podchodzi się z wiatrem. Słyszałem, że dobrym sposobem na stłumienie własnego zapachu jest wytarzanie siatki lub innego maskalatu w padlinie. Tylko kto na coś takiego się zdecyduje?
Canon EOS 500D + Canon 75-300, Sigma 50-500 APO DG,

#424 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:39

kupiłem u tego samego sprzedawcy: fort_mil_pl, jednak wydaje mi się, że ma za mało glonów. Na zdjęciu wyglądała super, ale po rozpakowaniu jej czar prysł :-? i okazało się, że jakieś 40% jak nie więcej stanowią prześwity. W terenie jeszcze nie testowałem ale może się okazać, że trzeba ją będzie uzupełnić jakimś materiałem lub sznurkami jutowymi.

Hej, właśnie zobaczyłem co kupiłem :) Bo dopiero teraz odebrałem siatkę z "miejsca wietrzenia" ;) Ogólnie nie śmierdzi tak strasznie - trzymam w pokoju na szafie w porwanej reklamówce i nie czuć. Moja ma mało prześwitów - ale prosiłem o wybranie takiej (jak Pan obiecał tak zrobił). Zajmuje dużo miejsca - trochę się zdziwiłem, bo nie wiem jak się będę z nią zabierał w teren (ale coś się wymyśli). W weekend (jak będzie pogoda) będzie test w terenie, bo w zeszły weekend robiłem rekonesans terenu i wystarczyła mi moja stara "kompaktowa" siatka.

#425 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 19:39

w zeszły weekend robiłem rekonesans terenu i wystarczyła mi moja stara "kompaktowa" siatka.

comatus, mógłbyś napisać jaką kompaktową siatkę masz na myśli? Szukam właśnie czegoś, co nie jest ciężkie i nie zajmuje dużo miejsca.

...spokój grabarza...

http://www.listkiewicz.eu

#426 UDILEK (Jarek)

UDILEK
  • Użytkownik
  • 1 732 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 19:47

Ark, ja używam takiej: http://allegro.pl/si... ... 12427.html

nic nie waży, mieści się w kieszeni i nie śmierdzi. Kiedyś ją zgubiłem w lesie i tak się zlała z otoczeniem, że szukałem ponad godzinę :mrgreen: . Polecam.

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#427 PatrykGala

PatrykGala

Napisano 05 kwietnia 2011 - 19:56

UDILEK, też taką mam ale wole i tak tą większą brać, ale ta ma inne zastosowanie, dobrze chroni twarz przed komarami ;-)
Patryk, Pozdrawiam

#428 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 19:57

UDILEK, dzięki za info...myślałem co prawda o czymś większym, ale taki "szal snajperski" też się przyda :-)

dobrze chroni twarz przed komarami

PatrykGala, o właśnie ;-)

...spokój grabarza...

#429 szycho (Tomasz Szyszko)

szycho

Napisano 05 kwietnia 2011 - 20:04

Ja mam takie dwa szale zszyte razem. Idealne na szybki wypad ;-)

#430 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 05 kwietnia 2011 - 20:29

Ark, mam taką LINK. Ogólnie fajna, ba mała i lekka (tylko trochę droga), nie pachnie i szybko schnie.

#431 carrie (Karolina)

carrie

Napisano 06 kwietnia 2011 - 06:39

Ja mam taką : siatka

Pentax K200D, Kit 18-55mm + manualna szklarnia

#432 Ark (Arkadiusz)

Ark
  • Użytkownik
  • 2 221 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 07:00

Dziękuję wszystkim za uwagę. Potrzebuję czegoś co bez problemu mogę zabrać na podchód i czegoś co nie będzie przeszkadzało na "trasie". Myślę, że podobnie jak szycho, zszyję dwa "szale snajperskie".

...spokój grabarza...

#433 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 07:13

carrie, A nie szeleści? Bo mam zamiar sobie taką właśnie kupić, myślę że 4m² wystarczy.

edit: cosik mam nie tak z godziną na forum, napisałem tego posta o 8:41, a wyświetliło, że o 8:13. Teraz jak edytuję, jest 8:44, co jest?

#434 Girdian

Girdian

Napisano 06 kwietnia 2011 - 07:39

enkoder, mam 2mx2m i jest za krótka 3x2 albo 3x3 było by w sam raz.

Konstruktywna krytyka Ciebie nie kosztuje NIC, mi może pomóc w dalszym rozwoju :-)
D7100/D200+N300/4 AF+K1.4 DGX stoi to na Benro
http://www.tomaszwalkowiak.art.pl/

#435 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 06 kwietnia 2011 - 10:10

enkoder, wg mnie 2x3 to minimum. Teraz kupiłem 3x3 :)

#436 karp1225 (Robert Babisz)

karp1225

Napisano 06 kwietnia 2011 - 19:55

kupiłem u tego samego sprzedawcy: fort_mil_pl, jednak wydaje mi się, że ma za mało glonów. Na zdjęciu wyglądała super, ale po rozpakowaniu jej czar prysł :-? i okazało się, że jakieś 40% jak nie więcej stanowią prześwity. W terenie jeszcze nie testowałem ale może się okazać, że trzeba ją będzie uzupełnić jakimś materiałem lub sznurkami jutowymi.

Hej, właśnie zobaczyłem co kupiłem :) Bo dopiero teraz odebrałem siatkę z "miejsca wietrzenia" ;) Ogólnie nie śmierdzi tak strasznie - trzymam w pokoju na szafie w porwanej reklamówce i nie czuć. Moja ma mało prześwitów - ale prosiłem o wybranie takiej (jak Pan obiecał tak zrobił). Zajmuje dużo miejsca - trochę się zdziwiłem, bo nie wiem jak się będę z nią zabierał w teren (ale coś się wymyśli). W weekend (jak będzie pogoda) będzie test w terenie, bo w zeszły weekend robiłem rekonesans terenu i wystarczyła mi moja stara "kompaktowa" siatka.

zawiń siatkę w karimatę i zwiąż - ja tak robię ;)

Nikon D 300 - 600/4 VR - Nikkor 80-400/4,5-5,6 VR II - 150/2,8 - 10-20/4-5,6 - Manfrotto 055XPROB+501 HDV

http://robert-babisz.manifo.com/

#437 carrie (Karolina)

carrie

Napisano 07 kwietnia 2011 - 06:24

carrie, A nie szeleści? Bo mam zamiar sobie taką właśnie kupić, myślę że 4m² wystarczy.

Nie szeleści, tez się tego obawiałam, ale jest ok. Tylko jak będziesz kupował u tego sprzedawcy, to uważaj bo mi akurat podał mylnie wymiary. Pytałam o szerokość siatki to podał że do wyboru jest 6m albo 3m, no to analogicznie, aby mieć 3x3 zamówiłam tej z 3 metrowej 3 metry. A przysłał mi 3 metry na 1m.

#438 enkoder (Paweł)

enkoder
  • Użytkownik
  • 1 337 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 07:04

carrie, ja już z nim rozmawiałem przez telefon, gościu tak szybko gada, że nie sposób zrozumieć o co chodzi :-D ale powiedziałem mu, że potrzebuję kwadrat 3x3 i jeszcze mu o tym dokładnie napiszę.
Fajne kurtałki BUNDESWEHRY mają w ofercie, po 12 zeta :shock:

#439 carrie (Karolina)

carrie

Napisano 07 kwietnia 2011 - 07:36

Fajne kurtałki BUNDESWEHRY mają w ofercie, po 12 zeta :shock:

Ostatnio też właśnie taką nabyłam;)

#440 comatus (Piotr Kendzierski)

comatus

Napisano 07 kwietnia 2011 - 08:29

karp1225, na mam karimatę BW (składana, nie zwijana) - ładnei wchodzi w kieszen na laptopa :) Skonczy się, ze będę drałował z siatką pod pachą te kilka kilometrów :D