Skocz do zawartości

Fotoprzyroda.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Polub nas na Facebooku!       

x

Zdjęcie

Siatki maskujące.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
799 odpowiedzi w tym temacie

#161 Guest_bartek24861_*

Guest_bartek24861_*

Napisano 22 czerwca 2009 - 12:28

szycho, jaka jest twoja pod względem miękkości ? i czy dostałeś ten metraż za który zapłaciłeś ?. Ja zakupiłem to dziadostwo 3x3 takie samo tak ten tamten erde. Koleś wysłał mi nie dość że krótszą to jeszcze z jakimś szfem idącym w połowie. Kicz straszny i na dodatek twardy. Nie polecam.

#162 damian2000 (Damian Bednarz)

damian2000

Napisano 24 czerwca 2009 - 07:59

Ostatnie pytanie
Która z tych siatek będzie gęstsza i ogólnie lepsza?
1.http://www.allegro.p...owa_6zl_m2.html
2.http://www.allegro.p...esna_3_x_3.html

#163 sebaok

sebaok

Napisano 24 czerwca 2009 - 09:45

Nie wiele się rożnią, obie to czeski polamid.

#164 toron27

toron27
  • Użytkownik
  • 628 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 20:27

panowie może już nie męczcie tego tematu, tylko wydajcie więcej kasy na lepszą lub najlepszą i po kłopocie. Ja kupiłem taką samą, chyba nawet od tego samego gościa i nie narzekam, bo decydowałem się na najmniejszy dostępny kawałek, za najmniejszą dostępną cenę , koleś pisał, że są tam szwy i że jest cięta fakt że brakowało ze 2cm z jednej i ze 3 z drugiej strony, ale i tak na leżąco mogę się pod nią zmieścić z córką, psem i może jeszcze telewizor z DVD wejdzie
Panowie apel - nie dajmy się zwariować, a jak te kilka cm ma nie dać wam spać po nocach to proponuję kupić 2m x 6m ( bo takie są najczęściej dostępne) i uciąć z tego wymagany wymiar :mrgreen:

#165 Guest_bartek24861_*

Guest_bartek24861_*
  • Gość

Napisano 24 czerwca 2009 - 23:01

toron27, to Miałeś szczęście do tej siatki u mnie brakowało 0,5 metra kwadratowego.

#166 UDILEK (Jarek)

UDILEK

Napisano 26 czerwca 2009 - 14:53

Ostatnie pytanie
Która z tych siatek będzie gęstsza i ogólnie lepsza?
1.http://www.allegro.p...owa_6zl_m2.html
2.http://www.allegro.p...esna_3_x_3.html

Polecam tę z nr.2
Sam takiej używam,jedyna wada to taka, ża jak ją niosę rozłorzoną to zaczepia się o wszystkie gałązki i jeżyny, za to bardzo dobrze kryje. Acha i kup sobie trochę więcej bo siatka jest skurczona a sprzedający podają wymiary po rozciągnięciu. Ja mam 174 cm wzrostu i 2x3 jest idealna, ale jak chcesz zarzucić np. na namiot to lepiej większy rozmiar.

PENTAX K10D, K-5, SIGMA 50-500 mm f/4-6.3 DG EX APO RF + PENTAX MACRO 100mm/2,8 i TROCHĘ ZABAWEK NA M42. NOKIA N8 :-) MOJE VIDEO

#167 Birkof

Birkof

Napisano 27 czerwca 2009 - 11:39

damian2000 ja kupiłem niedawno tą z prześwitami i jest ok siateczka tylko trochę ją czuć.

A właśnie co z tym zrobić ? Woże ją w bagażniku rozłozoną już kilka dni a ona śmierdzi jak śmierdziała

#168 Marcin D.

Marcin D.

Napisano 27 czerwca 2009 - 12:22

Mam obie siatki z tych linków, obie są ok :mrgreen:

damian2000 ja kupiłem niedawno tą z prześwitami i jest ok siateczka tylko trochę ją czuć.

A właśnie co z tym zrobić ? Woże ją w bagażniku rozłozoną już kilka dni a ona śmierdzi jak śmierdziała

No właśnie, trochę ją czuć :-D Moją zostawiłem na 2 miesiące nad jeziorem w błocie (akurat mam taką miejscówkę, że mogę sobie na to pozwolić :mrgreen: ) i już tak bardzo nie śmierdzi :-D
Teraz nad jeziorem zalało mi czatownie z siatki po tych deszczach, mam nadzieję, że mi jej nie porwie...
http://onephoto.net/...ser=52696&gal=1 Kilka moich zdjęć;-) Zapraszam!
Marcin Dyduch

#169 robkiz

robkiz
  • Użytkownik
  • 1 421 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 08:31

hehe ja myślałem ze moja juz tak nie śmierdzi ale po dwóch tygodniach nieużywania(niewietrzenia) okazało sie ze jednak capi jak ja rozwinąć :mrgreen: ot taka jej uroda
Robert

#170 buteo

buteo
  • Użytkownik
  • 1 408 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 15:36

Tym siatkom potrzeba poprostu czasu,aby zniknął ten intensywny zapach ;-) :lol:

#171 Birkof

Birkof
  • Użytkownik
  • 615 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:15

ja spróbuję ją poprostu wyprać...dam znać co się dzieje po

#172 fotomarys (Marian)

fotomarys

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:54

Birkof, prałem swoją dwa razy i nic to nie dało,następnie wisiała na mrozie miesiąc i dalej nic, poprostu pozostaje przyzwyczaić się.

NIKON D300s + sigma 500/4,5 + sigma70-200/2,8EX II MACRO, Manfrotto 501HDV

#173 Przemasl

Przemasl
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 12:10

Witam właśnie nabyłem te siatkę http://www.allegro.p... ... miary.html
Przypomina na wygląd tę, którą ma erde.
Zaskoczyła mnie jej wielkiość. 3x3m to naprawdę dużo, starczy nawet na przykrycie małej czatowni!
Siatka nie ma praktycznie żadnego zapachu, o którym piszecie.
Mam nadzieję,że długo posłuży... :-)

#174 Magnum43

Magnum43

Napisano 30 czerwca 2009 - 12:27

Siatka nie ma praktycznie żadnego zapachu, o którym piszecie.

Widocznie kupiłes z podobnego żródła jak ja ......uzywam jej 3 rok nie śmierdziała i wciąż nie smierdzi
najważniejsze jest to że spełnia doskonale swoją funkcję .

#175 adamotl

adamotl
  • Użytkownik
  • 1 039 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 12:44

W tym tygodniu robię dużą inwestycję:)
1.Kupuje siatkę maskującą:

tutaj
mam nadzieję, że się sprawdzi.
A wymiary 3x3m są wystarczające??
2. +obiektyw Sigma 70-300mm APO DG Macro

„Tu z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pół, srebro jezior i rzek. Tu śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo, po polsku…” Jan Paweł II

#176 robkiz

robkiz
  • Użytkownik
  • 1 421 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:24

Tak jak pisal Przemasl dwa posty powyżej, albo zgodnie z tym co jest na poprzednich stronach: 3x3 to na pewno nie będzie za mało dla większości zastosowań.
Robert

#177 adamotl

adamotl
  • Użytkownik
  • 1 039 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:33

robkiz, no tak nie zauważyłem :oops: przeczytałem tylko kilka pierwszych stron

„Tu z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pół, srebro jezior i rzek. Tu śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo, po polsku…” Jan Paweł II

#178 PK

PK

Napisano 30 czerwca 2009 - 15:16

Proszę o pomoc- skończyły mi się koncepty ;-) ...- planowałem zamaskować się "na chochoła"- zarzucając siatkę (maskującą) na głowę. Działa całkiem dobrze, niestety jest spora niedogodność- ciężko używać aparatu (lub czegokolwiek innego...) bo się plącze i zahacza...
Idealnym rozwiązaniem byłoby zaczepienie jej na kapeluszu- wtedy wokół głowy byłoby dostatecznie dużo miejsca na operowanie sprzętem. Niestety (o kapelusze pytałem kilka postów wcześniej- Mikouak-dzięki za odpowiedź, sprawdzałem ale niestety nie jest to do końca to... ) nigdzie nie mogę znaleźć takiego, który miałby odpowiednie rozmiary... Czy ma ktoś pomysł na konstrukcję utrzymującą siatkę z dala od głowy (albo lepiej gdzie nabyć odpowiedni kapelusz)?
Pozdrawiam

#179 Birkof

Birkof
  • Użytkownik
  • 615 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 15:41

dla zainterwsowanych...siatka po wypraniu nieznacznie ale straciła trochę na zapachu.
Mi osobiście nie przeszakadza ale czy zwierzęta mnie nie wyczują ? ptaki pewnie nie ale sarny itp ?

#180 Magnum43

Magnum43
  • Użytkownik
  • 1 440 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:06

Do maskowania twarzy są takie wynalzaki :mrgreen: do tego kapelusz siata na ramiona i heja straszyć ludzi :mrgreen:
:link:

Birkof, Siatka nie maskuje zapachu więc jej won nie ma znaczenia jak się żle ustawisz do wiatru to i tak lipa :-/